Alarm til MacBook (pro)

iAlertU er et alarmystem til siste generasjons bærbare Macer som aktiveres med den medfølgende AppleRemote.
Programmet har vært kjent en stund bland noen av brukerene her på forumet, men det er så praktisk at jeg syntes det fortjente en egen artikkel.

Utviklerene har benyttet seg av Sudden Motion Sensoren (SMS) som finnes i alle nye bærbare Macer, og registrerer alle fysiske bevegelser på maskinen. Alarmsystemet er også koblet til musen, tastaturet og strømforyningen (valgfritt) som vil utløse alarmen.
Når alarmen blir aktivert blir skjermen svart med teksten "protected by iAlertU" for å advare alle inntrengere. En pipelyd avspilles også, som skal illustrere lyden som kommer når du låse bilen din med en fjernkontroll.
Hvis alarmen utøses vil skjermen blinke og en alarmlyd av den gode gamle bilalermen skriker ut av høyttalerene. Det geniale er at iSight også tar et bilde av tyven, som kan sees når du låser opp maskinen igjen, noe som bare kan gjøres med fjernkontrollen.

Dette programmet er svært praktisk for mennesker som tilbringer mye tid på internettcaféer, studenter som har med maskinen på lesesalen eller andre som ikke liker at folk klår på Macen :)

Siden de fremdeles utvikler programmet, og det i skrivende stund er i v. 0.18b, er det mange funksjoner man kunne ønske seg som enda ikke er kommet på plass. Jeg vil oppfordre alle som bruker programmet til å skrive inn forslag til forbedringer i deres forum.

Se programmet i aksjon her:
YouTube

Kilde
iAlertU.com

Otsego

Dersom du benytter deg av dette programmet er det en must å ta en titt på følgende, http://mac1.no/node/3274 Gjør du ikke det kan hvem som helst låse opp maskinen din med hvilken som helst fjernkontroll.

Hilsen Christian
http://imelika.com - Otsego's Travel Blog!

Magnuc

iAlert har på en måte sin egen artikkel allerede.
http://mac1.no/node/3014

artofdesign

KULT, men uansett:

Tar nøyaktig 5 sekunder å få av alarmen, ta av strømmen først... så snur du den, og drar ut batteriet.

Holder kanskje å lukke ned skjermen?

----------------------------
Go Art!

Per-Kristian

Jeg får Kernel Panic når jeg bruker dette programmet!

Jons bilde

Jon

Ta å se denne filmen og. Den viser MacBook i aksjon med en nyere versjon av iAlertU

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

svenlaurens

hvem faen lar en macbook pro bli stjålet??? da er man passe dum hvis man trenger et slikt program:p!

Magnuc

Les litt før dere dømmer!

Alarm activates when power adapter is removed.
Alarm continues to sound after lid is closed.

Hvor mange som stjeler datamaskiner er det som vet at det finnes maskiner med alarm med motionsensor? Dette er en genial greie. Med en gang en rører maskinen din, begynner den å skrike og flashe skjermen.. jeg tror nok den som prøver å stjele den da ikke er så kjapp i hodet at han tenker, ut med strøm, ut med batteri. Uansett vil dette ta minumum 5 sekunder og da vil han nok ha tiltrukket seg rimelig mye oppmerksomhet!

Blomvik

Men om en aktiverer alarmen og lukker igjen skjermen,går alarmen!
Er det ingen mulighet for at maskinen går i dvale med alarmen på?
Foreksempel i klasserommet vist jeg går vekk fra maskinen litt bruker jeg alltid å lukke den igjen for at andre ikke skal se hva jeg driver med, det er en ren refleks, så at alarmen går av først vist man igjen lukker opp skjermen uten å slå av alarmen...

Veldig tullete skrevet men forhåpentligvis skjønner dere? :)

Azira

Har brukt dette programmet en stund nå, mest som morro. Maskinen vil ikke gå i sleepmode så lenge iAlertU er aktivert, men det har hendt seg at den innimellom går i sleepmode like etter jeg skrur av alarmen, om skjermen har vært lukket ned i mellomtiden. Skal sies at jeg bruker en MacBook.

I tillegg vil jeg si at ytelsen til høytalerne på MacBooken er tildels skuffendes når jeg bruker iAlertU på lesesaler/labb eller andre åpne områder. Den merkes lite, og drukner nesten i støyen rundt. Men har også sett MacBook Pro i aksjon på disse plassene, noe som gir mer uling(bedre høyttalere).

Eriksson

Tenker litt på det samme som Azira, høytalerene på Macbooken lager jo ikke lyd. Bare hjemme, når de er koblet til eksterne høytaler er dette en lyd som virkelig får oppmerksomhet.
Det er jo bare tamt.

Skype text chat
Ring meg
Profil

jorgenpj

Jeg har en mac book, men får ikke aktivert alarmen med fjernkontrollen. når jeg trykker på fjernkontrollen åpnes bare front row eller jeg bytter sang i itunes.
Kan noen hjelpe meg?

-------------------------
He can`t be a man cause he doesen`t smoke

Even Ss bilde

Even S

Tror du trykker på feil knapp..
Er det ikke "Play" knappen man skal trykke på?

Wackhys bilde

Wackhy

Du må holde inne meny litt for at den skal aktiveres/deaktiveres. Ikke bare trykke :)

Funkaholic

Neste steg nå burde jo være at bildet som iAlertU tar automatisk blir sendt til en spesifiser mailadresse så fort maskina kommer i kontakt med et trådløst nettverk.

Betti

Får ikke lyd når jeg aktiverer programmet. Skjermen begynner å flashe men det er det.

"Gatorade has a new flavor, blue"

Superman

er det mulig å aktivere og deaktivere uten fjernkontroll. med en kode f.eks?

jonello (ikke bekreftet)

Subject506
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai