Crossover Mac lansert - kjør windowsprogrammer i OS X

Codewavers lanserte i går sin betaversjon av Crossover Mac for OS X. Dette programmet gjør det mulig å kjøre windowsprogrammer som MS Office 2003, Internet Explorer 6, Adobe Photoshop og Lotus Notes i OS X uten å behøve å installere Windows.

I praksis vil dette si at når du dobbeltklikker på .doc-filer i finder så kan de åpnes i Word 2003 rett i OS X uten å måtte starte virtuelle maskiner (som Parallels) eller starte maskinen på nytt (som med Boot Camp).

Programmet kan forhåndbestilles for $39.95, noe som tilsvarer ca 250 norske kroner.
En betaversjon begrenset til 60 dagers bruk kan lastes ned her:
http://www.codeweavers.com/products/cxmac/

codeweavers
Link til bilde finnes her.

Otsego

Det heter nok CrossOver Mac, ikke CrossOver Office. Uansett er programmet genialt, har sett endel screenshots fra alpha versjonen, og det var rett og slett utrolig. Sitter her og tester betaen selv og det er uten tvil et genialt program, vurderer å kjøpe det nå som det er på pre-order for en billig penge.

Hilsen Christian
http://imelika.com - Otsego's Travel Blog!

drevis

Hvis jeg har forstått dette riktig er det her snakk om et program som lar deg innstallere og kjøre Windows-programmer i OS X. Skjønner ikke dette helt. Hva skal man med det? Alle programmene nevnt ovenfor finnes jo for OS X allerede (utenom Lotus da - men hvem bruker vel det?). Så, hvis man allerede har Officepakken eller Photoshop innstallert på mac'en, hva skal man da med dette programmet? Og hvis man ikke har de nevnte programmene innstallert, men er i besittelse av Windowsversjonene, ja, så har man vel sannsynligvis en pc også. Jeg mener, hvem i h... kjører f.eks Photoshop gjennom dette programmet i stedet for direkte i OS X? Det blir jo som å kjøre 3DStudio MAX i Vertual PC. Ikke særlig effektivt.

Nå er det jo selvfølgelig mulig at artikkelforfatteren ved uhell kom til å bruke noen særdeles dårlige eksempler på CrossOverbare Windows-programmer. Det er klart at det kan være hensiktsmessig med et slikt program hvis man driver med mye weird shit som bare finnes for pc. Ikke minst når man trenger å ta med seg dette unike arbeidet on the road og kun har en powerbook eller macbook.

Otsego

Office finnes for OS X, men er langt i fra hva PC-versjonen tilbyr. Photoshop finnes for OS X, men er ikke i Universal og er nok kjappere i CrossOver Mac. Finnes Internet Explorer 6 for Mac? Det må du finne for meg, for det har jeg jammen ikke sett ;) Utennom dette støttes flere andre programmer selv om CodeWeavers ikke oppgir dem, programmer som uTorrent osv vil nok bli brukt mye.

Hilsen Christian
http://imelika.com - Otsego's Travel Blog!

pman3003s bilde

pman3003

Jeg synes det er en stor fordel å kunne kjære office for windows på mac'en. Om en har middels komplekse word-dokumenter blir det for eksempel alltid tull når man skal ta det over til en annen versjon av office (for eksempel office for mac). Dessuten finnes ikke programmer som for eksempel visio til mac og powerpoint for windows har en del funksjoner som mac-versjonen ikke har (for eksempel komprimer bilder).

En annen ting som er fint er at man kan benytte eksisterende lisens for office når man bytter fra pc til mac om man ønsker.

Noen snakket om at det etterhvert skulle være mulig å kjøre windowsspill gjennom crossover mac, men det har jeg ikke fått bekreftet så jeg ville ikke skrive det i artikkelen.

Twinrehz

Jeg fikk høre at Office for Mac er bedre enn Office for Windows... Kan ha noe med stabiliteten å gjøre det da.

Men om det blir mulig å kjøre Windows-spill med dette, kan det bli en gjenganger. Men er det for Intel Mac eller PowerPC?

PPC-addict

therock

Dette gjelder kun for Intel Mac'er.

Prøvde selv en alphaversjon av CrossOver, og den var håpløst buggy. Har ikke fått testet beta'en enda, får håpe den er bedre. Likte heller ikke oppsettprosessen, den var svært lite mac-vennlig.

PowerBook G4 15" 1.25 | MacBook Pro 15" 2.0 | iMac G5 17" 1.6 | iMac G5 17" 1.9

jpsalvesen

http://www.codeweavers.com/products/cxmac/supported_apps/

Mye nyttig. Men Photoshop CS2 funker ikke!

Magnuc

Digg å kunne kjøre flere versjoner av Explorer på maskinen for testing.
Installerer man IE7 på Windows så sletter Windows alle gamle versjoner av Explorer..
Dermed er plutselig Mac blitt den beste webutviklerplattformen med mulighet til å teste på nesten alle browsere.

subsequent

Kan noen laste det ned og teste Half-Life 2 eller? Det er støttet offisielt! Legg ut noen screen shots! :D

dibon

Dette blir nok praktisk :) Kjekt å kunne kjøre IE på macen når man lager websider. Må jo ta hensyn til de som bruker IE også :(

dan

Hva med PC-spill?

Loomit

Herlig program! Kun et par ting jeg savnet på mac'en, men regner med at dette fikses nå; Clue fungerer hvertfall som en drøm! Microsoft Live Messenger funker ikke.. Noen som har erfaring med tidligere versjoner av MSN?

RolfA

Intressant dette.
Må nok innrømme at jeg liker f.eks. Office 2003 bedre enn 2004.
Office 2004 har et bedre og penere interface - men en del tregere og har ikke samme VBA støtte som Office 2003. Dessuten mangler jo Access, Publisher, Infopath m.v.
Intressant med Lotus Notes også - det er mange bedriftskunder som bruker Notes.

Christian: Er hastigheten like bra som på en vanlig PC?

Ibook 12" 1.25 GHZ 768 RAM OS 10.4 Tiger og AMD XP3000+ Win XP Pro
www.eraflor.com

Otsego

Hastigheten er meget varierende, noen programmer kjører like kjapt som i Windows (om ikke kjappere) og noen programmer bruker 70% av CPU'en din.

Hilsen Christian
http://imelika.com - Otsego's Travel Blog!

NorskeLinks bilde

NorskeLink

Kan jeg kun kjøre programmene som er godkjent og klargjort i X-over, eller kan jeg innstalere det meste?

aks bilde

ak

Du kan installere det meste, men da med varierende resultat. Merk at i en del tilfeller så har installasjonsprogrammene større problemer med WINE enn selve programmene du skal kjøre.

modin

Dette er jo også et veldig bra program for all de som studerer et fag, eller har en jobb hvor man er avhengig av spesial programmer som bare finnes til windows. Eks er jo diverse administrasjonsprogrammer og spesialprogrammer for forskjellige yrkesgrupper. Jeg har feks en venn som ikke kan kjøpe Mac fordi hun bruker et mattematisk program som kun finnes til PC. Får bare håpe at det etterhvert vil bli kompatibelt med alle Windows programmer.

Hva angår Office og Photoshop er det vel best å bruke Mac utgavene da disse er mer integrert i OSx, måten vinduer, menyer, verktøylinjer osv legger seg er jo helt annerledes enn til windows.

mr

Prøvde å installere WMP10 ...ser ut til å være vellykket install, men finner ikke igjen programmet etterpå!
Prøvde å installere Mamut Datax Total-økonomi ...ser ut til å være vellykket install, men finner ikke igjen programmet etterpå!

Har lett overalt i mappe-strukturen (win2k bottle), men finner ikke programmene noe sted.

Noen som har gode råd! ...eller må man bare vente på at produsentene får fingeren ut og jobbe fram support for programmene sine??

Mmmmmmac!
http://www.contextual.no

AirBook

Du vet du må åpne Crossover, så gå på Programs -> WMP10, f. eks. ?

mr

"Du vet du må åpne Crossover, så gå på Programs -> WMP10, f. eks. ?"

Yes...inget der og som sagt; inget noe annet sted heller.

Mmmmmmac!
http://www.contextual.no

Per-Kristian

Jeg fikk feilmelding da jeg prøvde å instalere DaTax Faktura..

mr

Vil oppfordre alle til å kontakte produsenetene til Win-programmene man trenger og pushe på at de jobber for integrasjon. Man kan også gå inn på Codeweavers sider og komme med forslag: http://www.codeweavers.com/compatibility/submit

Bli hørt...skap progresjon!

Mmmmmmac!
http://www.contextual.no

fredarn

Det går jo sinnsykt treigt!
Også heenger IE seg HELE tiden! (trenger den til å se et par sider - som er designet elendig og kun funker i IE)

20" iMac (1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.6)
--> http://golfsiden.net

froggy

finnes det en løsning såm jeg kan få windows messegner igjenn på uten å bruke den ekle versjonen i osx?
FrO]g[Gy

NikolaiFjagesund

Dette virker jo genialt hvis de får det til å fungere ordentlig! Håper bare at de legger inn støtte for noen spill. Eller er det jeg som ikke så godt nok etter på den lista? Spill er vel det jeg har savnet på macen. Har heller ikke summet meg til å installere parallels eller boot camp. Hvis boot camp kommer i fullversjon snart, skal jeg kjøpe eller laste det ned hvis det er gratis :-)

"Livet er ikke et problem du skal løse, men et mysterium du skal oppleve."

NorskeLinks bilde

NorskeLink

Bootcamp følger jo med Leopard, vet ikke om de selger det til Tiger.

CBlomviks bilde

CBlomvik

har noen prøvd å kjørt Steam (CS, HL osv) igjennom programmet?

Hemo

For min del treng eg VMware for Mac OSX.
Har nokon VMware-maskiner som eg køyrer under Windows XP i dag. Desse skulle eg veldig gjerne kunne kjøra på MacBooken min.

Så eg venter i grunn på at VMware for Mac OSX skal bli ferdig...

Sigvi

kan ikke noen som har prøvd cs i crossover forklare hvordan det var, ytelse og annet.
fungerer det smertefritt??

TomAndreas

Jeg testet ut x-over med et par spill, henholdvis bare noe jeg fant i skuffen. Q&Q renegade og et rainbow 6 spill, husker ikke hovedtittel. Disse funket dårlig. Jeg kom inn i menyen på et av spillene, men det ville ikke starte spillmodus, og det hang seg opp ved flere anledninger. Jeg så en plass at HalfLife var "støttet" av x-over, så jeg vil tro at det spillet fungere bedre, men det ser ut til å være relativt ustabilt enda. Men, tingene skjer rask!! så jeg vil tro det er digg å bruke til spill når fullversjonen kommer på markedet.

Det var min erfaring.

MacBook 2 Ghz, 1.25 GB RAM
-
www.soulsystem.no

beiken

Hei... er det noen som vet om disse programmene vil fungere med Crossover MAC?
Noen som har prøvd disse programmene gjennom Windows XP via Parallels eller BootCamp, noen erfaringer?
Scientific Notebook er et program for matematikk, du kan tegne grafer og gjøre avanserte utregninger der...

freddjohs bilde

freddjoh

Fikk faktisk til å bruke Rapidget, som kun finnes for Windows. Skal prøve meg på Halo 2 nå hehe.

The sun's going black, it's the eclipse of my heart.

20" iMac Core2Duo, iBook G4 1.33, iMac G3 600 CD-RW,

john_borven

Betyr dette at jeg kan installere en windowsutgave av ms project 2007 på min macbook og arbeide med disse samtidig som at filene er fullt lesbare for windows pcer?
Innspill?

mvh
JohnB

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai