Pukka 1.3: Gjør bedre bruk av del.icio.us

Hovedvinduet i Pukka

Pukka 1.3 er et program som hjelper deg å poste lenker til del.icio.us. Den kan raskt og enkelt vekkes fra en såkalt bookmarklet i bokmerkelinjen din. Bruker du Safari kan du nå de ni første bokmerkene i bokmerkelinjen din med hurtigtastene Eple-1 til Eple-9.

Programmet henter automatisk lenken og tittelen fra den aktive nettsiden i nettleseren din. Alt du trenger å gjøre er å legge til noen tags, og en beskrivelse. Merket tekst vil også bli lagt til i merknadsfeltet, og tro meg — dette gjør prosessen med å poste lenker svært rask.

Pukka støtter også private bokmerker som ikke kan sees av andre.

Opphavsmannen har lagt ut en screencast som viser programmet i aksjon her.

Pukka er shareware (US $5). Last ned Pukka og finn ut selv hvor raskt og enkelt det kan være å poste lenker på del.icio.us!

Til slutt et lite effektiviseringstips: Som du kanskje ser, har jeg tagget eksempelbildet med @toread. Dette er en tag jeg bruker på ting jeg kommer over, og har lyst til å lese senere — kanskje fordi jeg ikke har tid der og da.

I Safari har jeg lagt Pukka som bokmerke nummer en i bokmerkelinjen (Eple-1), og en lenke til http://del.icio.us/del.icio.us-konto/@toread som bokmerke nummer to (Eple-2). På denne måten kan jeg raskt tagge sider for senere lesing, og like raskt få tilgang til dem når jeg setter meg ned for å lese artikler på nettet.

admins bilde

admin

Meget hendig verktøy. Det blir fast inventar hos meg.

simeik (ikke bekreftet)

skal teste nå.

cannons bilde

cannon

Kan for så vidt nevne at valget "Hide after submit" i programmets innstillinger (Eple-,) gjør programmet enda mer "transparent" i bruk :-)

magnus

Hvorfor bør en lagre en lenke til del.icio.us?

Skal det være slik at jeg ikke kan se artikkelen når jeg trykke på kommentarlenken?

Fred ut macere!
[url=http://bildr.no/view/873]Endreknappen[/url]

cannons bilde

cannon

magnus: Programmet lagrer ikke en lenke til del.icio.us, det gjør at du lettere kan poste lenker til din del.icio.us-konto (eller flere konti, hvis du har det). Hvis du ikke vet hva del.icio.us er, foreslår jeg at du besøker siden og leser hva tjenesten går ut på. Det er gratis, praktisk og med Pukka blir det også effektivt og lettvint. :-)

Mvh Frank Cannon, P.I.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai