Ny prosessor fra Intel

Ikke før Intel akkurat har begynt å levere Core 2 Duo til produsentene, begynner diskusjonen rundt dens etterfølger. Kentsfield er kodenavnet på revisjonen av dagens Core-prosessorer og denne prosessoren skal i følge Macrumors bli lansert mot slutten av 2006. Kensfield er en Quad-core prosessor, det vil si at den har fire kjerner mot dagens Core 2 Duo som kun har to kjerner.

Det Intel har gjort er å presse to Core 2 Duo kjerner inn i en enkel prosessor, uten å øke strømforbruk eller varmeutvikling nevneverdig. Med fire kjerner vil selvsagt prosessoren yte vesentlig bedre enn med kun to kjerner som i dagens prosessorer. Kentsfield prosessoren skal ha samme socket som Core Duo/Core 2 Duo og kan med andre ord sannsynligvis brukes i dagens Apple maskiner hvor prosessoren ikke er loddet fast til hovedkortet. Dette gjelder foreløpig Mac mini og iMac modellene. Opprinnelig var disse prosessorene ment lansert tidlig 2007, men Intel har gjort fremskritt på produksjonsfronten slik at disse prosessorene nå skal være klare for lansering mot slutten av 2006.

Apple brukte originalt Core Duo (Yonah) i de første iMac modellene som ble lansert i januar 2006. Disse prosessorene ble i forrige uke oppgradert til Core 2 Duo Mobile (Merom). Apple bruker fortsatt Core Duo prosessorer i sine MacBook og MacBook Pro modeller. Det ventes at Apple vil oppgradere disse i løpet av rimelig kort tid.

Per i dag bruker Apple følgende prosessorer i sine modeller.
Mac mini - Core Duo (Yonah)
iMac - Core 2 Duo (Merom)
MacBook - Core Duo (Yonah)
MacBook Pro - Core Duo (Yonah)
Mac Pro - Xeon (Woodcrest)
Xserve - Xeon (Woodcrest)

Kilde:
Macrumors

Even Ss bilde

Even S

ååå..
Dem tvinger jo nesten folket til å vente på å kjøpe seg ny maskin..

Er glad jeg kjøpte MBP-en min for 5 måneder siden..!

Truls Waage

Jeg er også glad at jeg kjøpte Macbooken min i juni og ikke ventet, for da måtte jeg ventet til Kentsfield! Hvis det noen gang kommer til Macbook da.... hehe.

Sakalav

Jepp, det er slik det funker i pc verden.
Her er det nok en del ting som blir nytt for mange macere, og det er at det hele tiden lanseres nye og bedre ting, og man går hele tiden og lurer på om man skal kjøpe eller vente (den evige diskusjonen).
Det som kommer, kommer, og du som bruker kjøper når du trenger det.

admins bilde

admin

Det er ihvertfall ingen tvil om at Apple hoppet på riktig tog. Intel har jo virkelig tatt av det siste året. Utviklingen på prosessorene har aldri vært så stor som nå. Apple hadde vært begravet hvis vi fortsatt hadde måtte sitte med våre G4 prosessorer. Dessverre, men sant.

mdanielsen

Må si Intel kan sakene sine når det gjelder å hele tiden utvikle bedre og bedre teknologi, de ligger ihvertfall ikke på latsiden. Har AMD like sterke produkter?

jp_tix

Tydelig en forandring for Mac-kjøpere med oppdateringsfrekvensen til Intel.

Knesarens bilde

Knesaren

Jeg har skrevet det før og skriver det igjen! Ikke kjøp maskin før dagen før du dør. Da får du den beste maskinen du noen gang kan få tak i. Eller gjør som oss andre, kjøp maskin og bruk den :-)

How fortunate for leaders, that the masses do not think.
- Hitler

daskog

Sitter her med fingeren på musa og klar til å bestille en Mac Pro..
Men om man bare kan putte inn en Quadcore cpu senere så gjør det vel sikkert ikke så mye om jeg kjøper nå!?
Og jeg som akkurat skulle switche over til Mac fra Pc! Tøft å være førstegangs switcher hehe.

Crockett

Ja mdanielsen, AMD er fullt på høyde med Intel når det kommer til ytelse på sine prosessorer, som oftest yter de bedre under 3D-grafikk og spill. De er billigere også.
Men høres bra ut med 4 kjerner :) Vente på en iMac 24" med ny prosessor nå da ;)

fredarn

Sjukt så fort Intel utvikler seg om dagen, de legger jo konkurrentene i støv.

Godt at Apple bestemte seg for å bytte. :)

20" iMac (1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.6)
--> http://golfsiden.net

Freaken

Sant, men det jo dritt kult at det kommer 4 kjerner :D Dette får meg til å begynne å spare.

Windows

Det som er litt greit med Mac, er at det er en Mac man kjøper, for meg betyr det ikke så mye om det er IBM-, AMD- eller Intel-prosessor, så lenge den klarer brasene. Jeg angrer ikke på at jeg kjøpte MacBook Pro, selv om jeg kjøpte nesten rett før de satte ned prisen og leverte med min. 2 GHz Core Duo. Når en først har kjøpt det, tenker en ikke så mye over det. Det virker rett og slett bare så bra =)

Dog syns jeg det er litt synd med denne utviklingshastigheten.

macHooligan

Med den fornuftige grensen på 3.2ghz, er antall kjerner veien å gå framover. Om ikke lenge vil vi se den første octa core-prosessoren og med to slike (16 kjerner) kan vi begynne å snakke arbeidsstasjon. Det er ingenting i veien for å bygge en maskin med 100 kjerner og en dag kommer vi til å se teknologi som tilsvarer ytelsen av dette. Prisene vil selvfølgelig ligge lavt med tiden og jeg tør nå vedde på at vi ikke gidder diskutere MHZ særlig mye lenger etter 2008. Som Intel sier; Vi har nådd grensen. Neste skritt er organisk kapasitet. Altså maskiner med reelt kjøtt og hjerne.

Gisle Svarva

Tom's Hardware har allerede test av Kensfield prosessorn.
Himmelsk lesning.
Det skjer så mye nå at jeg venter med kjøp av ny Mac til 2007.
Jeg kjøper ikke Mac fordi jeg trenger den. Men fordi jeg elsker den.
Derfor koster det ikke noe for meg å vente.
For de som trenger ny maskin nå, løp og kjøp ! Den nåværende Mac-parken har aldrig vært bedre.
Forøvrig forstår jeg ikke de som sier at vi nå har mer enn nok prosessorkraft i våre maskiner.
Min erfaring er at så fort man kjører igang flere programmer og prosesser samtidig blir det fort endel snurrende badeball.
Slik skal det ikke være.
Så, velkommen Kensfield.

GS

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai