Gjestebok integrert i iWeb

Siden jeg begynte såvidt med iWeb har jeg irritert meg over den manglende gjestebokfunksjonaliteten. Etter utallige søk fant jeg heller ingen fullgode løsninger selv om iComment er en måte å gjøre det på.

Jeg tok derfor saken i egne hender og kom frem til en løsning, om noe "klønete", så er den forhåpentligvis ikke for komplisert etter guiden. Løsningen er basert på iframe og redirection.

Løsningen er IKKE testet med .Mac!

Det første du trenger er en iWeb-nettsted. I tillegg bør du øyeblikkelig laste ned SubEthaEdit hvis du ikke har programmet allerede, en avansert utgave av TextEdit for programmering av alt mulig.

Videre skal du nå opprette en gratis gjestebok på en av de mange gratissidene på nettet. Jeg anbefaler Home.no (med en liten reklame) eller Gratis-Gjestebok.no (uten reklame).

Notér deg URLen til din nye gjestebok!

Slik kan det se ut når du er ferdig!

Klikk på bildet for full størrelse

1. Legg til en ny webside på webstedet ditt i iWeb, jeg valgte å bruke malen "Film". Kall siden "Gjestebok" eller hva du måtte ønske og plasser den i den rekkefølgen du ønsker i margen til venstre.

2. Slett "filmen" som allerede ligger der. Ta også bort teksten i tekstboksen, flytt den oppover og skriv feks. "Gjestebok", samtidig som du tilpasser tekstboksen slik at du ikke kaster bort noe plass nedover.

3. Lagre nettstedet ditt og eksporter alt til en mappe.

4. Finn frem til "Gjestebok.html" (eller hva du kalte gjesteboken din) i mappen du eksporterte til og åpne den med SubEthaEdit som du allerede skal ha lastet ned og installert.

5. Gå til "View" > "Show line numbers" i SubEthaEdit.

6. Finn frem til linje 11 (kan variere):

background: #ffffff; height: 705px; width: 700px;

Bytt ut "height: 705px", med feks. "height: 250px", her er det mulig du må prøve deg frem litt senere. Meningen med dette er å bli kvitt den tomme plassen på gjesteboksiden du opprettet i iWeb.

7. Finn frem til de nederste linjene. Over lager du et mellomrom og fyller du inn følgende:


Klikk på bildet for full størrelse

Du har nå laget en usynlig ramme ved hjelp av iframe på siden din som gjesteboken din senere skal dukke opp i.

8. I SubEthaEdit velger du nå "File" > "New" > "HTML"

Skriv følgende:


Klikk på bildet for full strørrelse

Lagre filen som gjestebokb.html

9. Last opp filene du eksporterte fra iWeb, inkl. den endrede Gjestebok.html-filen og filen "gjestebokb.html" til serveren du har sidene dine på (root).

10. Nyt en fungerende, men noe klønete løsning på gjestebokproblemet i iWeb! :)

Tags:
mapales bilde

mapale

fin guide, det var ca sånn jeg også gjorde det, men laget ikke iframe, bare eksternt vindu...

vegardtveito

Fin guide. Det fungere også å bare skrive 'Besøk min Gjestebok' på gjestebok-siden og linke til en ekstern gjestebok. Ikke like integrert og pent kanskje, men veldig enkelt.

Fefas

Elendig guide, beklager. Amatørmessig, iframes suger, du får ikke integrert gjestebok m.m. Så altså, overlat jobben til webutviklere. Finnes utallige gjestebøker på nettet kodet i PHP m. databaser noen ganger.

KDNs bilde

KDN

Nå er jo ikke iWeb beregnet på webutviklere heller og det var vel heller ikke apples intensjon med programmet. Det finnes sikkert flere tusen sider der ute som bruker det sorte minimalistiske designet som er en av templatesa i iWeb, så skal man ha en side utover det så finnes det som du sier kraftigere løsninger der ute med gjestebok. Helt grei guid for utvidelse av siden for de som bare ønsker seg en side på nettet noe iWeb pakken er rettet inn imot.

Mac mini 1,42GHz/1GB/80GB osv.
iBook 1,33GHz/512MB/80GB osv.
WoW-> Kul Tiras -> Kdn -> Night Elf - Druid

Bayas

Ser at det er delte meninger her, noe jeg også regnet med slik som jeg valgte å gjøre det. Uansett så synes jeg det fungerer utmerket i praksis og jeg håper selvfølgelig at noen av iWeb-brukerne med gjestebokbehov finner hjelp i denne guiden :)

Baresorgen

Har gjort som sagt, så godt som mulig, men får en litt irriterende "narrow-screen"-effekt jeg ikke hadde ønsket...

Se selv: http://home.no.net/snyseter/Silje&Lasse/Gjesteboka.ht ml

Lasse KS

Tom Andreas

Jeg vil bare legge meg på tråden å si at jeg ikke ser noen vits i finne opp hjulet to ganger...
iComment er genialt enkelt å bruke, oppdatere og editere (selvfølgelig på en simpel måte, men for vi som ikke ønsker noe annet...)
Jeg har laget en side til bandet vårt der vi bruker iComment, og det funker akkurat slik jeg vil at en gjestebok skal funke.

Se selv:
www.soulsystem.no

Ingunns bilde

Ingunn

Genialt, da...

Og forresten, forsvinner Homepage-funksjonen med iLife '06?

Bayas

iComment fungerer bedre enn jeg trodde, men jeg ønsket å unngå å klikke meg til gjesteboken for så å klikke med frem til iComment-delen.. Dessuten så ser jeg en svakhet ved at "skrivefeltet" befinner seg nederst på siden, samtidig som jeg ikke finner noen knapp for å gå ned direkte.. Ved litt triksing kan imidlertid sikkert dette løses :)

veparma

Vet noen om dette fungerer med iweb 08? fant ikke "background: #ffffff; height: 705px; width: 700px;"...

MacBook 2Ghz, 2gb ram, iLap, 2gb iPod nano

maije

Fant heller ikke "background:#fffff; height:705px"... Og greide dermed heller ikke å få gjesteboka inn så det så greit ut på den måten.

La heller ut en link til en ekstern side med gjestebok:p

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai