MacBook for populær for Apple

Apples MacBook maskin ser nå ut til å gå inn i historien som en av selskapets mest populære maskiner. Akkurat nå er maskinen for populær for Apple, de greier nemlig ikke å produsere nok MacBook-maskiner i forhold til etterspørselen. I følge rykter er Apple nå på jakt etter enda en produsent i tillegg til Asustek og Quanta som kan hjelpe til med MacBook produksjonen. Etterspørrselen etter Apples MacBook er nå så stor at hele 12% av det totale salget av bærbare datamaskiner i det amerikanske markedet er en MacBook, mange ganger høyere enn Apples normale markedsandel på 4%.

De populære MacBook-maskinene har vist seg spesielt populære hos studenter, unge og switchere. For Apple er det derfor ekstra viktig å få en ekstra produsent inn på produksjonssiden slik at de kan fylle etterspørselen som garantert vil øke når skolestart nærmer seg. Apple har uttalt til finansanalytikere at de ikke greide å følge etterspørslen på MacBooken i juni og juli, men regner med å kunne følge etterspørselen i løpet av september måned, såvidt den ikke øker.

Flere personer som den siste tiden har bestillt MacBook har fått beskjed fra Apple om at de ikke greier å overholde leveringstiden de først antok - og det er ikke kun hos studentere at Macen har blitt populær. I følge ComputerWorld har Apples salg økt med over 35% det siste året og i en fersk undersøkelse fra Macworld kommer det frem at 21 prosent av de spurte hadde en Mac på jobben, mens 33 prosent planla å kjøpe en slik maskin i løpet av neste år.

Apples overgang til Intel-baserte maskiner, strålende annmeldelser, den velkjente "iPod-halo" effekten og Microsofts evige sikkerhetsproblemer og utsettelser på Windows Vista er noe av årsakene til at så mange nå går til innkjøp av en MacBook mener mange analytikere.

Kilde: AppleInsider og ComputerWorld


MacBook får du hos AppleStore fra NOK 9.390,00

jpsalvesen

  1. Like greit å bestille online. Og du får den levert på døra og ikke hos Posten - så det er lurt å sette shippingaddressen til kontoraddressen.
  2. Bestille minst 1gb med RAM. Om du er litt fingerferdig, så kan du spare noen lapper på å bestille en med 512mb - og kjøpe mer RAM fra nettbutikk og bytte ut selv. (Særlig om du vil ha 2gb).
  3. Adium er en fin-fin MSN-klient.

Ellers er jeg veldig godt fornøyd med MacBooken min og anbefaler den varmt! (Bare ikke bruk den til å spille 3d-spill)

segrov

Det er en av 9 datamaskiner, det. Det er mye!

jarnfinn

Med "lapper", så menes nok tusenlapper... Jeg sparte 1600 på å gjøre det selv, fremfor at Eplehuset gjorde det. Og Eplehuset er billigere på ramen enn Applestore...

ondepers bilde

ondeper

At Apple har problemer med å levere nok eksemplarer av sine produkt er då ikkje noko nytt.

Gjertsen

bare ikke kjøp ram hos apple.
Ved å kjøpe ram hos en vanlig nettbutikk kan man spare så mye at man kan ta en hopp-på tur til syden
jeg betalte 1500 for 2 gb i forhold til appels 4100 eller hva de tar for rammen=)
www.gullik.org

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai