Adobe med Apollo

Adobe har etter oppkjøpet av Macromedia, fått mye ny teknologi og kunnskap inn i selskapet. Den viktigste grunnen til Adobes oppkjøp var selvsagt Macromedias Flash og nå har Adobe begynt å ta nytte av teknologien. Adobes amerikanske webekspert, Phillip Miller, var på besøk i København og der presenterte han Adobes nye multimedieplatform med navn Apollo. Denne nye platformen kombinerer Adobes og Macromedias kjerneteknologier PDF og Flash.

I følge Mediamac er grunnideén i Apollo-platformen ganske enkel. Man skal med Apollo kunne lage programmer som inneholder PDF, Flash, HTML og som kjører uavhengig av en nettleser, men fortsatt med full Internett-tilgang.

"Det kan høres ut som vi får en ny felles nettleser-plugin for Flash og PDF, men det er bestemt ikke tilfellet. Tenk på Apollo som et dokument som ikke kun er et dokument, men også en opplevelse. Dokumentet har alle muligheter for interaktivitet, webtjenester og rich media content og det fungerer uten en tradisjonell nettleser" uttalte Philip Miller til Mediamac når han var i København.

Man kan forestille seg at Apollo kan inkludere RSS-feeds, nyheter og video direkte i et dokument som selv holder seg oppdatert over Internett. Apollo kan i følge Adobe bety slutten på statiske dokumenter slik vi kjenner dem i dag. Adobe forventer å ha en beta-versjon av Apollo-platformen klar i løpet av det neste året til både Mac OS X, Windows og Linux. I tillegg skal Apollo-dokumentene kunne leses av på mobiltelefoner og andre mobile-enheter.

Tags:

Benjamin

Wee

Benjamin
http://www.benjaminvold.com/

Øysteinhs bilde

Øysteinh

Nyttig kommentar, forresten.

Uansett,
Dette høres veldig spenndende ut. Håper de klarer å pakke det inn på en brukervennlig måte, slik at det appellerer til flest mulig.
Synd når slike formater som har mye potensiale ikke slår an.

--
Kanskje vi skulle hatt en emo-dag også? De er litt i samme bås som gothere og satanister, bare at de er "dypere" og ikke sinte, bare skuffa. -Nils

NorskeLinks bilde

NorskeLink

Betyr dette at man ikke trenger Flash og Acrobat?

svars bilde

svar

og hva med flash paper?
Det har jo mye emre potensiale enn pdf.

Truls Waage

De kommer nok med en helt egen plugin og program til å lage med, så du trenger nok ikke acrobat og flash lenger.

G5

Ser frem til dette.

Bruker RSS mer og mer, Flash er også noe som jeg skal prøve ut mer.

PDF liker jeg godt, ser flere bruker det som PowerPoint alternativ i seminarer og presentasjoner.

Så Apollo ønskes velkommen.

gola

Dårlig idé. Høres ut som et unødvendig tungt format. Hva skal man bruke et slikt apollo dokument til? Hvis man likevel må sende det til mottaker over mail e.l. kan man vel heller bare ha en nettside med flash, html, pdf etc. og sende linken.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai