Apple går til krig

For et par dager siden var vi vitne til at Apples konkurrent på iPod-fronten, Creative, gikk til søksmål mot Apple for brudd på et av deres patenter. Creative ønsket å stoppe alt salg av iPod i USA inntill saken var avklart. Nå viser det seg at Creative har kastet bensin på bålet og muligens skutt seg selv i foten samtidig. Apple svarte nemlig med å saksøke Creative for brudd på hele fire av Apples iPod-relaterte patenter, samme dag som Creative saksøkte Apple.

Hvilke patenter Creative skal ha brutt vites ikke, men det spekuleres nå i at Apple har svært gode kort på hånden siden de velger å gå til sak umidelbart etter Creative selv har gått til sak mot Apple. Det kan spekuleres i om Apple på denne måten vil tvinge Creative til å droppe sitt eksisterende søksmål mot Apple.

Creative har i lengre tid slitt med sitt salg av sine MP3-spillere. Spesielt i USA har kundene vendt Creative ryggen og valgt MP3-spillere fra Apple, SanDisk og Sony fremfor Creative. Mange analytikere har hevdet at Creative har gjort en stor tabbe med å kopiere Apple for mye, og at dette har vært en av hovedgrunnene til at Creatives produkter har solgt svært dårlig. Apples enorme dominans i MP3-markedet har gjort det vanskelig for Creative å overleve og de har de siste kvartalene levert blodrøde resultater med tap på over 1.5 milliarder kroner.

Et søksmål fra Apple om brudd på fire iPod-patenter kan få fatale konsekvenser for Creative som allerede sliter økonomisk. Hva utfallet av disse sakene blir er høyst spennende, både for Apple, Creative og PlaysForSure alliansen til Microsoft.

Kilde: Herald Tribune

Tags:

Zerocool

bump...

G5

Skal mye til for at Creative får lirket seg løs fra det hjørnet de har kommet i nå.
De har nok mistet for mye blod, så de må bare kaste inn håndkleet.

Anaralith

Ja, når Creative velger å kjøre råttent spill, så får de bare regne med å få igjen med samme mynt. Snakk om å skyte seg selv i foten!

If all else fails, drop a chandelier!

Daniels bilde

Daniel

Dette låter bra for Apple. Creative må nok en gang gi opp... Er bare tidsspørsmål.

macwerners bilde

macwerner

Er lei av disse søksmålene...men dette gledet meg litt. Det er noe usedvanlig usympatisk ved Creative og Sim Hoo ( De to andre i denne klassen er Rob Glaser (Real) og Steve Balllmer (Monkyboy)
http://macblog.no/
http://geirwerner.squarespace.com - Med DEV SINGHS DIARY!

themacman

hvis jeg ikke husker helt ffeil. så der det slik med patenter i i USA at en må ha patentt- produktett på markedet for at den skal gjeldee,, hvis dette stemmer så har ikke Apple noe og beskymre seg for da... iPoden kom i 2001, og Creative Zen kom xx antall å etter...

Eriksson

Er det ikke i slike situasjoner hvor man gir fra seg et overlegent "In ya face fucker!" ?

kaspartu

i love usa!

mfn

Det er ikke bra at Apple får "monopol" på Mp3 spillere, eller andre produkter heller for den saks skyld, for da vil prisene stige, og dette er ingen god ting for oss forbrukere. Det er greit at dere/vi liker Apple sine produkter, men Apple er kun ute etter å tjene penger som alle andre og er ikke serlig mere optatt av oss som forbrukere en andre bedrifter, kan da nevne Creative eller Microsoft som eksempel. Apple er nemlig i ferd med å oppnå et såkalt Diffrensiert monopol(tror jeg det heter) med sine iPods. Og monopol er ingen god ting.

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

fredarn

Ja, nå har de dritet seg ut :P
Men Creative lager vertfall utrolig gode produkter, det er det ingen tvil om.

Men de mangler den gode, enkle løsningen som iPod har med iTunes.

segrov

Det er vanlig at store selskaper som frykter søksmål - slik som Apple - har klare papirer og alt for motsøksmål som kan leveres inn samme dag som evt konkurenter forsøker seg på søksmål.

Resusltatet blir en evig rundans i rettsapparatet. Forvent at denne saken blir ferdig om 5 - 10 år:)

KuaJmC

Nå må folk/bedrifter (les: Creative) fra Singapore skjønne at Verden generelt ikke er det samme som Singapore. Greit at diffuse søksmål fungerer i det landet, men hele verden fungerer anderledes. Håper Creative bruker alt de har av "Asian Values" (spesielt ikke-tape-ansikt-mentaliteten), kjører på, og graver sin egen grav, så kan jeg le til krampa tar meg.

Om dere tror jeg er en apple-zealot så tro om igjen.
Men jeg misliker corporate-singapore, det skal jeg glatt innrømme. Har hatt mine problemer med Singapore.

(Ja, jeg veit at USA har sin andel av mongobongosøksmål, men disse gjelder "sticking-up-to-the-man-prinsippet", dette her lukter "dårlig taper"-søksmål på lang vei.)

macjomfru

Snarf

Litt enig med at det er ikkje bra om Apple får monopol. Det er derimot artig at dei har eit overlegent fleirtal (som MS på OS fronten), sånn at Apple sin økonomi blir bedre, som gir dei større handlingsfrihet, større makt å bruke ovanfor leverandørar (=billigare komponentar, fleire film/tv selskap over på iTunes osv).

Og Creative har slått meg som nokon tufsar ganske lenge. Dei lagar kule iPod kloner, men for fucks sake, finn på ein egen design, istaden for å berre kopiere Apple? Og søksmålet deira er iallefall eit kjempeeksempel på usympatisk verksemd. Håpar dei taper alt dei har, og berre såvidt klarars eg dersom dei rettar fokuset tilbake på billige lydkort for pc`ar.

(hehe, tippar mac støtte i creative lydkort ikkje er første pri for tida.. ;) )

Heime: iBook+MBOX+1957 Black Beauty R
---www.rabalderstudio.com---

jølle

Litt morsomt å lese hvor utrolig patriotiske fok på dette forumet er til absolutt alt Apple holder på med. Har selv en Creative spiller som jeg er utrolig fornøyd med, og hører faktisk mye dårlig om Ipod. Tenker da spesielt på batteritid. Lurer egentlig bare på om alle som godter seg skikkelig over dette motsøksmålet vet noe som helst om hvem som hadde patenter først, og hvem som har kopiert hvem. Jeg som er helt ny bruker føler ikke helt denne tilhørigheten til Apple, men kanskje det kommer med tiden...bare en observasjon.

hakon

Det skulle absolutt ikke forundre meg om apple kjøpte opp Creative, ville vært ganske smart trekk mot MS.

jerk

Ingen fare, Creative har ikke råd til å betale advokatutgiftene... hehe;)

Fra spøk til alvor, Apple så nok denne komme. Som de fleste andre selskaper har de oversikten over hva som rører seg i markedet angående både patenter og konkurrenter. Dette er nok ingen amatørfeil fra Apple å ha "glemt" en slik patent, det er nok mer til saken enn det media har innsikt i.

Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

Ingunns bilde

Ingunn

Så utrolig herlig. Apple må vinne. Har irritert meg over Creatives dårlige Apple-kopier lenge. *sender Apple Djevelens Advokat*

mfn

Kan ikke alt som har med iPod å gjøre bare bli postet på iPod1.no isteden, så slipper vi sånne idiotdiskusjoner her hehe.

iPod er bra, Creative og andre er også bra. Kan man ikke bare akseptere det? Blir mange av dere personlig fornermet når Creative saksøker Apple? i så tilfelle så har dere et aldri så lite problem. Kan dere ikke bar kjøpe det produktet der øsnker og la andre også gjøre det samme uten all denne useriøse sytingen... skjerp dere unger! hehe

Bli nå for pokker ferdig med denne diskusjonen... Creative saksøker Apple, og Apple svarer med motsøksmål thats all there is to it.. END OF DISCUSSION!!!

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

Ingunns bilde

Ingunn

Tror ikke det er vi som tar det her mest seriøst, for å si det sånn...

Kill Bill

En tidsfråga innan MS köper Creative. Utan egen tillverkning av spelare kommer MS inte att ha en chans.

fredarn

Husk også at MP3-spillere er på vei ut, mobilen kommer selfølgelig til å overta.

Hvem gidder å gå rundt med to dingser i lomma, når det holder med en?

Så hvis ikke iPhone kommer snart, ligger Apple tynt ann på musikk-fronten. :(

Kill Bill

Problemet med mobil är batteritid och att Samsung, Sony Ericsson, Nokia m.fl är lite som MS. Ju fler och mer funktioner dom har ju bättre telefon, Den enda funktion telefonerna idag inte har är att fungera som toalettpapperhållare men dom jobbar på det ;-)
Apple måste komma med en iPhone men det är inte så bråttom.
http://iphone.org/

WZot

Det med Apple zealotry... Det er vel opptil flere personer her inne (i tillegg til meg) som har litt aksjer i Apple og ønsker av egne økonomiske årsaker at Apple skal gå bra økonomisk. ^_^

Otsego

Kill Bill har et godt poeng der. Jeg tviler mobilen vil ha den minste sjangs på å dominere musikkmarkedet per i dag. Batteritiden er altfor liten, la oss si du kan høre musikk i 10 timer, for å så måtte lade telefonen, når skal du da få til til å ringe?

En annen ting er lagringsplass. Det er simpelthen ikke nok. Minnekortene er ikke kommet i flere gigabyte enda (untatt CF, men et CF kort i en mobil er latterlig uansett) og en harddisk i en mobil vil trekke strøm som bare det.

Nei, MP3 spillere vil nok dominere markedet i en god stund før mobilene i det hele tatt får en sjangs til å ta over.

Hilsen Christian
http://imelika.com

Zyklon

Det er sant at det er bra for Apple om Creative går dukken, som dere skriver oppi her... Men for oss forbrukere så er det absolutt best om Apple hadde hatt hardere konkurranse.

pawnboys bilde

pawnboy

iPod trenger konkurrenter. Det samme gjør iTunes. Tror dere iPod ville hatt støtte for video i dag om Apple var de eneste som fantes på markedet for bærbare musikkspillere?

Jeg synes egentlig det er utrolig at vi fremdeles kan importere cd-plater i iTunes og gjøre hva vi vil med filene.

mfn

Apple liker å være best, de liker å ligge litt forran alle andre, men for å få til dette så må de konkurenter, for hvis ikke ville utviklingen gått mye saktere og prisen hadde vært høyere. Det Apple trenger er konkurenter som Creative som gjør det de kan for å ta Apples plass i markedet, for da vil enten Apple tvinges til å lage enda bedre produkter eller så vil noen andre overta possisjonen som den beste, og uansett så er det bra for oss forbrukere :)

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai