Nytt økonomisystem for Mac

Oss Macere har i lengre tid vært ignorert av produsenter av økonomisystemer for små og store bedrifter selv om andelen av Macere som driver som selvstendig næringsdrivende eller driver en egen bedrift er høy. Grunnen for denne ignoreringen har som regel vært at det er for få Macere i Norge til å kunne satse på slik programvare. Uten å ha noe statistikk som viser det motsatte, kan det sikkert være noe sannhet i at det ikke er fryktelig lett å selge økonomiprogrammer på vår platform. Vi utgjør dessverre en liten andel av alle databrukere i Norge.

Den nye "trenden" blant produsenter av økonomiprogramvare er å flytte økonomisystemene på web. Dette er en trend som bør få Macere til å smile, helt til man tester forskjellige systemer og skjønner at mange av disse web-løsningen er skrevet for Internet Explorer og krever Windows. Vafftech, et norsk selskap med Mac i sine røtter ønsker å forandre dette og har utviklet et system som fungerer ypperlig på Mac, Windows og Linux.

Vafftechs regnskap og fakturerings system – er en samling med flere løsninger i ett og samme system. Systemet er web-basert, så det innebærer at alle dine data ligger lagret sentralt hos Vafftech. Systemet inneholder fakturering, regnskap, lønn, ordrebehandling, tilbudsskriving, egen web-site med muligheter for publisering på Internett, og produktkatalog på nett. Dine kunder kan logge seg på og se på sin fakturahistorikk, ordrehistorikk, og utveksle meldinger med dere omkring pågående prosjekter.

Vafftechs system er utviklet på Mac og har selvsagt 100% støtte for vår kjære platform. Blant funksjonene i Vafftechs løsning finner du:
- Fakturering, tilbud- og ordreregistrering.
- Automatisk postering i regnskap, enkle innstillinger.
- Ta ut mva-rapport, hovedbok, kundereskontro, mm, raskt og enkelt.
- Fakturaer eller ordrebekreftelser kan mailes direkte til kunde via e-post.
- Skriv ut og send faktura sentralt, eller benytt printer lokalt.
- Timeregistrering
- Lønnsmodul
- Prosjekter, prospekter
- Eget nettsted for firmaet.
- Ubegrenset antall brukere
- Velg mellom forskjellige design.
- Last opp din egen logo på faktura.
- Publiser egne nyheter på nettstedet ditt raskt og enkelt
- On-line produktkatalog med bilder og omtale av varer, priser, m.m.

Prisen for denne tjenesten er 300 kr per måned og det finnes en demo-versjon av systemet på Vafftechs nettsider. Mac1 kommer tilbake senere med en mer utfyllende test av dette produktet som bør være svært interessant for mange selvstendige Mac-brukere.

Tags:

Per-Kristian

Finnes det noen mulighet for å importere databasen fra f.eks. Mamut DaTax?

iCon

Så lenge det finnes en exportfunksjon i Mamut så er det mulig... og hvis det ikke finnes så er Mamut så vidt jeg vet basert på access, og da finnes det muligheter uansett. Er man avhengig av programleverandørene så er velviljen ofte stor hos de som har utviklet systemet som skal importeres mot, de som skal sende data ut er ofte ikke ikke fullt så velvillig... forståelig nok... :-) Har selv hatt direkte kontakt med Vafftech, og kan som regnskapsfører anbefale dem og deres program til små bedrifter. Forøvrig så finnes det andre systemer som baserer seg på samme lest, bl.a. Zirius http://www.zirius.no

Bourne

Var såvidt inne på siden og så på løsningen. Den ser bra ut ved første øyekast, men såvidt jeg kan se brukes kun https til innlogging. Dermed går alle dine data i klartekst over nettet siden løsningen er hostet av dem... Holder meg til egen Sql-ledger løsning intill videre. Har noen foresten hørt noe mer om LODO? har ikke skjedd noe på sidene siden de gikk OSS i april.

vafftech

Vi kommer med SSL tilkopling for alle firmaer litt over sommeren. Vi arbeider med testing nå for å se at den løsningen vi har valgt for SSL kommunikasjon fungerer stabilt og pålitelig. Ellers har vi hatt svært lite forespørsler om SSL fra våre kunder til nå. Siden alle våre kunder har sitt eget domenenavn eller subdomene varianter, og løsningen leveres som et individuellt nettsted for hver kunde, er det litt mer som skal på plass enn bare å sette en web-server på https med sertifikat.
Angående import spørsmålet fra Per Kristian ovenfor - kan jeg bekrefte at vi leverer import av kunder/bilag/varer dersom vi får levert eksportfiler - dette gjør vi som en service i forbindelse med oppsett av nytt selskap. De fleste andre økonomisystemer har mulighet for eksport i en eller annen form så dette bør ikke være noe problem.
mvh,
Ole Kristian Hornnes
Vafftech

mourad

Jeg synes personlig at med en pris på 300 i mnd, så mister dere den største massen av kundene...
Det hadde vært bedre å skalere litt. Ikke alle trenger alle modulene dere tilbyr.
Prisen kunne startet på 50,-/mnd med færre moduler. Så kunne man økt antall moduler med behovet...

vafftech

Hei Mourad,

Vi har tatt konsekvensen av dette og laget en mini-vafftech løsning som vi har kalt "kvikkfaktura.no". Denne inneholder kundereskontro, fakturering, kontaktpersoner, tilbud, + diverse andre saker. Denne løsningen har ingen abonnementsavgift - så det er gratis å bestille. Vi har imidlertid bundet kostnaden opp mot bruk - der kundene betaler kr. 15 / faktura opprettet (de første 5 gratis). Dersom vi skal sende den koster det da 14,- i tillegg. Se på www.kvikkfaktura.no for mer info.
mvh,
Ole Kristian Hornnes

mithril

Sjekk ut Firstoffice start, regnskap+fakturering ca 2000 + 1200 pr år (+mva) http://hansaworld.com/

En liten avsporing, hvis noen trenger oversikt over egen økonomi er Buddi et bra produkt, dette kan lastes ned fra http://buddi.sourceforge.net

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai