Alarm til din bærbare Mac

iAlertU har i det siste vært et veldig aktuelt emne, da de tilbyr en alarm løsning til MacBook Pro som benytter seg av teknologien "Sudden Motion Sensor" som er innebygget i alle nyere bærbare Mac. Teknologien som egentlig benyttes for å låse harddiskens skriveplater ved bevegelse og for å sikre harddisken en lang levetid kommer godt med.

Hvis det har seg slik at denne "Sudden Motion Sensor" teknologien er innebygget i alle nyere bærbare Macer, hvorfor har iAlertU kun laget en MacBook Versjon av sitt alarm program? Problemet har noen tatt i sine egne hender og løsningen for oss med iBook og PowerBook er MultiAlarm. Et så og si helt likt program, som faktisk også bruker samme alarmlyd.

Programmet er enda i BETA fasen. Noe utvikleren understreker sterkt på sin nettside, men jeg har lastet ned og testet programmet og har til nå ikke merket noen feil med programvaren. Programmet benytter seg av "Nøkkelringtilgang" som ligger i Verktøy mappen.

Før du benytter deg av programmet, åpner du Nøkkelringtilgang, trykk så eple + n.
Skriv inn MultiAlarm på de to øverste feltene. I Passord feltet skriver du inn passordet du vil bruke
for og "låse opp" maskinen, når alarmen går.

Når dette er gjort kan du bare begynne og benytte deg av MultiAlarm.

Les mer og last ned på hjemmesiden til MultiAlarm: http://semaja2.ewales.info/ .

Tags:
Nikoraisans bilde

Nikoraisan

når alarmen på min ibook går av, piper det i noen sekunder mens maskinen utbryter «help! i am being stolen». så snart den er ferdig med å si det, kommer det en dinglyd av samme type som når du prøver en tastatursnarvei som ikke skal funke. når det dinget kommer, blir den helt stille.

jp_tix

Dette er vel mer morsomt enn nyttig, jeg regner med at de fleste bærbare datamaskiner blir stjålet i lukket tilstand (og i dvale).

njadve

NiHon, prøv å bær med deg maskinen. Da vil den begynne på nytt!

Edit:
Hva mener du med det i Nøkkelring? MultiAlarm låser da ingenting, den bare uler!

GummiTZ

Har testet iAlertU på min MBP fra første dag betaen kom ut, og windoze-kompisene mine gjorde store øyne og glise bredt når jeg demonstrerte for dem på TG. Spesielt når man aktiverer/deaktiverer med fjernkontrollen som på en bilalarm, så er det fett.

Noen ting gjenstår i programvaren, som ruting av lyd ut fra høytalerne selv om hodetelefoner er plugget i med mer, men det er på vei. Utvikleren forteller også at iSight-kameraet etter hvert skal ta et snapshot av tyven og sende bildet på mail... :p

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Bare en liten feil som må rettes her... Det heter ikke Sudden Motion Detector (SMD) men Sudden Motion Sensor (SMS). Ja jeg er pirkete...

"Innovation is what distinguishes between a leader and a follower" - Steve Jobs
Silisiumdalen!
What the deuce!!??
Mac News: http://macblog.moo.no

Polymorphs bilde

Polymorph

iAlertU er perfekt for meg. Pleier å sette den på når jeg er på skolen, men beveger meg til et annet sted i klasserommet.
Jeg liker ikke at folk er på maskina mi uten at jeg sitter der, og da setter jeg på iAlertU.

Bakgrunnsbildet de bruker har jeg byttet ut med et snapshot jeg tok av skjermen og renamet logo.png.

Ikke tenkt på at jeg kanskje bare kan fjerne logo.png, så det må prøves...

Windows har funksjonen "When the lid is closed, do: Sleep / Nothing".
Utrolig kjekt når man bare vil forflytte seg. Dette er litt plundrete på en Mac, med at man må vekke maskina fra dvale med eksternt tastatur.

"Learn how to turn frustration into fascination.
You will learn more being fascinated by life than you will by being frustrated by it."
-Jim Rohn

bllan

jeg lasta nå ned multialarm på min ibook g4 med sms. jeg låste så skjermen, da skjer det. den tar ikke passordet mitt:S så jeg må ta en restart ved å holde nede powerknappen. er det noen andre som har hatt tilsvarende problemer?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai