Slektsforskning på Mac

Det er mange mennesker som synes slektsforskning er spennende og hva er vel bedre enn å gjøre slektsforskningen på en Mac? En av våre nordiske venner fra Island har lansert et program som lar deg utføre slektsforskningen på din kjære Mac. Programmet er tilgjengelig på norsk og lar deg enkelt holde styr på familie, slekt, venner og kjendiser.

Programmet Osk Genealogy inneholder alt man vil forvente av et slektsforskningsprogram. Ved et enkelt klikk på musknappen kan tegne slektstre og lage familie websider. Du har mulighet til å gå tilbake hele ti generasjoner og koble venner, familie og slekt sammen. På den måten kan man enkelt få oversikt over komplekse slektsforhold.

Programmet koster 39$ og bør være gull verdt for de som liker slektsforskning. Foreløpig finnes det ikke en Universal Binary versjon, men den er under utvikling.

Programmet kan lastes ned fra Studlar

slekt

hansingehagens bilde

hansingehagen

MacFamilyTree er ett annet .. støtter norsk språk

Mvh

- Hans I. Hagen

LONGFINGERS in motion
http://www.longfingers.com

-

Mars

...pøh - det holder jo ikke mål. Hvis forskning på ætta mi blir begrenset til 300 år bakover i tid så går jeg jo glipp av å kunne plotte inn navnene og skjebnene til alle de virkelig fæle mordere, tjuvradder, sosiopater, skjøger, drukkenbolter, hekser, tvangsgifta sopere og annet snadder som er mitt opphav i middelalderen. Jeg må forøvrig minst 1000 år tilbake i tid for at det skal bli stas - slik at jeg kan nøste meg tilbake til min slekts kjekke vikinger som fylte opp de nordiske kongerekkene. Hvor finner jeg et slikt program, mon?

pins bilde

pin

Det eneste som duger per i dag er Reunion.

http://www.leisterpro.com/

/pin

hansingehagens bilde

hansingehagen

vel, jeg tror du ikke har forstått hva dette programmet kan hjelpe deg med. Du kan ikke forske i slekta di her. Du må legge inn selv. 300 år tilbake i tid skulle ta deg rundt 2-3 år, kan jeg tenke meg.

Mvh

- Hans I. Hagen

LONGFINGERS in motion
http://www.longfingers.com

-

traustit

Om du har slekta di til 1000 år bakover, til året 1000, og ser 10 genarationer på en skjerm, de er vel over 1300 personer minst, 10 generationer er bare grensing så du gor ikke over minnes grensen av data maskinen din, du bør holle dig til folks mengde som du kan kontrollera. For ex. du tar 5 generationer, so finner du en menneske og tar 5 generation til bage og so videre. På en kraftful maskin kan det ta minutter at vise 5-8 generationer, og om du har 200.000 mannesker i databasen din, den de kan ta veldig lang tid til at vise 10 generationer.

Det er ingen begrensing på 10 generationer, du kan ha over 100.000 generationer, du kan ha over 2 TB af data, og hver record kan være over 100 GB. begrensingen på 10 generationer er bara de som skal vises på skjermen ver gang i slekts tre. Du kan go lengre til bage om du ønsker, men du ma taste inn de informationen, det tar tid.

Om du tester de andre slektsforsknings programmene som er på mac, du vil ha problemer om databasen din er over 20.000 personer. Jeg har tested Osk med over 100.000 mennesker, med database som gor bak til året 600 og fram til dagen i dag, og har ikke haft nogen problemer.

Finn gedcom filer som er på nettet og prøv sjøl.

Otsego

Island er ikke en del av Skandinavia ;) Skandinavia er kun Danmark, Norge og Sverige. Norden derimot er Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Hilsen Christian
http://imelika.com - Otsego's Travel Blog!

Jedi Tooka Barf

Jeg kan også anbefale Reunion på det sterkeste.
-----------------------------------------------------------------------
Never trust a computer you can't throw out a window.
Steve Wozniak

McStone

Scandinavia, Otsego, er faktisk KUN Norge og Sverige. Men folk flest regner inn Danmark også. Men det er altså egentlig ikke korrekt. :)

bjarnebss bilde

bjarnebs

Støtter noko av desse nemnde importering/eksportering inn i databasen? Har holdt på å føre inn litt info i adresseboka. Sånn typisk, mor, far, ektefelle, barn, søster, bror osv... alt etter kor masse som er viktig. Men hadde jo vore kjekt å fått importert desse i databasen for å å ha knytta dei samen inne i sjølve databasen. Fordi Adresseboka ser ikkje særlig bra ut viss ein fyller inn all informasjon som ein kan finne. Da spesielt med f.eks 11 søsken, ektefelle, barn og foreldre...

traustit

Ja, Osk importerar från addressbook.

Mars

...for alvor får jeg starte med da jeg blir pensjonist. Min selvopptatte ætt har allerede pløyd seg mange hundre år tilbake, så de siste 300 år er et tilbakelagt stadium/studium.

@ hansingehagen: takk for rettledningen, men jeg tror jeg er klar over det, gitt ;-)

espenbe

Det som virkelig trengs er et program for OS X som kan banke TMG og Legacy. Reunion har fortsatt et stykke opp, og jeg håper at Leisters snart får somla seg til å sende ut Reunion v9. v8 kom for flere år siden og har fortsatt store mangler. Eget stedsnavnregister, bedre kildehenvisningsmuligheter (hvordan kan man f.eks. gradere kildene på en systematisk måte?). Riktig sortering av æ, ø og å er heller ikke på plass. Det er mer til, men foreløpig er nok Reunion det mest omfattende slektsprogrammet for Mac.

MacStamTre kan enda ikke lage tekstrapporter. Databaser med mer enn 10.000 personer går bare ikke rundt. MacStamTre er i praksis bare et navneregister og ikke noe mer. Heredis kommer snart og tar rotta på Reunion hvis ikke Leisters fokuserer mer på programmering av Reunion enn å komponere klassisk musikk...

AfterEight

En annen måte å lage slektskart på er å bruke *The Next Generation of Genealogy Sitebuilding* på et web-sted som støtter PHP 4.0 og MySQL. Man laster opp filer med FTP.

Det er plattformuavhengig, man trenger ikke kunne hverken PHP eller MySQL og man kan importere GEDCOM-filer (standard-formatet som Mormonerene utviklet for slektsforskning). Noe som gir tilgang til allerede ferdige slektskart, fra såvell profesjonelle slektsforskere som lokale sogelag.

Det er dessuten ingen grense for hvor mange personer man kan ha i basen. Den største er på 1,2 millioner. Det finnes også på en rekke språk som norsk, dansk, svensk, engelsk, fransk, italiensk og tysk. Alle språk er tigjengelige etter valg på web-stedet. Foruten at man kan importere fra flere forskjellige program som Legacy, FamilyTreeMaker og Reunion.

Prisen vil jeg si er ganske lav: $ 29 (ca. 190 kr) .

http://lythgoes.net/genealogy/software.php

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23462

oo

Dro ned Osk og fila med informasjon om dei europeiske kongeslektene frå Studlar si heimeside. Osk brukte 2 minutter på å starte, og den klarer ikkje laste inn monarch.osk - står berre og heng. Når ein velger cancel viste det seg at den ikkje klarte å handtere ein exception, og så skrudde det seg av sjølv.

Får håpe det blir betre i Universal-versjon.

traustit

Jeg har samme maskin som du (men pro) og har ingen problemer. Kan du kontakta os i studlar software so vi kan finne ut hvad det er som skjer.

Vi tar alle bugs på alvor.

traustit

Jeg har fixat buggen som OO snakker om

darwin

Jeg vil også tipse om et gratis, norsk, webbasert alternativ som heter dinslekt.no Det har de fleste funksjoner man forventer av et slektsforskningsprogram med bl.a. PDF av slektstrær, slektskapsanalyse etc.

http://dinslekt.no/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai