Anbefaling: Last.fm


I dag vil jeg anbefale en nettside som heter www.last.fm (tidligere audioscrobbler). Last.fm er en internettjeneste som holder øye med og fører statistikk over aktiviteten i iTunes, og viser statistikken oversiktlig på din profilside.

Ved hjelp av en plugin (iScrobbler eller det nye last.fm programmet) som du må kjøre i bakgrunnen mottar last.fm informasjon om hvilke låter som spilles på macen din og legger dette umiddelbart til og oppdaterer statistikken din. Tilgjengelig statistikk er recently played tracks, weekly top artists, overall top artists og overall top tracks.

I tillegg til dette har last.fm også et sosialt aspekt som også er vektlagt. Man kan selvfølgelig holde styr på hva venner hører på, motta anbefalinger, blog, lage egne grupper og forum m.m. Man kan også finne last.fm-brukere som bor i nærheten av deg selv.

Som nevnt tidligere er det to plugins man kan bruke til mac. Den ene er iScrobbler som er bare et helt enkelt menylinjesymbol som du kan trykke på for å se de siste spilte låtene dine. Den andre er den nokså nye appen last.fm som har flere avanserte funksjoner og mye av den samme funksjonaliteten som profilsiden din på last.fm. Med dette programmet kan man både tagge musikk og følge med på venner samt lytte til last.fm radio som er en tjeneste som forsøker å finne musikk du liker basert på kriterier du oppgir.

For de som har egne blogger eller hjemmesider kan man med en enkel kode vise statistikk fra last.fm på bloggen sin. Det fins mange forskjellige utseender å velge mellom.

Last.fm er en lettvint og morsom tjeneste å bruke og etter min mening et must for deg som liker å stadig utvide sin musikalske horisont.

mac1 har en egen gruppe på last.fm der man kan se samlet statistikk for de mac1-brukerne som også har meldt seg inn i gruppen. http://www.last.fm/group/Mac1

Sparoey

ALLE bør bruke dette programmet! Det er utrolig bra!

--
"If by digging I could steal
The wind from the sails of the greedy men who ruled the world"

ch_knapp

Noe av hovedgreien med Last.fm er «Recommendations», at Last.fm foreslår musikk du kan like utifra andre som hører på samme musikk som deg, og hvilken andre band de liker.

Også «Neighbours» er praktisk [medlemmer som liker de samme bandene som deg], da de ofte har bedre musikksmak enn de bandene Last.fm foreslår. Har du kanskje spilt et spor av Gwen Stefani, men hører mest på TOOL eller In Flames, så slipper du forslag farget av det éne sporet.

-Christian Teksting | Legg igjen talepost
MacBook 2Ghz, Tiger, Canon EOS 350D, iPod Nano, Airport Express, LaCie 250gb HD

andemann

er det mulig å få den til å ta hensyn til den allerede eksisterende statestikken i iTunes lokalt?

andreas

rorin

Funker ikke hos meg, programmet hopper noen ganger i docken.
også så får jeg beskjed om at det uventet har avsluttet.

Er det bare meg eller?

moonwalk86

Samme her..:S

G5

Lastet ned last.fm 1.0.4 og når jeg starter den så krasjer programmet :(

Alfred.Woodden

Nesten som Pandora, eller?

Lethol

Jeg bruker iScrobbler, http://iscrobbler.sourceforge.net/ Den fungerer bra for meg.

Even Kristian Mangerud

riverguards bilde

riverguard

Jeg vil anbefale dere å laste ned iScrobbler-klienten i stedet for den nye klienten som er bloatware og ikke engang native Cocoa (QT framework-port). Denne legger seg i menybaren og tar lite systemressurser. For de av dere som vil bruke personlig radio-opplegget kan Amua anbefales.

Snarf

Last.fm gir deg forslag til ny musikk basert på det du høyrer på samanlikna med kva andre folk som høyrer på same artisten OGSÅ høyrer på.

Eksempel: Eg høyrer på Dimmu, du høyrer på Dimmu. Last.fm finn då ut at vi har noko til felles, og vil kanskje anbefale deg Katatonia fordi eg likar dei også. SÅnn fungerer last.fm berre i mykje meir omfattande grad enn det eg omtalar her.

Pandora derimot fungerer utifrå eit konsept med at ein analyserer sangar etter særtrekk i sangen, for så å sette samman ei liste over songar som har same kjenneteikna som artisten du oppgir.

Eksempel: Eg høyrer på Sonata Arctica og pandora klassifiserer det som 80 talls inspirert hairmetall, med joey tempest aktig vokal, raske finolinaktige gitarsoloar og mykje synth. Pandora vil då anbefale meg Rhapsody fordi dei også har desse kjenneteikna. Også her i mykje større omfang enn det eg omtalar.

Men der har du iallefal grunntanken bak dei to ulike tilbuda. BEgge er ganske geniale, men totalt ulike. :)

Heime: iBook+MBOX+1957 Black Beauty R
---www.rabalderstudio.com---

chreriksens bilde

chreriksen

Fungerer ikke her heller... Spretter godt i docken og får opp crash-report

moonwalk86

Funket mye bedre med iScobble=)

limbo

Jeg vil anbefale Yamipod. Da "scrobler" du iPoden din også

Moldarin

Jeg vil også få sende min varmeste anbefallesle for Last.fm!

Men jeg anbefaller og sette Last.fm nettsiden til «low bandwidth» versjonen.
--
The Web Design Journal

Eriksson

min profil: http://last.fm/user/micherik - add me ;)

Skype text chat
Ring meg
Profil

Eriksson

min profil: http://last.fm/user/micherik - add me ;)

Skype text chat
Ring meg
Profil

Alfred.Woodden

Hey, Eriksson, jukser du med i1-poengene, eller? :-P

Tror jeg melder meg inn i mac1-gruppen på last.fm. Har aldri brukt systemet før, så dette blir spennende!

Alfred.Woodden

Takk Snarf, for god forklaring!

Prøvde forresten iScrobbler, men dette var i overkant tungvindt syns jeg, så jeg øsnker heller å gi LAST.fm en sjanse. Desverre opplever jeg samme feil som noen andre her:

"The application LastFM quit unexpectedly"

Noen som vet hva dette kommer av? Hvorfor fungerer programmet for noen, men ikke andre?

Aphelion

Ikonet i menylinja blir rødt etter en halvtimes tid og siden slutter å oppdateres? Samme skjedde da jeg prøvde det for et halvt år siden også :(

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai