Airport Express som "media center"?

Ryktene omkring Apples mulige presseevent den 12. september fortsetter å spre seg som ild i tørt gress. De seneste ryktene peker nå mot at Apple vil lansere et nytt mediaprodukt - nærmere bestemt en ny oppdatert versjon av Airport Express som lar deg streame video. I tillegg til dette tror mange vi får se en ny iPod nano i metal, en iTunes Movie Store og en ny 23" iMac. Mest spennende av disse er i våre øyne allikevel Airport Express med videostøtte.

Mange har lenge spådd at Apple må lansere et "Media Center" for å konkurrere mot diverse Windows Media Center PC løsninger som produseres i hopetall. Fellesnevneren for disse løsningene har vært at de mangler brukervennlighet, er for dyre og bråkete til å være praktiske å ha i stua. Ved introduksjonen av Apples Mac mini antok mange at Apple nå virkelig ville konkurrere med disse Media Center løsningene, men Apple har fortsatt ikke tatt skrittet helt ut og lansert en Mac Mini dedikert som et Media Center.

De siste 2 årene har rykter om et Airport Express med videostøtte blitt diskutert, men ryktene har aldri blitt bekreftet eller endt opp i en oppgradert versjon av Airport Express. Ryktene vi nå får fra AppleInsider kan kanskje begrunne hvorfor. De hevder nemlig at selveste Steve Jobs for mange måneder siden satte sammen en hemmelig gruppe bestående av de beste Apple ingeniørene for å få fart på et prosjekt som vil hjelpe Apple å ta kontroll over stua. I følge AppleInsider har kun noen få i Apple fått se den nye enheten og det er langt mellom detaljene.

Allikevel så kan vi forestille oss en videoversjon av Airport Express som lar seg kobles opp mot TV og kan motta videostreams fra en hvilken som helst Mac/PC i nettverket. Med Apples introduksjon av FrontRow virker det også naturlig å tro at en slik Airport Express vil kunne ha FrontRow innebygd og Apple Remote støtte. Man kan da tenke seg at man via denne enheten, en fjernkontroll og et TV kan få tak i alt medieinnhold (filmer, musikk, tv-serier og bilder) som ligger på maskinene i nettverket.

Skulle Apple lansere et slik produkt - er det fullt mulig at de igjen har skjønt hva forbrukerene ønsker og vil treffe spikeren på hodet. Adopsjonen av Windows Media Center løsninger har gått tregt fordi løsningene ofte er dyre (NOK 6000,- eller mer), lite brukervennlige (fjernkontroller med hundre knapper, vanskelig oppsett) og de fortsatt er en "PC i stua" . Forbrukere har ikke i stor grad sett seg villige til å betale store summer for kun å få en "PC i stua". Forskjellen mellom ordinære PCer og Windows Media Center PCer er for liten og en komplett PC i stua er for de fleste som å skyte spurv med kanoner. En videoversjon av Airport Express med samme prislapp som dagens Airport Express (NOK 1.149) og "media center" funksjoner vil nok for de fleste være vesentlig lettere å svelge, enn å betale i dyre dommer for en Windows Media Center PC som fyller opp stua.

I tillegg til dette sier AppleInsider at Apple vil lansere en iTunes Movie Store som en del av dagens iTunes Music Store. Her vil man i følge ryktene kunne laste ned hele filmer fra 9.90$ og en slik tjeneste vil nok definitivt ikke lanseres uten et produkt å støtte seg på. Om det blir en ny video iPod eller en Airport Express er vanskelig å si, men ryktene tilsier at noe definitivt kommer. iTunes Movie Store ble tidligere i år mer eller mindre bekreftet av filmstudioet Lion Gate. I en konferanse omkring Lion Gates finansielle tall, kunne nemlig Lion Gates sjef Jon Feltheimer fortelle at selskapet hadde underskrevet avtaler med CinemaNow, Movielink, og iTunes omkring distribusjon av deres film online.

"iTunes Movie downloads vil mest sannsynlig bli lansert i løpet av 2006. Vi vet når de planlegger å lansere, men siden de ikke har annonsert dette offentlig er det ikke riktig av oss å kommentere dette ytterligere" - uttalte Steve Beeks i Lion Gate Entertainment.

Foreløpig har ikke Apple bekreftet at de skal holde noen som helst special event den 12. september og det vites fortsatt ikke om invitasjoner faktisk har blitt sendt til pressen.

pakstar

Dette høres jo VELDIG bra ut..gleder meg som en unge til Apple Expo.
Takk for nyheten.

quadra800s bilde

quadra800

Håper "Media Center" kommer integrert i Leopard.
P.S. Det heter ikke "adapsjon", men "adopsjon".

dr. Zzz

Edit: Jeg gidder ikke rette på folk som skriver feil, men korrigerer du noen andre må du forvente å bli korrigert på selv ;)

pakstar

Takk dr.Zzz. La oss konse oss om innholdet i innlegget en rettskrivningen ...

Edit: måtte rette en skrivefeil :)

arveT

Jobs lovet jo en oppdatert versjon av Frontrow i Leopard, som alle som har leopard vil kunne bruke, ikke bare de med nye intelmacer.
Kanskje det blir mulighet å bruke iPod basestasjon med IR for de som ikke har integrert IR
mvh Arve

popxpresss bilde

popxpress

En airport med frontrow i stua hadde bare vært helt sykt heftig. Med HDMI & DVI tilkobling til Tv og surroundanlegg

Ganske

Doktor, skal du retta på nokon som rettar på nokon, må du vera veldig sikker på at du har rett. Det er då openberrt at det er «adopsjon» som er meint her, altså at forbrukarane er treige med å ta i bruk WMC, ikkje at dei er treige med å tilpassa det.

dibon

Gi meg en iMac med Core2Duo først. :)

admins bilde

admin

Quadra og ganske har rett, det skal selvsagt være adopsjon og ikke adapsjon :)

vegardtveito

Dete hørtes veldig interessant ut da! men i og med at det ikke en gang er bekreftet at det blir en 'event' bør man kanskje ikke skru forventningene for høye.... Men en kan jo håpe...

Anders

Kommer til å ligge våken i natt og drømme om nye ting fra Apple...

12. september kommer til og bli en bra da, lønning og Apple event på samme dag.. Kommer det til og gå bra?

- www.ossgutta.net -

Macaroni

Invitasjonen er her

www.appleinsider.com

cybervision_

Hehe, hadde tenkt å kjøpe Airport en av dagene, får vente litt til da...

MacBook 2.0 - 2 GB Ram - 80 GB

iRune

Hva ville den lagt på ca?

Sune

Håper virkelig denne kommer, har ventet lenge nå.

frengky

Det hadde jo vært helt snadder med en AE med videofunksjon. Er dog også veldig fornøyd med Airport Express slik den er idag. Særlig ved bruk av Airfoil;)

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai