Adobe avslutter Freehand og GoLive

Etter at Adobe kjøpte opp programvarehuset Macromedia, som står bak produkter som Flash, Freehand og Dreamweaver, var det ville spekulasjoner omkring hvilke programmer Adobe ville fortsette å produsere og hvilke de ville kutte ut. Ryktene ville ha det til at Adobe ikke ville fortsette Macromedias Freehand til fordel for deres egen Illustrator, og omvendt ville de beholde Macromedias Dreamweaver til fordel for deres egen GoLive. I dag falt dommen og Adobe kutter ut all videre utvikling av GoLive og Freehand.

Adobes sjef i Frankrike, Robert Raiola, sa i en Adobe-Event at Adobe vil stoppe all utvikling av disse produktene og at de ville kombinere de beste funksjonene i begge programmer inn i de nye versjonene. Dreamweaver vil i neste versjon få et utseende som i følge Adobe skal ligne mer på dagens GoLive utseende. GUIen skal integreres med de andre programmene i Creative Suite.

Om brukere av Freehand og GoLive vil få mulighet til å oppgradere til Illustrator 13 og Dreamweaver 9 til en rimelig penge vites ikke. Adobe har heller ikke uttalt seg noe mer om når vi kan forvente at en Universal Binary utgave av Adobe Creative Suite. Manglen av uttalelser tyder fortsatt på at vi ikke får se noen Universal Binary versjon før Creative Suite 3 slippes, i andre halvdel av 2007.

Kilde: Macsimumnews

Tags:

Onkel Sid

Det var vel bare et tidsspørsmål...

Litt trist - har brukt Freehand siden 4.0 (Den gang det var Aldus som utviklet det).

Øivind B.J

Jeg er kjempefornøyd med Golive og bruker det til alle websidene jeg lager.

perfle

Huff.. Jeg har bare hatt problemer med Dreamweaver (på PC, da - man kan vel kanskje ikke vente annet)..

Lyot

Tror nok de blir å overføre en del funksjoner og smarte løsninger fra GoLive og Freehand, slik at Dreamweaver og Illustrator blir enda bedre. Er glad for at de valgte Dreamweaver og ikke GoLive.

Spider_Jerusalem

Alltid trist å se alternativene bli færre og konkurransen mindre ...

Leon

Er trist med mindre konkurranse. Tror vi kommer til å tape på dette i lengden.

Riktignok skal det nevnes at jeg er UTROLIG glad for at de valgte Dreamweaver fremfor GoLive, og Illustrator framfor Freehand. Har bare teken på DW og Illustrator, så...

Kule T-skjorter

Kill Bill

PageMaker, LiveMotion och nu GoLive. Och jag förväntar inte att Adobe ger oss användare ett bra pris för att uppgradera till DW CS3, Adobe blir arrogantare för varje dag. Vad jag menar är att Adobe har vetat detta länge och kunde informerat sina kunder, men då hade man missat inkomster från CS2.

GoLive är full med buggar som Adobe aldrig orkat fixa men jag har lärt mig skiten vet inte om jag orkar att lära mig DW särskilt som jag är säker på att det är en beta version av DW CS3 som Adobe försöker sälja dyrt.

Adobe börjar likna Quark anno 1995.

WZot

Glad de valgte Dreamweaver over GoLive. Har aldri fått helt sansen for GoLive, mens Dreamweaver har jeg brukt siden versjon 1. ;-) Brukte også HomeSite siden versjon 1.2 (som ble kjøpt opp av Allaire som ble kjøpt opp av Macromedia)...så jeg har vel egentlig alltid vært en macromedia fanboy. ^_^ I tillegg lager vel DW også bedre (følger standardene bedre) HTML kode enn GoLive mener jeg å ha hørt..

Vassago

Nissernerder som egentlig skulle ønske de skjønte notepad synes vel det er fint Dreamweaver ble valgt ja.. Jeg derimot har brukt Adobes programmer fra lenge før GoLive ble påtenkt og har likt å bruke det siden. De sier riktignok at GUI'en skal bli Adobe, så da er jeg egentlig fornøyd, samme hva det heter.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

http://www.macworld.com/news/2006/05/31/adobe/index.php

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai