TEST: to eMagic kabinetter for 2.5" harddisker


Mange bytter til raskere harddisker i sine bærbare maskiner, og sitter da igjen med en (somregel) helt fin og brukbar 2.5" harddisk. Det finnes en masse små og billige kabinetter ute på markedet å putte disse små diskene i. Jeg har to stk fra eMagic som jeg har lagd en liten "minitest" av; eMagic FD-2254 med USB 2.0 til 250.- og eMagic FD-6255 med USB 2.0 og Firewire til 395.-

En løsning som dette er veldig kjekt og ha hvis man er på farten på et sted uten stikkontakt og trenger litt ekstra harddiskplass. En FAT-formatert disk fungerer også driverløst mellom alle operativsystem jeg har testet; OS X, OS 9, WinXP, Win98 og ymse Linux distroer på både mac og pc.

Først ut er eMagic FD-2254 Er den minste og billigste på knappe 250 kroner på komplett.no.

Den måler 80x130x12mm og kommer i en liten pakke som inneholder:

 • 1stk. 2.5" harddiskkabinett
 • 1stk. 1meter USBa-b kabel
 • 1stk. 1meter PS2/USB power kabel
 • 1stk. Skaifuteral

Instalering av harddisk gjøres ved å skru ut to bittesmå skruer og ta ut enden, og dytte IDEkontakten rett på det lille hovedkortet og vips volia ferdig
Ved USB 2.0 er bare USB kabelen nødvendig men ved USB1.1 må man bruke en ekstra USB port til power. Overføringshastigen har jeg opplevd å være veldig varierende på forskjellige systemer. Under XP ligger hastigheten på ca 7-10mb i sekundet (Toshiba 5400rpm), Men på samme maskin med Linux Suse 10.0 ligger den på ca 15-20mb/s. FD-2254 har en grønn lampe som lyser når den har strøm og blinker ved diskaktivitet, lampen syns også når kabinettet ligger i futeralet sitt.

Så kommer eMagic FD-6255 med Firewire og til 395.-

Denne er hakket større og måler 75x132x17mm og føles mye større ut pga. tykkelsen. Denne kommer i en ørliten større pakke som har dette i seg:

 • 1stk. 2.5" harddiskkabinett
 • 1stk. 1meter USBa-b kabel
 • 1stk. 1meter PS2/USB power kabel
 • 1stk. 1meter Firewire 6-4pins
 • 1stk. driverCD
 • 1stk. Skaifuteral i "filofax" format

Lik instalering av harddisk her men denne er litt merkelig i koblinga si, Jeg fikk ikke den til å fungere alene med den USBkabelen som hørte med, men med en USBkabel fra et gammelt canonkamera fikk den til å spinne. Det hører med en dustete 4-6pins Firewirekabel som gjør at du likevell trenger en USB/PS2 port til power. Men med en 6-6pins kabel fungerer den som en drøm og ligger stabilt på ca 25mb/s uansett platform. FD-6255 har et blått lys i enden som lyser ved power og blinker ved diskaktivitet.

Begge er bygget i aluminium og føles veldig stødige og solide ut, aluminiumen hjelper også til med å få tilstreklig kjøling der det er behov. Selve kabinettene lager ikke noe støy og de demper godt summingen fra diskene. Både to har med riktig så flotte futeral som beskytter bra, ser bra ut og er veldig funksjonale.

Jeg har hatt begge i nesten et år nå og er veldig fornøyd både med kvaliteten og kompabiliteten. Jeg er mest glad i den minste FD-2254 da jeg bruker den sammen en gammel 20gb 4200rpm i skolesammenheng ved å føre over mine filer fra macen og inn i skolens M$ system uten problemer. FD-6255´en bruker jeg sammen en større toshiba 100gb som lagring og videodisk ved videoredigering på supernovice nivå. Med firewire så frigjør jog også en sårt trengt USBport som det nesten alltid er mangel på.

Så har du en løs 2.5" i en skuff et sted trenger du ikke en ny maskin for å ha noe å putte den i.

kilder: komplett.no , eMagic FD-2245 , eMagic FD-6255 og skrivebord

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Veldig bra test! Vurderer nesten å gå til innkjøp av en 2,5" harddisk og det minste kabinettet...

admins bilde

admin

Fin test!

Otsego

Litt dumt at ingen av dem støtter S-ATA dog, bytter du f. eks en disk på en nyere PowerBook, en MacBook eller en MacBook Pro er det lite du kan gjøre med disken, har i hvertfall ikke sett noen 2.5" S-ATA eksterne kabinetter.

Hilsen Christian
http://imelika.com

Wolfgang

Har eMagic FD-2245, den funker fett sammen med min PB

MrCave

Har en gammel harddisk, kan aldrig få for lite harddisk plass :)

jpm

Også til å nødklone en disk som er i ferd med å ryke...

Jeg har en eMagic FD-2254, og selv om jeg ikke har USB 2.0 på min aldrende (selv om den bare er 3 år) PowerBook, så fungerer den utmerket til musikk og video.

judith

OleB

Jeg har en lignende sak, samme som den "store" men uten firewire. Funker strålende. Har en 250gb IDE disk i den. Flott til backup.

eisa01

Jeg kjøpte USB-modellen når jeg skulle bytte harddisk på iBooken min, og det fungerte glimrende. 250 kr for å få overført alle dataene er verdt det. Nå har jeg ikke bruk for den lenger, så lurer litt på om jeg skal selge den.

AD

S-ATA eksternt kabinett finner man her: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=317452

Greblaw

Jeg har den minste..
fikk den ikke til å funke til min ibook før jeg la inn et lite bakgrunnsprogram kalt "usb monitor"! rare greier, men nå funker den hvertfall...

Truls Waage

Må jeg med Macbook ha en S-ATA kabinett til å legge Macbook harddisken i?

*Endelig får jeg bruk for den gamle 40GB hardisken min*

Takk for en fin test :-)

G-Macs bilde

G-Mac

Kjempebra test...

chriso89

???

dark

Kjempeflott for meg som har en 30 gigs 2.5" IDE disk liggende. Og en iBook 12" med ALT for liten plass :P

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai