Adium X og MSN-live

De fleste har vel fått med seg at det ligger endel funksjonalitet i MSN-nettverket som hverken adiumx, eller de andre klientene støtter. Dette ser ut til å ta en vending nå om forhåpentligvis ikke alt for lenge.

adiumx

MSN-live inneholder nå bla funksjonalitet for å sende beskjeder til kontakter som ikke er pålogget. Det kjedelige er at vi som bruker Mac og Adium X aldri mottar disse beskjedene. Dette pga. at Adium X bruker en gammel protokoll for å snakke med MSN sine servere. Nå er det versjon 13 som er den nyeste, mens Adium X fremdeles bruker versjon 9. Det er dette som gjør at vi mister funksjonalitet som Status Message, nudge, og annen MSN-live funksjonalitet.

Google har hver sommer et prosjekt som heter Summer of Code (SOC). I dette prosjektet gir Google studenter muligheten for å tjene noen penger ved å jobbe for et Open Source-prosjekt. Dette er prosjekter som Mythtv, Aaim, Joomla, Open Office, PHP, Drupal (som er webløsningen Mac1 bruker) og andre Open Source-prosjekt som både du og jeg drar nytte av på daglig basis.

Et av prosjektene denne sommeren var å oppgradere meldingsprotokollen for MSN til Adium X (egentlig Gaim-lib som Adium X bruker). Jeg sendte en e-post til studenten som fikk dette oppdraget denne sommeren, for å høre om status til denne oppgraderingen og fikk følgende svar:

Hi :
I am very glad to hear from you,
The MSN protocol Update project is done basically, I finish most features introduced by Windows Live Messenger, including MS Passport 3.0 Authentication, Offline Message, contact list and Address book retrieve.
Currently I am working on the porting to the main develop branch.also I am doing the performance optimization.In the schedule, It will be done in about few months.
thanks for your patience.

Forøvrig er grunnen til at aMSN, Proteus, Adium X og de andre uoffisielle MSN-klienter ikke støtter all fancy funksjonalitet at MSN ikke offentliggjør dokumentasjon på hvordan MSN virker i bunn og grunn (protokollene). Hadde Microsoft gjort det, hadde Adium X og de andre sluppet å bruke såkalt reverse-engineering for å finne ut hvordan ting virker, for så å eksprimentere seg frem til noe som virker. Proprietær teknologi er ikke alltid en fordel. Heldigvis er det mange som har fått opp øynene for problemene rundt proprietær teknologi (og patenter) de siste åra.

Altså, de som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. En nedtur for noen vil nok være at det er ikke webcam-støtte jeg snakker om her. Det kan nok ta sin tid.

Tags:

Anders

Nudge er ikke så viktig for meg, men status meldinger og frakoplet meldinger er jo kjempe bra.. Til webcam har vi Skype.

- www.ossgutta.net -

turimblar

fint at ihvertfall amsn har webcam-støtte da... :-)
... og noen helt greie skins og plugins. bruker det både hjemme og på jobb.

Turimblar

hoyds bilde

hoyd

dette høres lovende ut, dritbra av google å betale for slike gode investeringer.
adiumx er mitt valg på osx, gaim på linux.

jeg trodde frakobla meldinger har vært i bruk en stund, har brukt det lenge i gaim og adiumx jeg.. eller er jeg sprø, kanskje data har ligger i kabler ute på internett i mellomtiden, tatt seg en kaffe på hypercoffee i elektronveien 123?

--
hoyd

kolbys bilde

kolby

Frakoblet meldinger er vel kun mulig hvis Adium X er oppe når personen logger seg på. Jeg har ikke satt meg inn i det men vil tro at Live vil gjøre det mulig at meldingen kommer fram selv om man logger seg av selv etterpå.

rstanges bilde

rstange

I live messenger kan du klikke på en avlogget konakt å sende melding til denne personen. Du kan også sende meldinger til andre personer om du står med status "vis som frakoblet". I Adium X er det (som nevnt ovenfor) kun mulig å sende meldinger f.eks. om du har ett vindu åpent med personen fra før av.

Eks.
Du snakker med en person, personen detter plutselig ut mens du skriver en melding. Du får opp ett valg da om du vil sende når personen logger på igjen. Dersom du velger dette alternativet får personen meldingen fra deg så snart han/hun logger seg på!

-Mr.$tangeland

kolbys bilde

kolby

Ja, det var det jeg sa.

jpsalvesen

Bra å høre at hele libgaim får seg et skikkelig løft. Det er en god del funksjonalitet (som egentlig er hyl-harry, men det er ikke poenget) som mangler.

Også håper jeg at filoverføringene får opp farta!

MacDonal

Microsoft Messenger er det jeg bruker mest, men jeg er så j**** lei av å trykke "don't save" hele tiden.
Kan man få fjernet dette?

kolbys bilde

kolby

Det står jo ganske klart og tydelig på det vinduet hva du skal gjøre. Ellers gjør man som man alltid gjør når man skal endre noen innstillinger til et program: (Menylinjen) Valg - Det du skal gjøre.

Conker

Blir deilig om man kan få opp de personlige meldingene bak nicket til folk, savner det veeeldig!

smacmac

Jeg vet ikke om det er noe alle visste det, men utviklerens fremgang kan du også følge her:

feed://cia.navi.cx/stats/author/mayuan2006/.rss

Mega_Therion

Den viktigste grunnen til at jeg ikke bruker Adium, er at man ikke kunne sende filer. Er dette fikset?

rebop

ja, det går veldig fint å sende filer med adiumx over msn. Det går riktignok noe tregere enn om en hadde hatt windows-versjonen, men det virker.

Pinas bilde

Pina

Jeg mener at dette skulle være mulig med en Jabber konto, så jeg prøvde å registrere meg der. Fikk allikevel ikke til dette. Er det noen som har fått det til så hadde det vært fint med en detaljert veiledning!

iEinar

Hei du,

Ja det er mulig å snakke med MSN brukere på Ichat. følg denne tutorialen:

allforces.com

gard

Jeg testa aMSN.. bare hos meg det gikk insanly tregt? Altså, det var ikke én ting som gikk flytende - alt hakket. Gikk tilbake til adiumx med en gang.

Benjamin

aMSN er noe drit samme som Mercury. Det har webcamstøtte.

Benjamin
http://www.benjaminvold.com/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai