Sony MDR-EX71SL - Ørepropper

Etter to par med Koss porta pro som har blitt ødelagt var tiden kommet for å prøve noen andre hodetelefoner. Etter å ha lest testen av ørepropper i siste nummer av "Lyd og Bilde" falt valget på testvinneren Sony MDR-EX71SL til 400,- Siden hele testen kan leses i bladet velger jeg kun å ta med enkelte aspekter av den.

Når det gjelder propper har jeg egentlig aldri likt dem. De faller ofte ut og hvis det er noe som heter bass i de, så forsvinner den rimelig fort etter at de er satt på plass, med mindre jeg holder de på plass mens jeg bruker de. Dette slipper man lett med Sony'ene fordi de har de nye "gummi-knottene" som holder de pent på plass.

Når det gjelder selve lyden er det den som er viktigst for meg. Som lydtekniker og iPod eier er hele lydbildet like viktig, og for å bli fornøyd er det viktig at proppene fyller hele frekvensspekteret. På karakterskalaen til "Lyd og Bilde" fikk Sony'ene 9/10 på diskant og mellomtone og 9+ på bass og dypbass, i motsetning til Koss Porta Pro som fikk 9 på diskant og bass, 9- på mellomtone og 9+ på dypbass. Det er nettopp denne forskjellen jeg likte så godt. Med Sony proppene får man så og si den samme fyldige basslyden, men i tilegg en mer åpen mellomtone uten at diskanten blir for krisp. Først syntes jeg kanskje bassen var litt dårligere på proppene, men dette utliknet jeg lett ved å trekke opp litt på 32, 64, og 125Hz på Eq'en i iTunes.

En annen ting jeg hittils er veldig fornøyd med er det faktum at mini-jack'en sitter på iPod'en enn det Koss sin gjorde. Så for alle som sliter med at iPod'en pauser hvis man rører jack'en, kan dette være en alternativ løsning. En ting jeg syntes er litt teit av Sony er at de har laget kabelen kun 0,5m lang, tilpasset de som ønsker å benytte egen fjernkontroll. Dette syntes jeg var litt teit, men det byr heldigvis ikke på noen store problemer siden de også har lagt med en skjøtekabel på 1m, som sitter veldig godt. Eneste nå er at kabelen kanskje blir litt for lang igjen ;)

Pris: 400,-
Utstyr: Skjøtekabel, S,M,L -gummi-knotter, pose og holder for proppene.

Kilder:
Lyd og Bilde 06/07 2006
www.sony.no

Tags:
Hellboys bilde

Hellboy

Hvor kan man få kjøpt disse?

Åge

Jeg kjøpte mine på Sony Center i Bergen, men de finnes nok overalt..

endorphine

De har disse hos MPX - og der koster de "bare" 285 kroner...

________________________________
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure.
(Jeg hører ikke hva du sier. Jeg har en banan i øret.)

Dozerbabar

Jeg bestilte disse etter å ha lest masse tester om de (inkl denne) og jeg må (desverre) si at disse har en helt forferdelig diskant i ipod. Jeg er lydtekniker og prøvde alt av instillinger på poden, men med lite heldig resultet. Jeg gikk kjapt tilbake til mine gamle sonyer til 299,-...

VMacca

Har et halvt års erfaring med disse! Sitter godt i øret og gir et fint balansert lydbilde. Spesielt mellomtonen er god. Verdt å nevne at de matcher sorte iPoder perfekt. Det er positivt at man har mulighet til å variere lengden på kabelen (ved bruk/ikke bruk av skjøtejacken) Uten skjøtejacken egner lengden seg spesielt bra hvis man skal ha iPod høyt oppe på kroppen (i feks innerlomme, brystlomme)
Jeg kjøpte mitt sett på SpaceWorld, noe som kanskje var dumt da jeg synes og huske at jeg betalte en 600-700kr! Det er mulig å kjøpe ekstra gummiknotter om man skulle være så uheldig å miste en av de (eller om de gamle proppene skulle bli for tilgriset med ørevoks;)

BlueWastes bilde

BlueWaste

Sjekk prissammenligning: http://prisguide.hardware.no/product.php?product_id=41578

andrevr

enig med han som skriver teksten at ledningen blir enten for kort eller for lang...ellers et strålende produkt for en billig penge...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai