Creative vil forby iPod

Som kjent har Creative lenge forsøkt å få stoppet Apples dominans på MP3 spiller makedet. Creative har slitt i skyggen av Apple, som med sine 75% av markedet er desidert størst.

I fjor fikk derimot Creative patent på det brukergrensesnittet som brukes i både Creative og Apple sine MP3 avspillere, og det var forventet at Creative vill kreve lisenspenger fra Apples iPod salg. Men nå har Creative gått til et enda mer drastisk steg. Selskapet har saksøkt Apple for brudd på Creatives patent. Creative vil ha erstating fra Apple basert på brudd av patenten. Samtidig vil Creative ha sjekket hvorvidt Apples import av iPoder til USA bruter med deres patent (iPoden produseres utenfor USA og importeres deretter.) Og skulle den internasjonale handelsorganisasjonen mene at Apple bryter patentbestemmelsene så vil Creative kreve at Apple slutter å selge, markesføre og importere iPod i USA.

Hva som vil skje om Creative får medhold i sine søksmål er spennende å se. Men mest sannsynlig må Apple skape et helt nytt grensesnitt for iPoden.

[Kilde - macrumors]

Tags:

Lillefix

Dette kan bli spennende...
---
Liten gutt i skogen gikk. Stort tre falt. Liten gutt overalt.
Lille Lise, akebrett - snøfreser, gryterett.
Lille Lise, motorvei - semitrailer, kjøttpostei.

Jons bilde

Jon

Jeg har lest den patenten og det er helt på trynet at det er lov å ta patent på et listesystem, eller hva jeg skal kalle det. Utrolig mange tekniske duppeditter bruker dette systemet. F.eks min SE w800 gjør det.

Jeg tror patenten er for "bred" til at de får gjennomslag.

// Jon (aka nle) // [url=http://mac1.no/node/1678]Støtt Mac1[/url]

Daniels bilde

Daniel

Sånn er det jo da. Når Creative ikke greier å overgå konkurrentene, så skal de heller "tilintetgjøre" dem. Det er liksom ikke nok med at de krever penger, men de skal også stoppe salget av iPod. Herregud for en gjeng idioter. Dem gjør det bare av ren vilje. Nå ser de en mulighet til å stoppe konkurrenten, som de VET ER BEDRE, så gjør dem det bare av rein faenskap!

fredarn

Likker ikke dette her, kun et forsøk fra creative for å vinne kunder....

Men uansett: Creative lager bedre MP3-spillere enn Apple, bare prøv selv!

Jeg har creative spiller selv, men nå, som jeg harr fått meg Mac maskin har jeg jo veldig lyst på en iPod da, selv om den er litt dårligere :P

Åsmunds bilde

Åsmund

makan til styr. hvorfor kan ikke bare creative lage en mp3-spiller som er BRA?

kaspartu

sant åsmund.. det er vel det som er hoveproblemet!

dibon

Det er synd at det har blitt slik at man må saksøke hverandre. Det virker som alle på toppen blir saksøkt av delvis missunelige firmaer som ikke har klart og oppnå det samme.

Helt enig med Åsmund, problemet ligger der.

admins bilde

admin

Åsmund, går nesten ikke ann å si det bedre.

Creative lager søppel, kundene vil ikke ha søppel og derfor går det dårlig med Creative. Creative må begynne å skjønne at produktene deres ikke blir noe bedre av å kopiere Apple, dere må være kreative - finn på noe nytt - da kanskje dere får noen kunder.

mrmke

gammel nyhet da...
creative sin vision m video mp3 spiller knuser alt apple har.
men ikke på størrelsen.

Be nice to the ones who smoke.. every cigarette migh be their last.

Daniels bilde

Daniel

Må si jeg begynner å bli lei av at alle skal saksøke hverandre. Hvis saksmål mot Apple er det eneste Creative greier å komme med som "konkurranse", ja da suger produktene deres!

segrov

du traff spikeren på hodet:)

mfn

har en iPod Video her hjemme, men jeg har også brukt Creative zen vision, som skal sies å være ganske lik iPod designmessig og desverre for alle iPod elskere er bedre. Skjermen er bedre, flere farger som gjør video bedre på Creative sin og menyen er i litt mer gjennomført med mulighet for bakgrundsbilde osv. Så akkurat denne ene spilleren fra Creative (Zen vision) er bedre en iPod... Sorry men sånn er det, desuten bruker den standard USB plug og er bedre støttet av diverse software. Ja dette er et Apple forum og vi liker Apple, men når noe er bedre så er det bedre. Og dette med saksøking er ganske teit kanskje, men jeg skjønner det alikevel... det handler om penger og ikke om produktets kvalitet så enkelt er det. Creative vil bare tjene mer penger på sin egen patent, dere og jeg ville gjort det samme.

"Just because we love something doesn't mean we should hate everything elese"

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

Kill Bill

iTunes + iTMS + iPod har fler och bättre tillbehör = iPod är bättre än Creative Zen.

mfn

Ja iPod generalt har mere tilbehør en de fleste andre MP3(DAP) spillere og det skal de ha. Skulle jeg kjøpe en slik spiller i dag ville jeg nok valgt iPod Nano tenker jeg, og dette grunnet at den er liten og er flash basert.. for HD baserte spillere tåler generelt sett mindre.

Men skal man sammenligne Creative Zen Vison med iPod video så er nok Creative sin bedre av forskejllige grunner: bedre skjerm med flere farger som gjør at video på Vison blir en del bedre en på iPoden, den støtter flere software og flere formater: BMP, GIF, JPEG, PNG, TIF WAV, WMA, MP3, WMA DRM MPEG-4 SP, XviD, DivX 5.0, DivX 4.0, MPEG-2, MPEG-1, Motion JPEG og WMV mot iPod sine: WAV, AAC, AIFF, Audible, MP3, Apple Lossless. Og når det gjelder IMTS, vel jeg har kjøpt musikk der og det er en god tjeneste forsovit men jeg jeg gidder ikke å bruke det mer grunnet idiotiske lisens regler. Musikk du kjøper på IMTS eier du egentlig ikke, du betaler kun for en lisens som gir deg rett til å høre musikken på 5 maskiner only. og det er IDIOTISK!

Men uansett, iPod spiller er gode spillere, men også Creative lager gode spillere.

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

fredarn

Åsmund sa: makan til styr. hvorfor kan ikke bare creative lage en mp3-spiller som er BRA?"
-----

Noe av det dummeste jeg noengang har hørt, Creative sine spillere er faktisk knallbra, til og med bedre enn iPod. Bare prøv en selv, så ser du!

Edit: Se hva MFN skriver!

admins bilde

admin

Nei, Creative er søppel.. dårlig spillere, dårlig programvare, dårlig kvalitet, dårlig utseende og ikke minst dårlig selskap. Det er nå MIN mening - og jeg har prøvd omtrent samtlige Creative spillere. De eneste bra alternative MP3-spillerene som kan konkurrere med Apple er Sony og delvis iRiver.

kattunges bilde

kattunge

Ser ikke helt hva som skulle være så stort og svært med creative sine spillere.. en ting er sikkert.. de får ikke mer kunder av å prøve å utelukke andre ved hjelp av rettsaker osv..
Lar de det være, så kanskje noen kjøper en for å ha med på dobesøk, eller rett og slett som fødselsdagspresang til familiens aller minste:)
Kattungen:)

Kill Bill

Creative kostar 400:- mer än iPod Video (i Sverige),
fungerar inte med iTMS
Är mycket fulare,
väger mer och är större (nästan 2x så tjock som iPod!!!).
Sämre eller ingen integration till bil.
Kan inte synkronizera med .Mac, adressbok eller iCal.
Saknar stöd för H.264 video?

Benjamin

Creative er jo søppel ja, ser på itavisen så sier de at den spiller altslags andre format, har altslags funksjonser osv. Men folk generelt er ikke geeker (mange på itavisen er), så derfor er iPoden i sin enkelhet foretrekkbar.

Benjamin
http://www.benjaminvold.com/

mfn

Grunnen til at iPod selger bedre en Creative har sansynlig lite med kvaliteten på spilleren å gjøre. Årsaken er først og fremst markedsføringen. iPod har blitt en trendy greie fordi Apple har klart å markedsføre spilleren sin bedre en andre. Når det gjelder design så er jo dette en smaksak, for hva som er pent og ikke avgjøres av den som ser.
Grunnen til at iPod har masse mer tilbehør er også grunnet markedsføringen, for når noen skal lage tilbehør til MP3 spillere så lager de det selvsagt til spilleren so selger mest. Og hadde dette vært Creative så hadde det vært mest tilbehør til til Creative.

Men uansett: det jeg prøver å formidle er IKKE at iPod er dårlig, for det er den ikke, men dette betyr ikke at alt annet er det heller. Så jeg beklager for at jeg må si dette, men ofte så er fjortis faktoren på noen av innleggene på dette forumet litt for høy.

For som sgt ville jeg selv og har også valgt iPod, og dette av forskjellig grunner.

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Skal vi se da...
iPod foto formater: JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (Mac only), PNG
ZenM foto formater: JPEG, BMP, GIF, TIFF
iPod audio formater: AAC, Protected AAC, MP3, MP3 Variable bitrate, Audible, Apple Lossless, WAV, AIFF
ZenM audio formater: MP3, WMA (inc MS PD DRM), WAV
iPod video formater: H.264, MOV, MP4,
ZenM: DivX™ 4, XviD5, MPEG-1, MPEG-2, MPEG4-SP, WMV9, Motion-JPEG

Bare for å få en bedre oversikt... Har delte meninger om hva som er best eller ikke. Det kan du avgjøre på egenhånd. (Jeg har forresten vanskeligheter med å finne en Creative spiller som støtter PNG som du påstår...)
Er delvis enig i det du sier om iTMS, da jeg mener at all DRM er for dumt. Eneste online musikksjappa som er akseptabel er eMusic som selger MP3 uten DRM (som forøvrig er støttet av alle musikkspillere). Nettsteder som selger DRM beskyttet WMA er faktisk verre enn iTMS. iTMS gir deg faktisk muligheten til å brenne ut musikken din så mange ganger du vil. Hvis du har en iPod så er det ingen tvil om at Apples DRM er den minst restriktive DRMen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai