Anbefaling: VisualHub

Ett nytt program som heter VisualHub (laget av samme person som har laget iSquint) er et smart lite program som kan konvertere til og fra nesten alle video formater. VisualHub har støtte for videoformater som DV, DVD, AVI, MP4, WMV, MPEG og Flash. Programmet har støtte for avanserte funksjoner som Xgrid, som lar deg bruke ledig CPU-kraft på andre Macer i ditt nettverk.

VisualHub krever ikke Quicktime Pro eller andre plugins til Quicktime for å kunne konvertere video til og fra en rekke formater. Programmet koster 23$ og er tilgjengelig som shareware. Det eksisterer i Universal Binary og fungerer like godt på PPC som Intel-baserte Macer.

Programmet kan lastes ned fra http://www.techspansion.com/visualhub/

Tags:

Sune

Har testet demoversjonen av denne nå for å konvertere video fra fotografiapparatet mitt (casio exilim ex-s600) til et format som kan leses av FCP uten å måtte rendres. iPod og PSP fanene er utelukket ettersom disse forandrer på oppløsningen (antar jeg). Prøvd de fleste andre, men ingen kan leses direkte av FCP, viser bare urendret. Når jeg velger DV, som er det naturlige valget, fungerer bildet, men lyden kan ikke velges til annet 48K og jeg vil ha 44,1K. Prøvde å stille inn dette i "advanced...", men det hjalp ingenting.
Noen som har noen råd om hvordan dette kan ordnes?

Ellers må jeg si at det ser veldig bra ut og er veldig raskt. Absolutt verdt å kikke på.

admins bilde

admin

Casio tilbyr vel en plugin til Quicktime som lar deg åpne videoen fra kameraet? Fungerer ihvertfall med mitt Casio kamera.

Sune

Har den codecen inne, men problemet er at quicktime velger 2 andre før den kommer til denne, når jeg har slettet disse (noe jeg ikke vil) blir casio codecen brukt, men videoen hakker. Det funker forresten fint i VLC, men vil redigere filmene mine også.

For at diskusjonen i denne artikelen ikke skal skli helt ut kan vi gjerne fortsette her:
http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=28101

Per-Kristian

Jeg har 5 macer i hjemmenettverket. Hadde vert litt kult med en XGrid :-) Det er vel egentlig bare å instalere Mac OS X Server på feks. iMac G5en?

skeldoy

neida, du trenger ikke å installere serverosx for å kjøre en kontroller. alt du trenger ligger allerede på maskinen, det eneste du trenger server til er om du ikke klarer å bruke tekst-UI'en til xgrid. Det finnes midlertidig andre GUI'er til xgrid enn apples som faktisk (for meg har fungert bedre). Jeg vil faktisk anbefale deg å begynne med xgrid i tekst-format først for å få et klarere innblikk i hva du holder på med.

Du får ta deg en runde på google! Det hjelper alltid :)

Per-Kristian

Det hadde sikkert blitt en kraftig grid hvis alle på Mac1 ble med :-D

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai