Xtorrent, ny Bittorrent klient for Mac

Mac OS X-brukere har ikke vært overøst med gode og ofte oppdaterte BitTorrentklienter. Mens våre Windows-venner har klienter som µTorrent, har vi Mac-brukere måtte ta til takke med klienter uten de samme funksjonene. Azureus har mange av de samme funksjonene som µTorrent, men som de fleste vet bruker programmet masse minne og er ikke veldig Mac-aktig. Nå har det kommet en klient som har planer om å endre dette.

xtorrent

Xtorrent er laget av Dave Watanabe som også har laget lekre programmer som Newsfire, Acquisition og Inquisitor. Daves kjennemerke er rene, enkle og lite krevende programmer som har et flott grafisk grensesnitt. Xtorrent er ikke et unntak og programmet ser unektelig ganske lekkert ut. I tillegg har det en rekke nyttige funksjoner som innebygd søk etter torrentfiler, overvåking av nedlastningsmappen for å finne torrentfiler, iTunes-integrasjon og "One Click Download". Programmet er basert på libtransmission som er samme bibliotek som Transmission, en annen populær Bittorrent-klient bruker. Dette er for mange dårlige nyheter, da Transmission har blitt bannlyst fra noen private trackere. Om Xtorrent har samme bugs som Transmission vites ikke.

Programmet er foreløpig i en beta og vil bli lansert som shareware når det er ferdig utviklet. Hva prisen for det ferdige produktet blir er det fortsatt ingen som vet. Du kan laste ned Xtorrent på XtorrentP2P.com.

Zarius

Stilig klient, gleder meg til å teste den. Så enormt oversiktelig ut. Lignet på acqu. !!!

moraina

UB?

chreriksens bilde

chreriksen

Næ så tøft! Goodbye Azureus! Programmet funker helt supert, ser dritbra ut og jeg bare elsker søketjenesten!

åttitre

Likte ikke at den fjerna torrent fila på desktop'n... legges i support mappa, men alikevel... hmm! Burde være et valg som gjør at dette ikke skjer. Eller har jeg oversett noe? Ellers et meget vakkert program som funker nice :)

Otsego

Hmm, Dave Watanabe, Transmission... Jeg skal holde meg laaangt unna det programmet, aldri i verden om jeg kommer til å bruke noe slikt. Dave Watanabe misbruker åpen kildekode og Transmission følger ikke BitTorrent protokollen.

Hilsen Christian
http://imelika.com - Otsego's Travel Blog!

smacmac

"Dave Watanabe misbruker åpen kildekode og Transmission følger ikke BitTorrent protokollen."

Hvor kan jeg lese mer om dette?
Personlig er det uaktuelt å betale for et p2p-program, men det er nå meg...

Einsteins bilde

Einstein

Det så virkelig bra ut!
Og enda en beta i samlingen!

turimblar

jeg er ikke ikke så veldig fornøyd (ok, beta-versjon), men programmet prøvde å koble seg til minst 6-8 forskjellige adresser som jeg ikke aner hva fører til. hvorfor ikke bare gjennom bittorrent-porten som alle andre bittorrent-klienter?

jeg lastet ned en torrent-fil som hadde mange seeders, men det hele virket ustabilt og jeg fikk ikke spesielt bra fart på nedlastinga.

ellers var det en pen klient, men vi får se hvordan den fungerer når den er ute av beta-stadiet. er likevel ikke sikker på om jeg noensinne kommer til å betale for et p2p-program, slik som også en annen nevner her.

jeg bruker Transmission, og har gjort det i lang tid, den fungerer smertefritt, og det eneste den evt skulle mangle (for min del riktignok) er å kunne laste ned individuelle filer fra en torrent-fil.

Turimblar

hkarslen

Bitrocket er da bra som noe?

Munin

Kan ikke si at jeg ble så veldig imponert over det der, holder meg heller til BitsOnWheels.

Nooon

"Dave Watanabe misbruker åpen kildekode"

Forklar?
Hvis du mener han ikke holder seg til LimeWire GPL'en med Acquisition, så tar du feil.

ch_knapp

Det med Watanabe og LimeWire kildekoden så er det forskjellige synspunkter, og det kan vel konkluderes med at det ikke er kommet til noen enighet der. Watanabe mener at det er godt nok å gi AcquisitionCore tilbake til open-source miljøet, mens andre mener at Acquisition som helt program burde gjøres åpent, ettersom en ikke kan skille ut motoren og brukergrensesnittet og kalle dem to forskjellige programmer.

-Christian Teksting | Legg igjen talepost
MacBook 2Ghz 2GB RAM, Tiger, Canon EOS 350D, Aperture (kjører greit nok), iPod Nano, Airport Express, LaCie 250gb HD

subsequent

Syntes programmet funka ypperlig!

betebete

håper den funker bra mot private trackere som vil ha DHT disablet.

åttitre

Kan du fortelle mer om Transmission?

hanssmed

Prøvde å laste ned en fil, og etter ca 2 minutter ble Xtorrent uventet avsluttet. Sir bare i fra i tilfelle noen har planer om å laste det ned. Vent til de har kommet med en oppdatering. Beta-versjonen er ikke å anbefale. Men programmet var flott! takk for tipset:)

eilert_frost

endelig noe som er litt enkelt..stilig var det å! kommer absolutt til å bli brukt!

bleu

PENT :)

Stashie

Watanabe er en mann som gjør min hverdag som Macbruker _litt_ enklere. Dette programmet føyer seg inn i rekken, og det er bare å ta av seg hatten.

tactus

Holder meg til noe som virker; Azureus.

ameneon

Fikk bra fart på torrenten. Men gir fremdeles ikke like mye kontroll som Azureus. Let´s face it, kontroll over antall connections per torrent, totale antall connections osv. er viktig for å oppnå best mulig resultat.

Loose Change 2nd. edition:
http://i1.no/01su/

jorjoh

Liker oppsett og layout svært godt. Imidlertid er programmet ustabilt, og "Avsluttes uventet" en rekke ganger ved opplasting av filer. Er det andre som plages av dette?

MacArve

BitsOnWheels1.0.6

MacArve

Ett Torrent program som fungerer bra på Mac er jo BitsOnWheels1.0.6,

bllan

brukte xtorrent i 3 MIN. da krasjet det førstegang:P hahhaaha

fredarn

Veldig fornøyd :)

Mye bedre og flere funksjoner enn BitTorrent (som jeg brukte før).
I tillegg til at nedlastningene ikke blir borte hvis programmet lukkes uventet (f. eks når strømmen gikk her i natt) - noe bittorrent gjorde :(

20" iMac (1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.7)
--> http://golfsiden.net

jp_tix

Synes dette ser veldig lovende ut. Beta-versjonen er som nevnt ikke helt stabil. Det som plager meg mest med de fleste torrentklienter er at man ikke kan velge ut hvilke filer fra en torrent som skal prioriteres/lastes ned. Dette gjør at jeg blir nødt til å fyre opp Azureus hvis jeg er ute etter en eller to filer fra en torrent på mange gigabyte. Jeg har sendt en feedback-mail via hjelpmenyen i Xtorrent ang dette, vil oppfordre dere andre til å gjøre det samme.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai