Butler

En enkel guide som gir en kort innføring i grunnleggende bruk av Butler. Guiden tar for seg menyer, kontrollering av iTunes og Keystrokes.

Kort om Butler
Meningen med Butler er å forenkle kjedelige og tidkrevende oppgaver. Dette kan være ting som kontrollering av iTunes, liming av korte tekster, åpne filer eller starte programmer. Butler kan også simulere tastetrykk, noe som jeg blant annet kommer tilbake til senere. Butler er freeware, og er lagd av Peter Maurer. Han har også lagd en rekke andre nyttige programmer, blant annet Witch. Her kan du finne webområdet til Butler, og Butler kan lasted ned direkte fra denne lenken.

Installasjon og konfigurering
Installasjonen er som alle andre programmer på Mac - enkel. Du dobbeltklikker på image-filen og trekker Butler.app over i programmer-mappen din. Når du første gang åpner Butler ser du denne skjermen.

Det første som bør gjøres er å forandre noen av Butlers innstillinger. Trykk på "Change my preferences". Det eneste som må gjøres er å huke av for "Launch Butler on log-in" slik at Butler starter når du skrur på maskinen. Det er mange andre instillinger her, blant annet utseendemessig på "Looks".

Menyer
Velg "Configuration" i fanene i hovedvinduet. Under "Menu Bar Natural" er ikonene som kommer opp i menybaren din øverst på skjermen. Du kan kopiere eller slette disse hvis det er ønskelig. Jeg pleier å slette "Bookmarks" og "Web Search: Google" siden jeg fant ut at jeg sjelden bruker disse. Ved å trykke på plusstegnet nedefor kan du finne forskjellige ting du kan legge til menyen.

Kontrollering av iTunes
Under "Hidden" kan vi legge til iTunes-elementer ved hjelp av +-knappen nederst. Dette kan f.eks. ordnes slik:

Når vi skal tildele en kommando en tastatursnarvei, gjør vi det vha. Hot Key-feltet til høyre når kommandoen er markert. Jeg pleier å bruke CTRL + Apple + Tast i snarveiene mine, men det er mange muligheter. Trykk i feltet og tast inn den tastekombinasjonen du ønsker. Du kan nå kontrollere iTunes uansett hvilket program du sitter i!

Keystrokes
Keystrokes kan brukes til utrolig mye forskjellig, jeg skal bare bruke et enkelt eksempel her. Velg Keystrokes fra add smart item menyen. Trykk inn tastene du vil at Butler skal bruke, og husk at du må taste det riktig.

Gå over i Triggers og gi keystroket en tastekombinasjon. Du kan også sette et unntak (exception), f.eks. "Only: Messenger" som gjør at tastekombinasjonen kun fungerer i Microsoft Messenger-applikasjonen. Ved hjelp av det, og iLochinos råd i denne tråden kan du bevege deg i menyer i spesifiserte programmer ved hjelp av musetastene.

Flere eksempler på svarveier
Du kan finne mange gode eksempler på snarveier i kollalfas kommentar lenger nede på siden.

Til slutt
Butler utfører på mange måter mange av de samme tingene som Quicksilver og lignende programmer, men jeg bruker ikke Butler istedenfor Quicksilver, jeg bruker Butler i tillegg. Jeg mener Butler utfyller de fleste launchere meget godt, spesielt med tanke på tastekombinasjoner og iTunes-kontroll.

Tags:
mapales bilde

mapale

Det kommer ikke så godt frem hva de klare fordelene er... Hvorfor burde jeg bruke programmet?

OleB

Vel, hvis du irriterer deg over å måtte åpne iTunes for å skifte sang, spill/pause eller volum-justering er det i seg selv god nok grunn til å bruke Butler.

Butler er nok ingen nødvendighet, og jeg vil tro det ikke er utviklerens mål med det heller, men det kan gjøre enkelte ting (nevnt blant annet i guiden) utrolig mye enklere.

fredarn

Er ikke dette omtrent det samme som automator???

OleB

Jeg er ingen ekspert på Automator, men jeg tror Automator gjør bestemte handlinger i bestemte programmer med bestemte filtyper -- en arbeidsflyt.

Bayas

Jeg skjønte heller ikke helt hva Butler kan gjøre for meg, som jeg ikke kan gjøre "selv" omtrent like enkelt.. Finnes det flere fordeler enn "bare" å styre iTunes via tastekombinasjoner?

Jeg skjønte ikke vitsen med QS før heller, så hva vet jeg! :)

Snarf

Syns egentlig at høgreklikk på iTunes ikonet i docken, og så menyvalg er enkelt nok. To klikk med musa..

Programmet har sikkert sin funksjon, men fjernkntroll av iTunes er generelt ein vits. Både som separat program, og som widget. 1 tastetrykk for å aktivere dashboard, og så et museklikk. Eller to museklikk rett på docken?

Snakk om å kaste vekk tida på å skrive unødvendig kode..

MEN, KUDOS til OleB for ein grei innføring i programmet, sånn at dei av oss som vil bruke det, faktisk skjønnar kva vi balar med.

Heime: iBook+MBOX+1957 Black Beauty R
---www.rabalderstudio.com---

heintores bilde

heintore

Fjernstyring av ved hjelp av tastaturet er langt fra en vits. Ved hjelp av quicksilver kan jeg nå enkelt:

  • Gå til neste sang (Cmd-Option+Høyrepil)
  • Gå til forrige sang (Cmd-Option+Venstrepil)
  • Pause/Starte (Ctrl-Cmd-Option+Space)
  • Skru volumet opp (Cmd-Option+Oppoverpil)
  • Skru volumet ned (Cmd-Option+Nedoverpil)

Veldig tidsparende, veldig nyttig. Kombinert med Quicksilvers "Browse Artist/Albums"-funksjon trenger jeg knapt å åpne iTunes-vinduet - alt gjøres via tastaturet.

Det blir som å surfe med Opera. Her er musa helt overflødig.
iMac G5 20"

McStone

Det er rett og slett fantastisk at noen gidder å informere andre brukere av OSX, hvordan diverse programmer fungerer - og hva de kan brukes til. Vedkommende som har skrevet om BUTLER har gjort en beundringsverdig innsats, og det er faktisk direkte uforskammet at noen tillater seg å påpeke at det finnes andre/bedre/enklere metoder.

Selv har jeg ikke behov for dette programmet, men jeg mektig imponert over at noen legger for dagen en masse energi og flere timers arbeid i et forsøk på å hjelpe/veilede/opplyse andre. DET står det respekt av!

Moralen - i den utstrekning jeg kan tillate meg å rette en moraliserende pekefinger mot noen - blir derfor: Takk vedkommende for bidraget! Gakk hen og gjør likeså!

OleB

...ikke det er uforskammet å kommentere andre metoder å gjøre dette. Det er selvfølgelig en smakssak hva man selv liger. Jeg foretrekker Butlers metode, og dette var kun ment som en enkel innføring i -noe- av det Butler kan gjøre.

admins bilde

admin

Takk for en fin guide.. dette skal jeg installere :)

messo

Anbefaler Sizzling Keys for dere som vil ha en grei måte å styre iTunes på! Kan lastes gratis ned fra http://www.yellowmug.com/sk4it/

Dette programmet og quicksilver er to faste arbeidsvenner som aldrig svikter!

themacman

anbefaller også Sizzling Keys, glimrende måte og skifte låter i itunes uten å åpne itunes... ;-)

kollalfa

Eg var tidlegare svært nøgd med QuickSilver, og beholdt det ganske lenge etter at eg innstallerte Butler. No er det derimot Butler for alle penga! For somme (slike som meg), så er faktisk to museklikk for mykje - ja, stundom er også eitt museklikk for mykje! Det handlar enkelt og greitt om ønska arbeidsflyt. Somme brukar "ekstern" mus, andre brukar mousepad og tastatur. Her er nokre døme på mine Butler-innstillingar (det vert stadig fleire, og eg brukar dei fleste OFTE):

Vis Skrivebord:
Alt + Shift + D

Legg til min signatur:
Ctrl + Shift + ENTER

Vis Programmer (i Finder):
Ctrl + Shift + A

Vis Websider (i Finder):
Ctrl + Shift + W

Vis Bilder (i Finder):
Ctrl + Shift + B

Vis Dokumenter (i Finder):
Ctrl + Shift + D

-------------------
Vis 1MK2 (i Finder):
Ctrl + Shift + 1
(som i talet 1 i 1MK2)

Vis 2MK2 (i Finder):
Ctrl + Shift + 2
(som i talet 2 i 2MK2)

Vis k4 (Heim-mappa i Finder):
Ctrl + Shift + H

Vis _TEMP_ (i Finder):
Ctrl + Shift + _

Vis _apache_temp (i Finder):
Ctrl + Shift + @
-------------------
*: desse er eigne oppretta mapper i Finder (som eg brukar ofte) - kan vere kva mappe som helst.
-------------------

Vis Systemvalg:
Ctrl + Alt + ,

Vis K4:STARTSIDE (i Safari):
Ctrl + Alt + Eple + H

ButlerMenu (popup ved musepeikar):
Ctrl + Eple + Space

Butler Configuration:
Ctrl + Eple + ,

Adressebok (m/grupper):
Alt + Space

Adressebok (alle):
Alt + Eple + Space

Abbrevation (fullgod erstatning for QuickSilver):
Ctrl + Space

iTunes-kontroller:
Ctrl + Alt + Space (START/PAUSE)
Ctrl + Alt + PIL HØGRE (NESTE)
Ctrl + Alt + PIL VENSTRE (FORRIGE)
Ctrl + Alt + PIL OPP (VOLUM OPP)
Ctrl + Alt + PIL NED (VOLUM NED)
Ctrl + Alt + + (RATING UP)
Ctrl + Alt + - (RATING DOWN)
Ctrl + Alt + 0 (RATING 0 stjerner)
Ctrl + Alt + 1 (RATING 1 stjerner)
Ctrl + Alt + 2 (RATING 2 stjerner)
Ctrl + Alt + 3 (RATING 3 stjerner)
Ctrl + Alt + 4 (RATING 4 stjerner)
Ctrl + Alt + 5 (RATING 5 stjerner)

Høgfrekvente Dokument:
Ctrl + Tab

Starte skjermsparar:
Ctrl + Shift + Z

(:-#

anton82

Hei

Er rimelig ny på mac, kjøpte meg en MBP for ca1,5 måneder siden og storfornøyd:) dette til tross for at jeg leverte den inn til bytte av hovedkort etter 14 dager, men tilbake til tråden. synes det er beundringsverdig aktivitet og at folk gidder å informere om diverse program som jeg ellers aldri ville ha hørt om! med enkle bruksanvisninger og diverse annet. takk til alle som bidrar med slike ting, dette er til stor hjelp ivertfall til meg som nettopp har switchet...ps angrer ikke et sekund

OleB

Takker for positive tilbakemeldinger på guiden. Vil også takke kollalfa får meget gode snarveier. Tillater meg å slenge opp en link til kommentaren din i guiden. Kjører forøvrig opp Butler nå for å legge til flere av disse.

Maccas bilde

Macca

Super guide! Har blitt helt forelsket i dette programmet. Witch var også genialt! Peter Maurer er en bra kar! Og OleB, selvfølgelig...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai