It's Showtime i kveld!

I kveld kl. 19.00 norsk tid kommer Steve Jobs på scenen i Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco. Nøyaktig hva Steve Jobs skal prate om er det få som vet, men ryktene har de siste ukene virkelig fått ben å gå på. Det som virker rimelig sikkert er at Apple i kveld vil lansere iTunes Movie Store, en nettbutikk for film. En slik tjeneste vil nok ikke bli lansert uten et produkt som kan bruke den, men får vi se den virkelige iPod video i kveld?

Som vanlig foran en slik event har ryktene spredd seg som ild i tørt gress. Vi har fått de vanlige Photoshop-jobbene, de mystiske bildene og ikke minst de ville ryktene. Hva kan vi egentlig realistisk vente oss at Apple vil lansere? Vi har tatt en titt på ryktene og gir deg en liten oppsummering av hva vi tror kommer i kveld.

iTunes Movie Store
Apple har lenge arbeidet med en utvidelse til sin iTunes Music Store. Den naturlige utvidelsen er film og i kveld vil Apple lansere iTunes Movie Store. Om dette blir navnet vites ikke, men noen rykter peker på et navneskifte for hele iTunes Music Store. Prisene på film skal ligge mellom 9.90$ og 14.95$ og i første omgang skal Steve Jobs kun ha fått overtalt Disney til å bli med på butikken. Amazon lanserte for få dager siden Unbox, en lignende filmtjeneste men med alle de store studioene. Der ligger prisen mellom 15$ og 20$ for film i DVD-kvalitet. Ryktene vil ha det til at filmstudioene ikke har villet gå lavere i pris og derfor ikke vil bli med i første omgang, ikke ulikt hva som skjedde med TV-seriene. Det regnes med at resten av filmstudioene vil "tvinges" til å bli med, når de ser hvilken popularitet Apples tjenester får. Det store spørsmålet ligger i prisen. Vi vet også svært lite om kvaliteten Apple vil tilby disse filmene i og om det vil bli streaming eller nedlastning. Ryktene har sagt alt fra DVD-kvalitet til 720p HD-kvalitet i H.264 formatet.

Dette ryktet anser vi for å være svært troverdig.

iTunes 7
Vi har hørt veldig lite om iTunes og det er nå over ett år siden iTunes har mottatt noen større oppgraderinger. Skal Apple introdusere iTunes Movie Store virker det veldig sannsynlig at de vil lansere iTunes 7 i samme slengen. iTunes 7 vil da ha støtte for film og støtten for video innhold skal være sterkt forbedret. Det har også svirret rykter rundt navnet på iTunes og om Apple vil lansere et eget program kun for video.

Dette ryktet anser vi for å være svært troverdig. Apple må lansere en ny versjon av iTunes eller et eget filmprogram for å kunne tilby sine filmtjeneste.

Ny iPod nano
iPod nanoen har ikke blitt oppdatert på lang tid og vi nærmer oss sakte men sikkert julesesongen. I tillegg har konkurrenter som SanDisk og Creative kommet med produkter som nærmer seg iPod nanoen i størrelse, stil og ikke minst lagringskapasitet. Apple vil lansere nye iPod nano-modeller og ryktet tilsier at disse nå vil lanseres i en aluminiumsutgave med forskjellige farger, ikke ulikt den utrolig populære minien. Lagringskapasiteten skal også økes og prisen senkes.

Dette ryktet anser vi for å være svært troverdig.

Ny iPod video
En iPod som er mer skapt for video-avspilling har vært ryktet i flere år. I fjor fikk vi iPod 5G, som alle uten om Apple kaller for iPod video. Denne kan spille av video i små formater, men egner seg ikke til full film-avspilling. Ryktene omkring en video-iPod har vært mange. De fleste peker på en fullskjerms 16:9 iPod med touchscreen framfor normalt scroll-hjul.

Dette ryktet er vi ikke like sikre på. Vi tror Apple ikke vil at du skal se filmen på din iPod, men din TV.

Airport Express med video
Nok et rykte som har eksistert i lengre tid. En rekke ryktenettsteder har hevdet at Apple har utviklet en ny Airport Express som kan streame video og muligens har FrontRow- og IR-støtte. En slik enhet skal i følge ryktene være Apples Media Center. En enhet som kan streame film og musikk rett fra en annen Mac i huset. Problemet med lagringskapasitet, PCen i stua osv. skal være løst ved å kun putte en basestasjon i stua. Om dette stemmer er det få som vet, men mange rykter har i lengre tid pekt i denne retningen. Apple trenger et produkt som kan spille filmene de vil selge på TV i stua, er Airport Express video produktet?

Dette ryktet anser vi for å være ganske troverdig. FrontRow+IR-integrasjon høres bra ut, men kan det leveres?

iPhone
Vår alles iPhone, finnes den virkelig? Helt siden 1999 har det pågått rykter om at Apple arbeider med en mobiltelefon. Så langt har vi ikke sett noen ting, men de siste månedene har patentsøknader fra Apple begynt å vise mistenkelig mye mobilpatenter. Har Apple en mobil i ermet? En rekke analytikere har hevdet at iPhonen mer eller mindre er klar for produksjon og eksisterer. Om vi får se den i dag er derimot mer tvilsomt.

Dette ryktet anser vi som svært lite troverdig. Apple har en telefon i utvikling, men vi får ikke se den i dag.

Apple TVer
Rett etter Apple lanserte 24" iMacen, begynte noen eldre rykter om at Apple vil lansere LCD/Plasma TVer å komme tilbake. Flere mener at Apple vil prøve å komme seg inn i det lukrative markedet for forbrukerelektronikk som TVer o.l. Første steg var iPod HiFi og nå skal de komme med 40" LCD TVer med mye innebygget elektronikk.

Dette ryktet anser vi som svært lite troverdig.

Prosessoroppgraderinger
Noen rykter peker også på prosessoroppgraderinger på MacBook og MacBook Pro-maskinene. Disse skal oppdateres til Core 2 Duo.

Dette ryktet anser vi som lite troværdig. Apple vil oppdatere disse maskinene på et senere tidspunkt. I dag er det iPod+iTunes som gjelder.

Hva vi faktisk får se i dag blir veldig spennende. Apple har garantert en del overraskelser på lur og vi gleder oss til å høre hva Steve Jobs har å fortelle oss. Apple vil ikke legge ut noen stream av eventen og siden dette er en lukket presseevent hvor kun invitert presse har adgang vil live-dekninger rundt om i verden bli noe handikappet. Vi vil holde dere oppdatert her på Mac1 så godt som mulig i løpet av kvelden.

For å komme i stemning kan dere ta en titt på Macnn sine bilder av lokalet hvor Apples Event skal foregå.

fredriku

Jeg er voldsomt spent, håper i alle fall på C2D på MBP, da vet jeg hva som SKAL bort, og hva som skal inn :p

Profoss

Egentlig håper jeg mest på oppgradering av disse to, har akkurat solgt unna den gamle ibooken og tenkte jeg skulle kjøpe meg ny. Er på jobb under selve keynoten, men når jeg kommer hjem i nitiden kommer jeg til å kaste meg over dataen for å se etter om det har kommet noe oppgradering.

mdanielsen

Blir det dekning av keynoten via Mac1Live.com ? :)

Falcon

It's Shottime
The iTunes Store is Being Updated.

Det står det med store bokstaver i iTunes nå !

kaospilot

Til og med mamma gleder seg!

popxpresss bilde

popxpress

gleder meg som en baby. Det var alt for mye å tenke på!!

let's google'it

Noxi

I think, therefore iMac

Moldarin

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai