iTunes Albumart guide

iTunes 7 ble oppdatert og dette introduserte CoverFlow, en ny måte å lete gjennom sin musikksamling. Funksjonen er kjekk, men krever at du har albumart i dine sanger noe de færreste har.

itunes

I tillegg til å inkludere CoverFlow i iTunes 7, har Apple gjort det mulig for alle med en iTunes-konto å laste ned albumart til sine sanger. De fleste som har prøvd denne funksjonen har lagt merke til at den ikke fungerer helt optimalt enda og iTunes finner dessverre ikke alle bildene like lett. Denne guiden viser deg alternative verktøy du kan bruke for å gjøre din musikksamling komplett.

Å oppdatere biblioteket kan fort bli en lang og kjedelig prosess, men heldigvis fins det noen fine verktøy der ute som automatiserer dette for deg og det beste med de er at de er gratis. Jeg fant frem til to applikasjoner som gjør jobben for meg og jeg vil med denne guiden forklare litt hvordan jeg benyttet de til å oppdatere mitt bibliotek på en snau time.

Corripio skanner biblioteket ditt og gir deg en oversikt. Så kan du benytte Corripio til å hente albumart, lyrics (Sang tekster) og rette opp i ID3 taggene. Programmet har også et godt utsende og sklir rett inn i OSX.

Programmet er rimelig rett frem å bruke, du merker de sangene du ønsker å finne albumart til og så trykker du ”Get Artwork”. Som oftest så finner den mange album og enda oftere helt feil cover, men heldigvis gjør den ikke alt for deg. Den gir deg noen alternativer over de coverne som den tror stemmer. Du blar deg igjennom alternativene og om du finner riktig cover velger du "Select", da oppdateres iTunes automatisk.

Hvis Corripio ikke finner noen alternativer til deg kan det du prøve Dashboard Widgeten med navn Amazon Album Art Widget fra Widgetfoundery.

Denne widgeten bruker også Amazon som kilde, men den er flinkere til å finne korrekt cover. Bakdelen er da at den har en mer manuell fremgangs måte enn hva Corripio har. Det kreves at iTunes er oppe og at du har markert de sangene du ønsker å oppdatere coverne på. Så søker du i søkefeltet etter artist, albumtittel. Når den finner ditt cover så velger du ”Set as album art in iTunes", om det første coveret den finner ikke stemmer så velger du den lille firkantet øverst i høyre hjørnet og du vil da få opp flere alternativer.

Om ingen av de to nevnte programmene gjør jobben anbefaler jeg Albumart.org, en nettside laget av gjengen bak Mac1.no. Der må du laste ned bildene for så legge de til sangene selv i iTunes. Slik gjør du det :

Høyreklikk på markert sang eller markert album og velg ”vis info” så dra og slipp coveret på bilde ruten. Dette er en langsom og lite effektiv måte men den funker den også.

Håper denne guiden er nyttig for dere og at dere får et like vakkert bibliotek som meg.

veparma

Hadde denne guiden kommet i går hadde det spart meg for noen timers arbeid... Jaja, nå er det ordna ihvertfall! Fin guide.

MacBook 2Ghz, 1gb ram, iLap, 2gb iPod nano

cannons bilde

cannon

Fint om ord deling kan rettes litt på, og det samme med kommaregler og fjerning av mellomrom før tegnsetting. Det er også fint å kunne reglene for bruk av og/å. Grei artikkel, men rettskriving er nå også en dyd.

Mvh Frank Cannon, P.I.

sapo

Fin artikkel det her, var på utkikk etter akkurat dette. Takker.

Bender! Quit destroying the universe!

Don

Akkurat hva jeg trengte.

popxpresss bilde

popxpress

Den kom litt seint for meg denne guiden, men den var god.
Jeg har nå goooglet fram en haug med bilder, så alt er supert

let's google'it

HenrikSolberg

Kjempefin guide som også for meg kom en dag for sent... Jeg satt et par timer i går og brukte google og gjorde alt manuelt... :) Jaja...

åttitre

Ta en titt på CoverScout om de andre ikke hjelper mye. Den har integrert amazon, google og iTMS søk.

http://www.equinux.com/us/products/coverscout/index.html

Edit: Anbefales :)

AndreasP

Cannon: du er litt vittig, her kommer du og er et rasshøl med å klage på noe som ikke har med artikkelen å gjøre, og i tillegg klager på orddelingsfeil?! DU SKREV ORDDELING MED MELLOMROM!!!
(Beklager usakelig innlegg dere som føler at denne er usakelig!)

Uansett så var det en meget god artikkel! Jeg fant mye hjelp i den!

Cybbe

Flere enn meg som har opplevd problemer med å dra og slippe bilder for flere sanger av gangen?

Før gikk dette uten problem, dvs jeg markerte alle sangene i et album og dro albumbilde til billedboksen i hjørnet for å sette det som albumart på alle bildene. Nå får jeg ikke dette til, og må dra til èn og èn sang..

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

jeg får all min coverart fra rateyoyrmusic.com.

Merker albumet i itunes, og drar bildet fra safari til coverartvinduet i itunes. fiks ferdig.

illuminated

Regnet med å få litt pepper pga trykkleifer etc, men nå har det seg sånn at jeg har litt dyseleksi.
Så håper dere kan fokusere på innholdet enn mine skrive feil, ordelingsfeil etc eller så kan jeg jo altids slutte og sende inn artikler ;)

"Vi har ansvar ikke bare for det vi gjør, men også det vi unnlater å gjøre."

illuminated

bedre sent enn aldri. :)

"Vi har ansvar ikke bare for det vi gjør, men også det vi unnlater å gjøre."

Jo

Med 50 000 låter i biblioteket var det utrolig digg at iTunes endelig kom med innebygd coverart-finner. Har brukt uttallige forskjellige programmer for å finne cover til alle sammen, men ved bare å be iTunes finne alle for meg før jeg la meg, var nesten hele jobben gjort innen morgengry! Den finner dog ikke alt, men det kan man jo bare be den om seinere eller evt. krype til korset (eller hva du nå holder hellig) og finne sjøl med ovennevnte programmer.-Og det skal sies at det finnes uttallige programmer som kan gjøre jobben for deg, men nå som coverflow er innebygd, er det få andre programmer som kan anbefales.

Er det noen som kanskje kan svare meg på om bildefilene nå lagres i tag'en? For nå har vi jo fått en slik flott "Album Covers"-mappe..

ameneon

CoverScout har også den kjekke egenskapen at den gir oversikt over hvilke album eller låter som mangler coverart. Så slipper man å lete seg gjennom det selv. :)
CoverScout koster noen få kroner, men jeg syns absolutt det er verdt det.

Loose Change 2nd. edition:
http://i1.no/01su/

Jalmar

Fetch Art kan også gjøre jobben for deg. Men den sliter også litt med å finne riktig. Flott guide, forresten!

fredarn

iTunes gjør jo dette automatisk!!!!!!!!!!

20" iMac (1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.7)
--> http://golfsiden.net

krøllkrøllesen

"DU SKREV ORDDELING MED MELLOMROM!!!"

Hehe:) du forstod vel ikkje ironien. ord deling er det einaste sammensatte substansivet som ikkje skal samskrivast, rett og slett fordi det framhevar tydinga...

Alle er velkomne til Kattateateret '07!

cannons bilde

cannon

...i substansivet --

Mvh Frank Cannon, P.I.

ameneon

fredarn: ja, du har helt rett. Det står også i guiden at iTunes gjør dette. Men iTunes greier ikke å finne coverart om plata ikke er tilgjengelig fra iTunes Store. Dessuten lagrer ikke iTunes coverart i Mp3/m4a filen, slik at coverart vises av Quicksilver for oss som bruker det mye. For min del er det mye bedre med et program som gir litt mer kontroll over hva slags coverart som benyttes.

Brukte albumart-widgeten som følger med Tiger en stund, og den brukte coveret til Alice in Chains sin "Live" på stort sett alle konsertplater... litt kjipt.

Loose Change 2nd. edition:
http://i1.no/01su/

Hemo

ameneon: Eg trur http://i1.no/01su/ har slutta å virka...

Cybbe: Du har heilt rett. Før kunne vi merka fleire songar, for så å dra eit bilete frå f.eks. nettlesaren og sleppa det nede til venstre der. No må du gjer litt meir for å få det til:

1 - Merk alle songane i iTunes
2 - Høgreklikk og Vis info
3 - Dra bilete til boksen for "Bilde"
4 - Klikk OK

Obs! Dette vil inkludera fila (bilete) i id3-delen av .mp3-fila (eller kva format du no har). Evt. checksum vil ikkje lenger vera feilfri.

bragman

Veldig bra guide. Den widgeten fikset alle coverene jeg ikke fikk tak i via iTunes. Mye enklere enn å laste ned bildene selv og dra de over. Mange takk!

killah

Er det mulig å få slettet et albumbilde som er lagt inn feil? Evnt hvordan?

killah

Crockett

Genialt program, takk for tipset.

Lill345

For det første er dette det eneste stedet jeg får skrevet på Mac1. Jeg får hele tiden besjed om at safari ikke kan åpne siden hvis jeg vil starte en ny tråd, eller skrive et svar pga for mange omdreininger (eller no).

For det andre, har jeg nå sittet drit lenge og lagt til bilder til sangene jeg har på iPoden (manuelt! ! !) og da har jeg brukt den amazon widgeten. Når jeg da (endelig !) var ferdig, ville jeg jo se hvordan det ble på iPoden, men da kom det jo ingen bilder. Jeg kobla iPoden tilbake til iTunes for å sjekke om bildene var der, og det var de. Men vil de vises på iPoden? Neeeida! Å.

Noen som vet hva jeg kan gjøre? Trenger svar litt raskt og vet at dette ikke er den beste plassen å be om hjelp, men i morra sendes MB'en min av gårde og jeg vil gjerne ha ordnet det jeg trenger med iPoden før jeg er dataløs.

MacBook . iPod

admins bilde

admin

Logg ut og inn igjen fra forsiden av Mac1 og problemet med forumet skal være fikset. Hvis ikke, slett cookies.

Sigvi

Fikser noen av disse programmene navnene til alle sange som en har i biblioteket, slikt at du får navnet på albumet hvis du bare har navnet på sangen og artisten.

ameneon

Nei, men det fins programmer som gjør sånt. Husker ikke i farten hva de heter. Ikke alltid like bra resultat.

Loose Change 2nd. edition:
http://i1.no/01su/

oddvar

Fabelaktig digg. nå skal d bli pent i iTunes gitt

2 fast 4 biltema

Noen som vet om dette er mulig å gjøre i iTunes i Windows?
Og hvilke programmer jeg må bruke da?

raba1der

Noen som har problemer med at Corripio fryser når den skal oppdatere lyrics på flere enn en fil? Om jeg oppdaterer lyric på en og en fil så fungerer det fint, men om jeg markerer flere filer og trykker på get lyrics så fryser Corripio så fort den finner en lyric. Om den ikke finner noen så går det bra.

charmina

Kjempeflott artikkel! Tusen takk!
Noen som kan forklare hvordan man kan legge inn bilder som man har scannet fra cover? Lar det seg i det hele tatt gjøre?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai