Pixel - Ny Photoshop-konkurrent

Det har nå dukket opp en ny Photoshop-konkurrent på markedet. Programmet heter Pixel og så langt ser programmet lovende ut. Både utseendemessig og funksjonsmessig har programmet mange av de funksjonene man forventer i et profesjonelt bildemanipuleringsprogram.

Pixel er likevel et stykke fra å ta igjen Photoshop, men for de av dere med Intel-baserte Macer kan dette være et nyttig alternativ. Det finnes ikke i Universal Binary enda, men i motsetning til Adobes svært lange utviklingssyklus så lover Pixels utviklere å ha en UB-versjon klar i løpet av svært kort tid.

Pixel er shareware og så lenge programmet er i beta koster det kun 32$. Når programmet kommer ut av betafasen vil det selges for ca. 100$. Du kan lese mer om programmet og laste ned en test-versjon på http://www.kanzelsberger.com/pixel/

Det kjente programmet GIMP, som funksjonsmessig tilsvarer Pixel, har derimot allerde kommet i Universal Beta, og er tilgjengelig fra http://gimp.org/macintosh/ . GIMP er et "åpen kildekode"-prosjekt som er helt gratis og prøver å være et fritt alternativ til Adobes Photoshop. Så lenge Adobe ikke har en Universal Beta-versjon tilgjengelig av Photoshop, kan GIMP eller Pixel være funksjonelle alternativer.

Tags:
Jons bilde

Jon

Det står faktisk bare en person bak programmet (Pavel Kanzelsberger), så det er utvikleren, ikke utviklerne. :)

Programmet ser lovende ut og støtter i motsetning til gimp både cmyk og 16bit (hvis jeg husker rett). Blir nok en tøff kamp å konkurrere mot Photoshop, men det er mulig det ligger et godt inntjeningspotensiale hos *nix/bsd miljøet siden Photoshop ikke er tilgjenglig der.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

Caveman

Er bra Adobe får litt konkurranse. Kanskje det bidrar til å de setter ned prisene litt visst dette skulle bli enn trussel.

Spider_Jerusalem

Prøv GIMPshop om du foretrekker å ha GIMP med photoshop menyer og snarveier. (http://plasticbugs.com)

Og Pixel ser virkelig lovende ut, ja. Den har allerede en svært god liste med funksjoner og de blir bare bedre. Verdt å nevne er at den har bla CYMK støtte, fargestyring og HDR (samt OpenEXR støtte).

chrleon

Husker jeg testet dette programmet for mange år siden på pc, etter jeg hadde solgt amigaen min, for å lete etter en erstatter for dpaint iv / brilliance. Dette programmet var veldig bra allerede da. Trodde det var forsvunnet, men det er gode gamle pixel32 i ny og bedre drakt.

kult!

chrleon

Lutz Says:
June 6th, 2006 at 10:11 am
Will you by any chance have time to implement the “hold down space to move selection instaid of rezising it” thing in beta 7?

Administrator Says:
June 6th, 2006 at 11:15 am
That “hold down space” was already implemented one hour ago :)

steiro

48 kræsj og dett var dett. Gidder ikke å bruke tiden på programmer som kræsjer konstant.

Polymorphs bilde

Polymorph

Jeg har enda ikke funnet en Photoshop-"wannabe" som støtter Grupper i Layerne.

Det er essensielt for organisering og kjapt arbeid for min del.

Jobber mye med layers og grupper og layer mask dedikert til en gruppe.

Finner jeg det er det godt muli jeg dropper Photoshop.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Ville aldri ha betalt for en beta versjon. Jeg betaler ikke for å gjøre jobben deres, det vil teste ut feil og sende elektroniske meldinger til selskapet.

Jons bilde

Jon

Du betaler mindre for en lisens nå enn det du gjør når den kommer som 1.0, som takk for billigere software så må du teste litt.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

lipslide

Polymorph: Har du prøvd PhotoLine 32? Tror kanskje det har den funksjonen du etterspør.
Jeg har ikke greie på dette, men sjekk det ut: http://www.pl32.com/

Koster € 59. Mulig å laste ned 30- dagers trial.

filmsitepro

Pixel har layerset funksjon, det er bare det at den ble ikke helt ferdig ved siste versjon, men ifølge utvikleren er den nesten ferdig nå og vil fungere i neste versjon som kommer til uka! Så det er snart bare å droppe photoshop...hehe... kanskje ikke helt ennå, men hvis utvikleren får fjernet en del bugs stabilisert programmet litt og lagt til/optimert noen funksjoner så kan dette bli en reel konkurrent til photoshop!

admins bilde

admin

Han nevner at Universal Binary versjonen vil bli vesentlig mer stabil enn PPC-versjonen. Noe som er godt nytt.

Polymorphs bilde

Polymorph

Det var faktisk litt ustabilt, ja :)

Men det ville ikke åpne .PSD arbeidsfila mi.
Noe med komprimeringa som var feil, påstod den.
Mulig fordi jeg lagrer med maks compatibility?

For øvrig kræsjet PhotoLine32 når jeg åpnet samme PSD-fil :(

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai