Inkscape i Universal Binary

Inkscape, den eneste virkelige konkurrenten til Adobes Illustrator/Freehand programvare, har nå kommet i Universal Binary. Inkscape er et åpen kildekode prosjekt som finnes for Mac OS X, Linux og Windows og ikke ulikt andre åpne prosjekter er programvaren helt gratis. Versjon 0.44 av Inkscape har en rekke nyheter, deriblant forbedret ytelse, Intel-støtte under Mac OS X, node sculpting, PDF eksport med gjennomsiktighet (transparancy) og masse bug-fikser.

Programmet er et godt alternativ for brukere av Adobe Illustrator/Freehand som ikke ønsker å emulere programvaren gjennom Rosetta på sine nye Intel-baserte Macer. Inkscape er i Universal Binary og tar nytte av all kraften som finnes i Apples nye maskiner. Programmet er også nyttig for amatører som ikke er villig til å betale tusenvis av kroner for Adobes Illustrator/Freehand programvare, men har bruk for noen av funksjonene disse programmene inneholder.

Inkscape er gratis og kan lastes ned som Universal Binary til Intel og PPC-baserte Mac maskiner. Inkscape for Mac, Linux og Windows kan lastes ned fra Inkscape.org. Inkscape krever at X11 er installert. X11 finnes på din system DVD (Tiger) eller som nedlastning fra Apple.com (Panther)

Tags:

Spider_Jerusalem

Da var den endelig sluppet. :)

edit: Det må legges til at denne oppdateringen virkelig bringer Inkscape opp en hakk, selv om det er nok litt som gjenstår før den helt er på linje med f.ek.s illustrator eller freehand, så viser denne likevel at det taes jevne steg for å komme seg opp på det nivået. Det hjelper også at Inkscape er med i Googles summer of code i år, noe som kan hjelpe med å bringe fram nødvendige og fikse mangler ved programmet.

limbo

Hva er Googles summer of code?

Spider_Jerusalem

... http://code.google.com/summerofcode.html og her er inkscapes ideer: http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/Googles_Summer_Of_Code#Project_Ideas

limbo

syns ikke Inkscape var så mye å skryte av :S

fmortens

He...... X11!

En skikkelig portering hadde vært å foretrekke, sier nå jeg.

Aphelion

«Hva er google?» :P

geirhava

Hvor på instalasjonsdisken (tiger) finner en fersk mac bruker dette X11 programmet. Er redd jeg smacket inn en hel pakke med xtools som jeg ikke har bruk for, og som jeg ikke får vekk igjen... g

jonello (ikke bekreftet)

Subject506
если все работает то я смогу это прочитать)

fosia

Subject999
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai