Apple lanserer Aperture 1.5

Apple lanserte i dag Aperture 1.5. Noen av nyhetene er tettere integrering til iWork '06 og iLife '06, XMP metadatastøtte, nye verktøy for justering, ny og forbedret lupe med kontekst-meny innebygd, og et nytt Open Library System. Open Library System tillater deg å lagre bildefilene dine hvor du vil, enten i Apertures eget bibliotek, andre harddisker, CDer og DVDer eller til og med i iPhotos bibliotek.
Aperture lager høyoppløselige forhåndsvisninger (du kan selv bestemme størrelsen og kvaliteten) av bildene slik at du kan vurdere, karaktersette og organisere bildene selv om du ikke er koblet til den disken de aktuelle filene faktisk ligger på.
Integrasjonen mot iLife gjør at du nå kan lage ferdig sider i iWeb, lage presentasjoner i Keynote, eller lage DVD-lysbildeserier i iDVD direkte fra Apertures bibliotek.

Knesarens bilde

Knesaren

Jeg er førnøyd med Canons eget program "Digital Photo Professional" som fulgte med EOS 20D kameraet mitt.
Programmet funker forresten fint på Intel-maskinen min. (MBP)

How fortunate for leaders, that the masses do not think.
- Hitler

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Irriterer meg at oppdateringen ikke er tilgjengelig med en gang... Kommer senere denne uken i følge aperturesidene.

macrules

Enig.

Ser fram til bugfikser.

En ting som irriterer meg er at dersom jeg importerer mange bilder og gir custom keyword med en gang så godtas ikke dette dersom jeg ønsker å fjerne det igjen med knappene. Selv om keywordet er akkurat det samme som knappen med samme keyword så oppfatter Aperture det som 2 forskjellige.

svars bilde

svar

Dumt det ikke finnes noen demo av denne, kunne vært morro å prøvd :)

toinge

Endelig er mine bønner hørt, det at en kan bruke IPhoto sitt bibliotek direkte i Apeture uten å måtte dublisere bildene og lagre de der etter på er et stort fremskritt. Apeture mangler som de fleste som bruker programmet vet et endel funkjoner når det gjelder lysbilder, bøker å lignende noe vi amatører bruker ofte som "proffene" sikkert ikke savner. Ønsker en mer avavansert farge styring velkommen i et meget velfungerende program.
toinge

Einherjar

Gleder meg til å få installert denne. Har savnet den nevnte integrasjonen, og flere justeringsmuligheter høres bra ut.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai