"60-sekunders" hack av trådløs MacBook bekreftet som falsum

Washington Post kunne for en snau uke siden bringe en reportasje på sin tekno-blog om to hackere som hadde hacket seg inn på en MacBook via det trådløse kortet, på under 60 sekunder. Hacket / innbruddet ble riktignok bare vist på video under Black Hat conference, de ville ikke demonstrere det live av det de kalte " sikkerhetshensyn". Mange reagerte kjapt på at de koblet til et tredjeparts USB-kort, til MacBooken før det såkalte "hacket" ble gjennomført. Altså, man brukte verken MacBookens trådløse kort, Airport, eller den innebygde softwaren.

Det hjalp heller ikke at disse to "hackerne" uttalte seg veldig negativt om de omdiskuterte nye Apple reklamefilmene. Det kunne virke mer som en anti-mac kampanje enn noe annet.
Nå har firmaet Securework lagt ut en slags beklagelse som understreker at det ikke var Macen innebygde kort eller software som ble knekt. Les uttalelsen her : http://www.secureworks.com/newsandevents/blackhatcoverage.html

Apples talskvinne Lynn Fox sier at; "Selv om Secureworks har sagt at MacBook er i risikosonen for dette sikkerhetshullet, har de ikke på noe vis bevist at så er tilfelle. Tvert i mot ble det under demonstrasjone brukt et tredjeparts USB 802.11 produkt, og ikke det som er innbygd i MacBooken. Secureworks har ikke på noen måte vist at denne sikkerhetsrisikoen har noe med den hardware og software Apple leverer."

Kilde : http://varbuisness.com

Eriksson

Bare utrolig kjipt at dette ble så godt kjent. Ikke alle som fikk høre at en Mac lett kan hackes vil få høre at dette er bullshit.
Sånt som det her er ødeleggende for mange.

Skype text chat
Ring meg
Profil

Truls Waage

Fatter ikke at folk gidder egentlig...

Hobbes

Dette har jo vært klinkende klart helt siden de offentliggjorde hacket. Det var jo med et 3.parts kort og ikke den innebygde airporten. Det trodde jeg folk hadde fått med seg!

G5

Det er det største problemet på internett idag, folk leser "mac" "hacket" og da er det "mac er usikkert..."

Blir litt frustrert over det.

Samme med ting som står i VG.... "det er noe problemer med korrupsjon i Telenor", men personen hadde ikke lest mer enn et par linjer, og på den måten blir sittene igjen med feil informasjon.

Hele saken er på:
http://n24.no/selskap/TEL/article1427078.ece

Etter litt lesing så står det at et datterselskap i Montenegro, ProMonte har problemet.

Men det står ikke i overskriften og dermed leser folk ikke mer enn "korrupsjon" og "telenor" noe som igjen da gjør at folk tenker negativt om noe som ikke nødvendigvis er riktig.

artofdesign

Til info står det undet filmen: Sponsored by Microsoft... LER!
Og det kom frem VELDIG mange ganger at dette var en Apple maskin

----------------------------
Go Art!

mr

Det er vel ingen nyhet at det ble brukt tredjeparts hard- og software! ...det leste jeg allerede den gangen. Men det er jo så utrolig lett å manipulere pressen i dag, at det ikke spiller noen rolle. Den som roper høyest og har størst sponsor hostkremtmicrosofthost når i gjennom. Spesielt når sånne drittmedia som itavisen, som skriver i hytt og pine uten kritisk holdning til kildemateriale, ukritisk betraktes av mange som det fremste forumet for it-nyheter.

Mmmmmmac!
http://www.contextual.no

macwerners bilde

macwerner

Jeg så også at de brukte tredjepartskort på videon for et par uker siden, men det som er problemet er når dette kommer videre til andre websider, aviser o.l. så er essensen at MacBook er lett å hacke trådløst. Det de hackerne har
gjort å prøve å besudle Apples navn uten å ha skjellig grunn til det. ( høres vel ut som en mac-fasnatiker nå , men er ingen evangelist lenger altså...) Hele settingen blir jo merkelig ; hvilken Mac-bruker bruker tredjeparts kort og software når ALLE Macer har det innebygd ?

OFF-TOPIC ;
Når IT-avisen er nevnt allerede....Fy f__n for noe ræl. Noen som har hørt podcasten deres ? Den er så full av feil at det er helt vondt å høre på. Noen burde opprette en podcast som retta på feilene som blir servert av ITavisen...

tactus

Er ikke denne nyheten litt fyring opp under ett ikke-problem? Det er bare bra at sikkerhetsproblemer blir belyst, i allefall i etterkant av at produsenten har fått mulighet til å håndtere problemet.

Funkaholic

Så unektelig nokså bra ut. Men i den første videoen er det en skrivefeil i den ene "dropdownen".
"Welcome in Leopard" skal vel egentlig skrives "Welcome to Leopard"? Og da får jeg litt følelsen av fake.

Hobbes

Synes overskriften i denne "nyheten" bør forandres. Selv om originalartikkelen i dagbladet og vg gikk langt "antimac" i sine overskrifter, så synes jeg også denne artikkelens overskrift er misvisende. Hvis man faktisk leste hele den orgiginale artikkelen, så er det ingenting i denne nyheten som tilsier at originalen var falsum

macwerners bilde

macwerner

Ta og sjekk denne artikkelen som går virkelig i dybden på hva som er sagt og gjort så langt i saken. http://daringfireball.net/

Lykkelig NY eier av MacBook Pro 17" 2GB !
http://geirwerner.squarespace.com
http://daringfireball.net/ Anbefales !

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai