Skal vi snart kunne kjøre Mac OS X og Windows XP samtidig?

Fra MacRumors.com har vi i dag sakset følgende:

MacOSXRumors hevder at, i henhold til sikre kilder, Apple for tiden utvikler såkalt "virtuell programvare", som skal bakes inn i den neste versjonen av MacOSX - Leopard. I følge nettstedet er den nye programvaren gitt navnet "Chameleon" - og utvikles nå i samarbeid med både Intel og Microsoft. "Virtuell programvare" kan potensielt brukes til å kjøre andre operativsystemer samtidig som man kjører OSX. Tidligere har man diskutert mulighet for "virtuell teknologi" i Intels prosessorer. Microsoft har sagt at de skal portere "Virtual PC" til Intel-Mac-er, men de første kommentarene fra Microsoft går ut på at Apple "ennå ikke hadde gitt utviklerne det verktøy de trenger til dette arbeidet". Dermed sier ryktet at en slik mulighet ikke vil dukke opp før Mac OSX 10.5 Leopard foreligger, og det er ventet en demo av dette operativsystemet på WWDC i august.
Selv om det nå er mulig å kjøre Windows XP på Intel-Mac-er, ønsker mange å kunne kjøre Windows XP parallelt med OSX. Denne type side-om-side-eksistens vil fjerne nødvendigheten av en omstart for å bruke et program som er spesialutviklet for det ene eller det andre operativsystemet.

Tags:

PitBull

Hørtes jo helt villt ut! Men må ikke Windows også ha denne funksjonen for at man skal kunne skifte tilbake til Mac OS X?

---------------------
Mordi har bart!

andemann

Ikke nødvendigvis, funksjonaliteten kan feks legges før selve OS X starter. Den kan også legges sslik at windows xp (eller andre os) får direkte kontakt med cpu og annen hardware og da kjører på full ytelse.

Eller man kan gjøre som vmware/virtual pc og emulere en hel datamaskin for å kjøre windows inni. Nå slipper man i det minste å emulere en hel cpu, bare nok å tilby alt det andre som ligger rundt.

Andreas

jurgemaister

Grøss......

skaugabr

på tide at det skjer...

akkurat som på traktoren: har man sånn "multi-feste-ting" til redskapene, så slipper man å gå ut av traktoren for å bytte utstyr...
...jeg er lei av å måtte gå ut av windows for å kunne bytte til linux/osx :p

EinarJ

skaugabr: Slike traktor-multi-feste-ting krever litt trening, og presisjon, og er ikke akkurat verdens smootheste måte å skifte på (eh, de er vel faktisk den smootheste måten man får løst akkurat det problemet på, men, eh, ja, du skjønner poenget)

CBlomviks bilde

CBlomvik

Kult!! Eg har da ikkje noe imot å ha OS X og Windows på samme maskin. Bring it on!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai