Hull i Mac OS X utnyttet

Har du husket å oppdatere til Mac OS X 10.4.8? Apple tettet i denne oppdateringen et alvorlig sikkerhetshull som det nå finnes kode som kan utnytte. Noen har nemlig laget et såkalt "Proof of Concept" som utnytter denne feilen i Mac OS X 10.4.1 til 10.4.7.

Feilen kan gi utenforstående tilgang til ditt system gjennom å installere sine egne programmer. Koden ble gjort tilgjengelig få dager etter Apple slapp oppdateringen til Mac OS X 10.4.8 og den rammer ikke brukere som har oppdatert.

Selv om dette er et program som ikke er i spredning er det lurt å oppdatere ditt/dine systemer så raskt som mulig. Koden ble spredd på et sted kjent for utviklere av "malware", dvs. ødeleggende programmer.

Som Mac-brukere kan vi regne med en overdramatisering av dette problemet i diverse medier i løpet av de neste dagene. Som vanlig beskytter man seg mot slike trussler ved å oppdatere sitt system og ikke ukritisk åpne filer/programmer lastet ned fra nettet. Dette er ikke en stor trussel siden ingen brukere enda har blitt rapportert rammet av denne feilen og fordi Apple allerede har tettet hullet før dette programmet ble sluppet.

Kilde: Techweb

OleB

Heia Apple for rask oppdatering! : )

Simplex

Tør ikke å oppdatere til 10.4.8 etter min totale systemkrasj etter å ha benyttet meg av automatisk oppdatering til 10.4.8...

MBP 15" 2GHz, 1GB minne, 100GB HD - iPod Photo 60GB

mordor

For å unngå problemer med oppgraderinger, bruk heller combo updatene som kan lastes ned fra apple.

aesop

hvorfor unngår man problemer da, mordor?

kajac

Oppdaterte med en gang den kom. Heldivis
---
En gang Mac, Alltid Mac
2,00 GHz MacBook Svart, 233 MHz iMac G3, 250 MHz PowerMac 6500, 12 MHz Macintosh LC II, 8 MHz Macintosh SE

gulll

I denne guiden står det flere lure tips angående oppdateringer..

svars bilde

svar

Slik skjer alle før eller siden og med mer eller mindre ofte.
Jeg flyr ikke i taket av at slikt skjer, men mediene kommer nok til å skape et giga hysteri rundt dette. (som vanlig)

Polymorphs bilde

Polymorph

Forskjellen med sikkerhetshull i Mac OS X og Windows er jo at Apple tetter hullene så fort som fy, mens Microsoft lar sine være åpne i flere måneder, ja, kanskje år.

iToms bilde

iTom

Hvor lenge har hullet vært åpent?

Loke

Som du ser av artikkelen, så er også 10.4.1 rammet - så da har hullet vært der i over 10 måneder ... Kanskje noe å tenke på for dere som jubler over at Apple er så jævlig rask til å tette hull. Det er vel mer en kombinasjon av flaks og at utbredelsen av Mac er relativt liten at dette ikke har kommet til overflaten tidligere.

mini_nikkos bilde

mini_nikko

Har du Adobe Illustrator CS2? Må ikke finne på innstallere den nye updaten. Jeg gjorde det og hver gang du bruker pathfinder i Illustrator så avslutter Illustrator. Det som er saken er at Apple ikke har tenkt på dette når de slapp ut updaten. Er du like uheldig som meg må du reinstallere maskinen. Man kan vel beholde filer men det lønner seg nok å ta en backup i tilfelle det kræsjer. Så nå må en ut å kjøpe det å pga dette. herk og ikke minst det ødelegger for mitt arbeide.

Nikko

tommyrasch

Driver å oppdaterer systemet mitt, håper alt går som det skal, men en veldig fin guide her hvis det ikke gjør det:)
Ville bare si det lissom..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai