Anbefaling: Coverscout

Coverscout fra equinux tilbyr en komplett løsning for deg som vil ha orden på cover art i iTunes, men som synes jobben kan være for tidkrevende. Det har vært flere tråder på forumet om hvordan man kan få cover art lagret på en effektiv måte i musikksamlingen, og en del programmer har vært på markedet i noen år, for ikke å nevne Album Art-widgeten som kommer med Tiger. Svakheten med denne er at cover art ikke automatisk legges inn i sporet, men må gjøres manuelt og derfor krever bruk av dashboard for hver låt som skal behandles.

En del av svakheten med de fleste programmene er at de behandler cover art i forhold til hvert spor istedenfor hvert album. Coverscout lar deg velge dette selv. Coverscout henter bilder fra google, amazon og ITMS. For de ekstra sjeldne platene i samlingen din kan det også hente bilder fra nettet.

Grensesnittet er enkelt og intuitivt og programmet jobber raskt, og bruker lite ressurser sammenlignet med andre programmer jeg har forsøkt for å gjøre samme jobben. I tillegg opplever jeg at programmet finner de bildene jeg er ute etter i mye større grad enn andre programmer. Jeg har tidligere opplevd å få en del feil cover i samlinga mi, men hadde stor suksess med Coverscout som også gir deg mulighet for forhåndsvising før det forandrer på noe.

Programmet gir deg også mulighet til å sortere sangene dine slik at du lett kan se hvilke album og låter som mangler cover art.

For øyeblikket får du kjøpt Coverscout med 20% rabatt hos www.equinux.com, det vil si $15.95. Dette tilsvarer i underkant av 100 kroner.

Tags:
akiras bilde

akira

disse folka lager ofte bra programmer, men dette programmet suger max!
absolutt ikke verdt freeware engang, for de som ikke tror meg last ned demoen,
så forstår dere hva jeg snakker om!

Linz

Jeg har siden Corripio ble lansert brukt dette programmet, og vil si det er mye bedre enn Coverscout. Jeg prøvde Coverscout når det ble lansert (forrige uke?), men kastet det i søpla etter kun et par minutter. Corripio gjør jobben MYE bedre.

Prøv den her:
http://nclasssoftware.com/index.php/nClassSoftware/corripio/

EDIT: Glemte å nevne at Corripio er gratis!

Brutals bilde

Brutal

Jeg har til nå brukt Album Art-widgeten til å laste ned cover. Har funka fint for meg.
Corripio ser interessant ut da, så jeg skal sjekke ut det.

DannyBoy

Jeg bruker MPfreaker for å sette rett tag, MPfreaker og slike programmer laster også ned coverart. Problemet er somregel at det er dårlig kvalitet eller små bilder. Så jeg bruker somregel http://albumart.org/no/ for å søke opp cover selv og sette det manuelt.

skyfex

Kom nettopp ut et program som heter artcollector som er ganske bra på slikt.

http://specere.net/artcollector.php

pakstar

Eller så er det bare å Google på "bilder" med navn på artist og album.
Bruker Albumart.org på de fleste kjente artistene og er fornøyd med det.

Lyng

takk! det er by far det mest geniale programmet!
corripio altså

http://web.mac.com/kristoly

Aphelion

Plukker heller ut skiva fra hylla og tar en titt jeg. ;)

SeaLions bilde

SeaLion

er et greit program. Når jeg ber det sette inn coverart, så gjøres det på alle låter i et album. De bildene som ikke Clutter finner (eller der jeg ikke er enig i valget av bilde), finner jeg selv med Google. Så drar jeg og slipper bildet i Clutter og lar Clutter lime inn bildet i iTunes.

Men det kan jo hende at jeg tester Corripio også.

akiras bilde

akira

hmm... ser nok ut til at Album Art-widgeten gjør jobben langt bedre,
mye mye raskere, langt mindre maskin kraft (nestne ikke tilstede)
er "gjemt blandt widgetene, og ikke minst den er GRATIS!

rett og slett genial, takk Brutal

ameneon

Jeg vil gjerne ha cover art lagt til i filene mine slik at jeg kan se det på iPoden min. Hvis man skal bruke widgeten til det, må man gå inn på widgeten hver gang man hører på en ny låt og klikke for å få den til å legge det til. Widgeten hadde vært perfekt hvis den gjorde dette automatisk, dessuten finner den altfor ofte feil bilde. For eksempel stort sett alle live albumene jeg har viser den coveret til Alice in Chains live... Syns ikke det er tilfredsstillende ihvertfall...

Loose Change 2nd. edition:
http://i1.no/01su/

estoyva

Har prøvd ommlag alle album artwork programma som MacUpdate kan tilby, og Art Collector er definitivt det beste!
Der har enn full kontroll på kva slags artwork som blir lagt til albumet, enn har mange fleire alternative artwork å velge mellom, og det går samstundes veldig raskt og smertefritt.
Det er uten tvil det beste til no, og det er verdt kvar ei krone!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai