Arbeider Apple på en ny billig CRT eMac?

Rykter fra nettstedet MacOSRumors hevder at Apple arbeider med en ny billig eMac. Den nye versjonen skal i følge ryktene ha en 19" CRT widscreen skjerm samt en av Intels billigste Celeron prosessorer og DDR400-minne.

Nettstedet MacOSRumors var et av de absolutt første ryktenettstedene, men nettstedet har de siste årene mistet mye kredibilitet etter å ikke ha kommet med noen større avsløringer.

Dagens eMac selges kun til skoler og universiteter og er ikke tilgjengelig for allmenheten. Maskinen har mer eller mindre samme form som de tidlige iMac-modellene og har i dag en G4-prosessor fra Motorola. Når Apple nå er i gang med skiftet til Intel, er det mange som har lurt på hva som skal skje med eMacen siden denne har vært en slager blant skoler og universiteter (grunnet sin lave pris).

Stemmer ryktene arbeider Apple nå med en avløser for eMacen som skal få hele 19" CRT skjerm i 16:10 format og med en oppløsning på 1680x1050 pixels og 100Hz refresh rate. Maskinen skal være basert på Intels Celeron prosessorer.

Tags:

subsequent

Det er jo morsomt da ^^

F-r-e-d-r-i-k

Synes ikke dette høres ut som hverken Apple eller en god idé. De fleste skoler lider jo av plasmangel generelt, og spesielt på datarom.

Burde de ikke heller lage en billig iMac? LCD-skjermer kan da ikke være så mye dyerere, eller?

McStone

19" og widescreen CRT? Og med hjul? Og innebygget minibank-uttak, askebeger og tappekrane for pils? Yeah, right... og snart er det 1. april og 30-årsdag og greier...

magnus

Høres spennende ut, kommer det må jeg ha en slik en. Genialt med 19" og 100hertz. Kanskje det er mulighet for CPU-bytte og i den maskina.

Fred ut macere!
[url=http://bildr.no/view/873]Endreknappen[/url]

epifant

Ettersom den dyreste 19" CRT-skjermen jeg kom over i farta kostet 1695,- tror jeg slett ikke det er et så dumt valg. Widescreen blir kanskje hakket dyrere, men det bør fremdeles bli langt billigere enn en LDC-skjerm i tilsvarende størrelse.

Samtidig blir nok frakten blir også litt dyrere, den tar opp større plass på lager, under transport osv, men jeg er ikke kompetent nok til å bedømme hvordan det vil gi seg utslag i prisen sammenliknet med en LCD-versjon...

hansi

det må vel snart være billigere å produsere lcd enn crt? billedrør er død teknologi..

-hansi

PitBull

Jeg tror Apple komemr med en ganske kul aprilspøk! Jeg har en mistanke hva det kommer til å bli! Men tror ikke je gskal si hva det er, det kommer jo til å ødelegge morroa for mange her på forumet hvis det stemmer... ;)

iToms bilde

iTom

Full size video iPod. Tidenes aprilspøk? Tidenes børsfall?

--Tom

iCapitalist

magnus

Selv har jeg ikke noe imot CRT-skjermer, jeg har plassen, og så lenge de er 100 hertz, har en god størrelse og bra oppløsnig + flatt bilderør er det like greit somen lcd-skjerm for meg

Fred ut macere!
[url=http://bildr.no/view/873]Endreknappen[/url]

Windows

Det eneste jeg reagerer på her (om dette stemmer) er prosessorvalget!
Celeron!?
Da foretrekker jeg nesten en G4! Skal de lage en billig maskin som passer bra for skoler durde de i det minste koste på den en Pentium 4, ettersom de og fås billige!

En annen ting jeg og reagerer på, i likhet med mange andre, er skjermvalget (sett at dette ryktet stemmer - noe jeg tviler på!)
En 19" CRT blir vel kanskje i største laget? Greit nok, skjermen på "gamle" eMacer er fantastisk gode med tanke på at det er CRT-skjermer, men de burde heller fortsatt med 17", det er stort nok, ihvertfall i undervisningssituasjoner! Og widescreen må vel nesten og kunne sies og være unødvendig, i og med at de som bruker maskinen sannynligvis ofte bruker den til office, gjerne Creative Suite osv osv, og ser ikke behovet for widescreen til slike applikasjoner!

Maskinen kunne vært noe for allmennheten, men i skole/undervisningssammenheng syns jeg den blir litt "upraktisk!"

Spennende maskin, dog!

macwerners bilde

macwerner

CRT er faktisk ikke helt død ennå, man jobber med å gjøre selve tuben kortere , faktisk 1/3a v det vi er vant til og da kan de bli gansk tynne tilslutt. Særlig for en TV er dette veldig greit. At de i tillegg er 100 hz og langt billigere enn LCD / Plasme er jo bare flott

http://geirwerner.squarespace.com Med DEV SINGHs DIARY og The IT crowd !

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

CELERON OG APPLE!!! Dette kan da ikke skje! G4 prosessoren er langt bedre en en crappy Celeron fra Intel...

"Innovation is what distinguishes between a leader and a follower" - Steve Jobs
Silisiumdalen!
What the deuce!!??
Mac News: http://macblog.moo.no

Polymorphs bilde

Polymorph

Skal ikke se bort ifra at dette vil være tilgjengelig for utdanningsinstitusjoner only, altså kun ordre fra skoler.

Det er jo ikke noe å se på med det vonde øyet, er det vel? Heller billig CRT Mac enn dyr CRT HP.

Vi har vel en ~100 CRT HP maskiner på skolen vår. Hadde ikke gjort noe å se litt Mac også.

sortebill

Personlig synes jeg bildet på crt skjermer er mer behagelig og jeg opplever fargene som "mer korrekt gjengitt" enn på LCD skjermer, spesielt ved mørke farger. Største minuset med CRT er at det sliter på øynene.

Det er også bedre bilde ved "feil" vinkel i en CRT skjerm, lcd skjermer har en tendens til å forvrenge fargene, men dyre lcd skjermer er jo en helt annen sak, men problemet her er at de er så jævlig dyre..

En crt eMac hadde jeg gjerne kjøpt som en basic hjemmemaskin, jeg har stort skrivebord.

Og argumentet med at 17" er stort nok til Creative Suite bruk er bare latterlig, jeg jobber til daglig på en 17" og det er trang og ting går tregt, jeg har av og til tilgang på en 23" Apple Cinema HD og det er helt klart at jo større jo bedre, det er et helvette å brekke sider i f.eks. inDesign på små skjermer.

magnus

Er helt enig med deg i det du sier om CRT-skjermer, men en 100hertz sliter mye mindre på øynene, enn de under 100 hertz.

Fred ut macere!
[url=http://bildr.no/view/873]Endreknappen[/url]

Øysteinhs bilde

Øysteinh

I.o.m at Apple foretar et skift til Intel, er det nok fra Apple sin side ønskelig å skifte ut samtlige maskiner med Intelprosessorer. For mange vil en ny eMac med en G4 ses på som et steg tilbake(eller intet steg i det hele tatt). De vil sannsynligvis derfor skifte ut hele maskinparken, og da er nok Celeron det mest naturlige valget for en eMac..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai