Forbyr Mac på flyet

Både Apple og Dell har slitt med brannfarlige batterier i sine laptoper. Selv om US Consumer Product Safety Division (CPSD)bare har kunnet melde om seks tilfeller der batterier faktisk har tatt fyr, har flyselskapene Korean Air, Quantas og Virgin i følge Aftenposten.no forbudt laptoper fra både Dell og Apple på sine flygninger.

Dell har måtte tilbakekalle 4.1 milloner batterier med battericeller fra Sony, mens Apple har måtte kalle tilbake omtrent 1.8 millioner batterier med de samme battericellene. I Apples tilfelle gjelder tilbakekallingen visse iBook og Powerbook modeller. De nye MacBook og MacBook Pro modellene er ikke rammet.

Apple-kunder som ennå ikke har byttet ut sine brannfarlige batterier, bør dermed snarest benytte seg av Apples Battery Exchange Program

Kosmonaut

latpop

dreadveg

Hva med oss som har fått nytt batteri? Forstå hvor kjipt å fly hjem uten en film eller noe annet underholdene i fanget foran seg.

Blomvik

Skal til stavanger i høstferien og vil gjerne ha MacBooken ombord i flyet, vil det skape problemer?

Mr Mac

Alle datamaskinbatterier KAN ta fyr. Kal det diskriminering, og krev at enten får du bruke din laptop, eller så må alle legge vekk sine, da de også KAN ta fyr.

trondbs bilde

trondb

Nemlig det ja ! Helt korrekt

Ogga

Qantas, ikke Quantas. Forøvrig et meget behagelig selskap!

Judas

Det går heilt fint Blomvik. Ingen prob.
-S

«- The music business is a cruel and shallow trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men lie like dogs. There is also a negative side.» - Hunter S. Thompson

luredan

Les en bok :)
Laptop er kjekt på tog, men på fly blir det for trangt etter min mening. Dessuten er det ganske irriterende å sitte ved siden av en som ser på film hvis man selv prøver å lese :)

modin

Synes det er litt rart at det hele tiden er snakk om de farlige batterien i Apple sin bærbare datamaskiner, når det er langt flere DELL maskiner med disse batteriene. Norske Journalister som dekker denne saken har hatt en vinkling som fokuserer mye mer på at noen eldre mac modeller har disse batterien, enn at verdens mestselgende PC merke har dem.

Mr Mac

Det er fordi journalistene har Windows, og fordi en del aviser sikkert har gode avtaler om billige maskiner med Microsoft. De vil vel ikke ødelegge for sine egene sponsorer.....

Per-Kristian

Hva om man tar ut batteriet og bruker kontakten?

Arne-Daniel

Terroristene vant sin sak, så nå er flyselskapene så paranoide at de nesten ikke tør ha passasjerer på flyene sine i det hele tatt. Da skjønner godt flyselskapenes bekymringer med brennende datamaskiner.

iBoy

jeg kunne nemlig trenge et nytt. Nå går det kun en halv time fra jeg drar ut kontakten til jeg må putte den inn igjen på min to år gamle PowerBook. Jeg kan nesten like godt beholde den i hele tiden.

lillesky

De er jo helt på jordet.
Glad jeg ikke skal fly med de selskapene, og håper ikke at de norske tar etter.

sungame

Det er vel foreløpig bare de tre nevnte selskapen som forbyr batteriene. Og de forbyr BÅDE Apple og Dell, ikke noe diskriminering der i gården. Grunnen til at JEG fokuserte på Apple i overskrifta er selvfølgelig at jeg skreiv nyheten for et mac-publikum.

Når det gjelder å ønske seg brannfarlig batteri for å få bytta det ut: Det gjorde jeg også når batteriet til PBen blei dårlig. Til slutt ga jeg opp og kjøpte nytt. Så fikk jeg vite at det NYE var brannfarlig. Venter nå på nytt fra Apple, mens jeg må bruke det gamle.....forsiktig med hva du ønsker deg, iBoy!

- livet er en lang rappell

cooper93

men på korte flyvninger ville jo dette ikkje bli eit problem. for det må jo ta ei stund før batteriet tar fyr for du skal jo ha den av under letting og landing så det er bare på lange flyvniger dette er eit problem...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai