Automatiser Photoshop

Selv om Photoshop er et av de mest populære programmene til Mac har ikke Adobe, i motsetning til andre programvarehus, sluppet noen Automator plugins etter lanseringen av Tiger. Mye av det som er repetivt i Photoshop kan en selvfølgelig bruke 'Photoshop Actions' for å få gjort raskt, men når det er snakk om mange bilder hadde Automator vært en fin løsning.

Heldigvis har Ben Long utviklet 3. parts støtte for Photoshop i Automator. Han har nettop sluppet version 2.0, som er Universal Binary, og inneholder hele 71 actions.

Pakken er gratis og kan hentes her

Men ettersom actionene innvolverer komplisert bildebehandling krever enkelte av oppgavene en viss struktur, denne blir beskrevet i den medfølgende Readme-filen. I tillegg følger det med 7 eksempelarbeidsflyter.

Med pakken kan du raskt for eksempel tilpasse flere bilder til en bestemt størrelse, legge på vannmerke og eksportere i favorittformatet ditt. Du kan bruke den til å legge på bestemte effekter eller ordne metadataene. Pakken er i stand til å automatisere overraskende store deler av Photoshop.

Kilder: NAPP PhotshopTV, Complete Digital Photography

Tags:
Thomas Gs bilde

Thomas G

Den dukker ikke opp i Automator når jeg gjør som det står i instuksjonene. Om jeg har forstått det riktig, så legger jeg action packen i Photoshop mappen og så skal den dukke opp i Automator når jeg starter Automator, vel ikke noe som skjer hos meg ihvertfall.

ch_knapp

har du lagt kun automator-pakke-mappen oppi? ikke alt som du lastet ned. (kun den lille pakken skal oppi, tror den krever cs2, ellers vet jeg ikke)

Thomas Gs bilde

Thomas G

Ja kun den lille pakken med CS ikke CS2 siden jeg ikke har CS2

ch_knapp

ok. da vet jeg ikke.. sjekk i manualen, hvis ikke send en mail til Ben Long.. link til siden hans i artikkelen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai