Safari øker med 65%

Apples nettleser har siden i fjor økt med over 65% i oversikten over hvilke nettlesere som brukes mest. Apples Safari tar nå en 3. plass over de mest brukte nettleserene i verden. Mange mener at veksten i bruken av Apples Safari viser den veksten Apple har hatt i salg av Macintosh maskiner og at disse tallene reflekterer økt markedsandel. At Microsoft har avsluttet sin videre utvikling av Internet Explorer til Mac og at Apple har sluttet å legge ved denne nettleseren på nye maskiner, skal i følge ekspertene også ha hatt en avgjørende effekt på statistikken.

I følge Hitslink.com tar Apple en solid tredjeplass med 3.19% markedsandel, mot 1.93% på samme tid i fjor. Førsteplassen har Microsoft fortsatt med hele 84,04% av markedet, men de taper markedsandeler raskt til Firefox som tar andreplassen med 10,77%. Fra 2004 til 2006 har Firefox vokst fra 3.66% til over 10% og veksten fortsetter. Microsoft har i samme tidsperiode falt fra over 91% til 84%.

Norske Opera har dessverre ikke greid å markere seg spesielt positivt og har i dag en femteplass med en markedsandel på 0.55%, bak Netscape med 1%. Siden 2004 har ikke Opera vokst mer enn 0.04%, noe som absolutt må være skuffende for det innovative norske selskapet. Mac1 kan dog trøste Opera med Mac1s egen statistikk, den tilsier nemlig at 7.8% av Mac1s brukere besøker disse nettsidene med Opera. Ikke alt for overraskende er det Safari som tar førsteplassen på Mac1, hele 49.5% av Mac1s brukere besøker Mac1 med Safari. På andreplass finner vi Firefox med 20.5%, tredjeplass tilhører Internet Explorer med 19%, fjerdeplass Opera med 7.8% og femteplass Camino med 2.1%.

Tags:

perfle

Håper ikke de 19 IE-prosentene er IE på mac.. Det er kvalmt det.

admins bilde

admin

Windows XP/2000 :)

Wolfgang

Dette var fin lesing :)

meinhold

65% er faen DRITMYE.

Aldri trodd det var såå mye.

Men digg er det :)

kulvik

Håper ikke du tror at andelen som bruker Safari er 65% :P Det er økningen i forhold til forrige måling det er snakk om ;)

-Thomas

MindTooth

De gangene jeg har prøvd Opera, savner jeg Firefox. Har alltid likt Firefox utenom at den bruker utrolig mye system ressurser :( De kan gjøre ALT med Firfox, Opera er så stengt at den liker ikke å bli gjort noe med. Pluss at jeg er blitt avhengig av del.icio.us knappene som er til venstre for adresselinjen.

Likte ikke Safari før, da jeg ikke visste at man kunne bruke tabs. Men etter å ha lest på Apple.com, så begynner jeg å like Safari for Macintosh, men tror jeg kommer til å bruke Firefox den dagen jeg kjøper meg en Macintosh.

Birger :)

pepperogsalt

Jeg digger sånn nettstatistikk!
Koste meg skikkelig nå....

Benjamin

Du kommer til og bruke Safari og Camino på det som krever firefox motoren, eller sånt er det i allefall for meg.

Benjamin
http://www.benjaminvold.com/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai