Problemer med siste oppdateringer

Det har blitt rapportert en rekke forskjellige problemer med siste runde med oppdateringer fra Apple. Oppdateringene som ble lagt ut tidligere i uken oppdaterte QuickTime og en sikkerhetsoppdatering tettet en rekke sikkerhetshull. Det mest alvorlige problemet ser ut til å være for brukere av Intel baserte Mac-maskiner. Deres maskiner vil i noen tilfeller ikke starte, men heldigvis er feilen lett å endre.

Sikkerhetsoppdateringen endret en rekke kjerneprogrammer i Mac OS X og oppdateringen har forårsaket en ganske stygg bug. Har du en Intel Mac og har programmer som ligger i "StartUpItems" som ikke er i Universal Binary, og dermed må kjøre i Rosetta, vil maskinen ikke kunne starte. Brukere av Adobes Creative Suite som har installert programvaren Version Cue vil f.eks. ha dette problemet. I følge flere diskusjoner hos Apple og MacFixIt vil feilen ikke oppstå hvis du fjerner programmer som krever Rosetta fra mappen StartUpItems.

For å få startet maskinen din igjen må du gjøre følgende:

1. Boot i Safe Mode. Dvs starte maskinen med Shift-tasten nede. Alle tillegg og StartUpItems vil bli slått av og du kan starte din maskin igjen.

2. Naviger deg så til /Library/StartupItems og fjern eventuell programvare som skaper konflikt. Version Cue er et av disse programmene.

QuickTime oppdateringen til Apple har også skapt problemer, da flere brukere forteller om manglende lyd. Problemet skal ligge i en eller flere forskjellige ekstra installerte codecs. Det finnes enda ingen oversikt over hvilke codecs som skaper problemer, men opplever du problemer bør du ta en titt på dine installerte codecs og evt. avinstallere.

Tags:

thomasmoen

Arg! Dette skulle jeg visst på fredag! :(

Måtte jo reinnstallere ALT! :(

Tornsuits
Medlem av MacinSand
Sjekk ut: macinsand.no, macblog.no, tornsuits.no og badass.no

G5

Dette gir vel diskusjonen om SuperDuper bør være standard på alle mac'er, slik at det kjøres før en oppdatering.

Så man har mulighet for å legge tilbake et image.

Akkurat der liker jeg Windows XP sin System Restore, den er god å ha, savner en slik funksjon i OS X.

Torjze

La inn OSX på nytt her også. Prøvde å slette version cue uten hell. Men det var jo greit egentlig - lå igjen noe gammel rosetta greier fra da jeg overførte alt fra min 12" pb. Nå er alle prosessene i aktivitetsmonitoren intel prosesser.

EagleSaint

Vent en dag og to med å oppdatere maskinen.
Sjekk www.MacFixIt.com sine nettsider (og evt.andre) og se om det kommer inn rapporter som avslører hva som kan gå galt.
Dette har reddet meg mange ganger!

Fungerer Mac'en bra frem til en viktig oppdatering vil den kunne holde seg noen dager til...

Polymorphs bilde

Polymorph

Oppdateringen gikk knirkefint for meg. MacBook Pro.
Ingen oppstartsfiler eller programmer foruten GimmeSomeTune.

Mea Culpa

Jeg måtte restarte OS X på min iMac Intel OG Macbook Pro. Fikk noia der jeg satt gitt.. møkka greier..

macwerners bilde

macwerner

Jeg drøyer alltid minst ei uke med å oppdatere, just in case. Det har jeg gjort siden system 8 og det er fremdeles en veldig god idé hvis ikke macen oppfører seg rart...
http://macblog.no/
http://geirwerner.squarespace.com - Med DEV SINGHS DIARY!

piri

På en Powerbook G4 med OSX 10.3.9 mistet jeg kontakten med Airport Express etter å ha oppdatert. Nå kommer den ikke på internett eller får kontakt med skriveren som er koblet på Airport.

Har noen forslag til løsning?

Mail vennlig hilsen
Per Arne Flø

amadeus

Finnes det en lignende "oppskrift" på hvordan vi løser tilsvarende problemer, for oss som ikke har intel basert Mac?

bakleppe

Har nå sittet nesten en time med hjelp fra Apple.
I mappa bibliotek/preferences bør alle filer som inneholder adobe fjernes.

Einsteins bilde

Einstein

Min G5 hadde litt problemer med å starte etter oppdateringen, og da den endelig kom inn i OS X fikk jeg meldingen "Finder kunne ikke starte, feilkode -600". Deretter startet maskinen seg på nytt og alt fungerte fint. Med unntak av lydbuggen som gjør at lydbalansen sto til høyre.

"I see fragged people"

willytks bilde

willytk

I følge tech dokument hos Adobe vedr. CS2 og Intel Macer, så er Version Cue ikke kompatibel. Jeg installerte denne og for det første henger installeringsprogrammet etter CD4, forvsåvidt greit det, men etter omstart så stopper den helt ved begynnelsen av der hvor den rullende statuslinjen kommer. Etter safe mode omstart, deinstaller Version Cue og alt OK. Dette hjalp ihvertfall på vår helt nye Intel iMac 20''.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai