Er Apples kvalitetskontroll for dårlig?

I den senere tid har Apples produkter hatt en del feil og mangler, og da kanskje spesielt programvaren til Apple. iTunes for Windows, Panther og FireWire disker, skjermer på Powerbooks og flere andre tilfeller. Er dette resultatet av dårlig kvalitetskontroll eller kun noe man må regne med når man produserer maskinvare/programvare? Mac.Ars (en del av Arstechnica) tar diskusjonen. Er virkelig Apples kvalitetskontroll dårligere enn andres?

Til en sammenligning:
Microsoft sender ut Windows XP med 70 000 kjente bugs og bruker måneder hvis ikke år på tette flere kjente hull som i den senere tid både har blitt benyttet til virusangrep og mye annet.

Men oss Apple-tilhengere skal ikke slå oss for hardt på brystet og peke på Microsoft. I den senere tid har Apple hatt et par store glipp i sin kvalitetskontroll. Vi husker alle iTunes installeringen som slettet eksterne harddisker, hengsler og maling som falt av Titan bærbare og nå i det siste bærbare med hvite flekker på skjermene, iTunes for Windows og sist men ikke minst 10.2.8 oppdateringen som fjernet nettverksforbindelsen og Panther som sletter FireWire800 disker.

Men er dette nok til å si at Apples kvalitetskontroll er dårlig? Sett i lys av mange andre er den sannsyneligvis ikke det, men man skal ikke alltid måle seg med andre. Apple burde ha en målsetning å ikke ha noen feil på sine produkter, og det er kanskje spesielt viktig nå hvor pressen virkelig er opptatt av Apple. Apple er og har alltid vært annerledes og derfor kaster media seg over dem som sultne gribber når noe går galt. Et glimrende eksempel på dette er norske Itavisen - de har i forrige uke kjørt hele 2 artikler rundt et ryktet om at Apple ikke ville rette sikkerhetsfeil i Jaguar - og de har selvfølgelig blåst opp alle andre feil Apple har gjort også.

Apple burden fokusere på å sende ut så perfekte produkter som mulig. De har nå en unik mulighet til å vise verden hvor flinke de er, og nå må de gripen den.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai