Quark 7 lansert

Quark, den gamle kjempen innen layout har blitt lansert i en ny utgave, og blant de viktigste nyheten finner vi Universal binary og unicode-støtte. QuarkXpress har lenge slitt i tøff konkuranse med Adobes InDesign, og markedet er i dag delt mellom Indesign og Quark. Det har vært spådd at Quark vil forsvinne fra markedet om programmet ikke blir radikalt forbedret, samt at service-nivået blir bedre.

Med denne versjonen har Quark fått et par viktige forsprang på Adobe. Quark er nå kompatiblet med intel-mac. I tilegg har Quark implementert bilderedigering rett i Quark, og minsker dermed behovet for Photoshop betraktelig. Og som vanlig vil Quark også komme i norsk utgave.

Andre områder hvor Quark har tatt igjen Indesign, er bedre forhåndsvisning, gjennomsiktighet, effekter på objekter (som skygge etc), støtte for unicode, samt en rekke typografiske forbedringer.

Fremtiden vil vise om det er plass til to proff-aplikasjoner for trykkerimarkedet.

Les mer om Quark 7 her:

Tags:

MrCave

De bør kansje senke prisen vis di skal overleve
For prisen av en pakke med Quark så kan man jo kjøpe nesten 3 pakker med Adobe CS.
De er prisa ut.

Larsabal

Så fremt den ikke er veldig overlegen InDesign versjon 4 tror jeg de er for sent ute. Når markedet oppdaget InDesign (og ikke minst prisen) ble det byttet standardprogram over en lav sko i grafisk bransje, og spesielt i reklame- og designbyråene.

Jeg tror det skal veldig mye til for å bytte tilbake når de aller fleste tross alt er fornøyde med totalpakken CS2 gir.

Med all den frustrasjon, dongle-trøbbel og ikke minst kostnader som Quark har skapt opp i gjennom tiden tror jeg de fleste knapt nok gidder å teste Quark 7

mfn

Det er nok enda en del folk som blir glade for denne utgivelsen og som vil komme til å kjøpe til tross for prisen, dette er jo ikke akkurat produkter ment for hjemmemarkedet, men for profosjonelle bedrifter som har nok av cash. Tror faktisk at Quark vil overleve, men kanskje litt i skyggen av Adobe likevel.... Uansett... I dont care much.

Men bare en liten ting som er greit å si om priser på software,hardware eller whatever, er at produktene ALTID kun er ment for de som har råd til å betale den prisen produsenten ønsker.

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

Asbjorn

I hovedsak er QuarkXPress 7 bare en catchup til InDesign CS2. Det er veldig få viktige områder hvor de går forbi InDesign, synes jeg.

Quark mangler fremdeles Paragraph Composer, optisk kerning og justering av marger. For en lidenskapelig typograf er disse funksjonene helt avgjørende.

mordor

De som kjøper flest lisenser av Quark er store trykkerier, publiseringsbedrifter og aviser. Da er quark 7 overlegen med den nye innebygde støtten for jdf/ xml og masse publisering. Dette er det viktigste i fremtidens automatiserte workflows.. F.eks produsjon av Aviser og store kataloger som IKEA osv.. Dette er noe som dere designere ikke alltid tenker på når dere sammenlikner indesign og quark..

vebbomanias bilde

vebbomania

hmmmm. det blir spennende å se om kvark klarer å kapre tilbake noe av det monopolet de hadde før indesign begynnte å spise markedsandeler.

PS. jeg ville ikke satset pengene mine på quark i dag.

Home 17"PB 1.33Ghz, 1GB Ram / PB (Pismo G3), 512 Mb Ram
Work G5 2x2GHz, 1.5 GB Ram

youdecide

Quark 7 er nok mye bedre enn tidligere utgaver, men det skulle igjen bare mangle. Største fordelen med Quark for noen år siden var at alle hadde det og deling av dokumenter var enkelt. Nå har imidlertid de fleste av mine samarbeidspartnere gått over til Adobe Indesign. Personlig syns jeg jo Quark er raskt og "cleant" program å jobbe i, men er litt redd for at det kanskje er litt for sent...man trenger imidlertid en konkurrent til Adobe...spesielt etter at de kjøpte opp Macromedia og la ned software som Freehand...noe jeg ikke syns noe særlig om.

mvh.
Tom - mediadesigner
web: www.tomsommerseth.com

maccyboy

Greit den er lansert. Men hvem har råd til 14500 kr???
Da kjøper man heller en ekstra macbook eller noe.. hehe

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai