Alternative Widgets

Har du ikke Mac OS X Tiger, men gjerne vil ha widgets og dashboard slik som Tiger-brukere? Det finnes en løsning, Yahoo! Widgets. Yahoo! Widgets er det nye navnet på programmet som tidligere het Konfabulator. Mange har beskyldt Apple for å la seg inspirere av Konfabulator når de utviklet Dashboard-konseptet i Tiger. Etter Apples lansering av Tiger ble Konfabulator kjøpt opp av Yahoo og navnet ble endret til Yahoo! Widgets. Produktet er det samme og likhetene til Apples Dashboard er slående.

Programmet kan ikke bruke wanlige OS X Widgets, men Yahoo har et eget bibliotek med Widgets du kan laste ned.

Yahoo Widgets Engine er tilgjengelig for Mac OS X 10.3 eller nyere.

Last ned Yahoo Widgets Engine her

magnus

Er dette noe som er tilgjengelig for Windows og?

Fred ut macere!

kajac

Jepp. Yahoo ! Widgets er tilgjengelig for windows XP. er litt usikker med eldre systemer.
---
2,00 GHz MacBook Svart, 233 MHz iMac G3, 250 MHz PowerMac 6500, 12 MHz Macintosh LC II, 8 MHz Macintosh SE, Nec Versa M320 Laptop

Fiskepudding

Dashboard er gjenkomsten av Epleverktøy i nyere drakt. Konfabulator ble vel utviklet for å gi tilbake Epleverktøy til Macbrukere etter OSX kom. Windowsversjon kom senere. At apple har tatt inspirasjon av konfabulator til Dashbord er sikkert tilfelle med hensyn til oppbygging av widgetsene, men iden kom fra Apple sine epleverktøy (Som var med fra første Mac OS)

kajac

Hva er epleverktøy
---
2,00 GHz MacBook Svart, 233 MHz iMac G3, 250 MHz PowerMac 6500, 12 MHz Macintosh LC II, 8 MHz Macintosh SE, Nec Versa M320 Laptop

Fiskepudding

Epleverktøy er småprogrammer som gjør forskjellig nyttige oppgaver. Akkurat som Dasbord widgets gjør nå. Dette er eks små tegneprogram, spill, kalkulator osv. Før multifinder kom i OS6 kunne man kun kjøre ett program om gangen, men Eplevektøyene kunne man kjøre alikevel. Ser i skrytelisten din kajac at du har både en LCII og en SE. Start opp denne og se i eplemenyen hva du har.
Fra og med OS7 kunne man legge inn hvilke programmer man ville i eplemenyen og det er da ikke helt det samme lenger.
For å få inntrykk av hvor nyttige disse var da man levde på en diskett kan man prøve vMac (Mac Plus emulator) og system 6 uten multifinder og et program eks MacWrite.
Epleverktøy (DA) Må man legge til Med Font-DA mover. Du finner fremdeles masse epleverktøyer på internett.
Brukte selv lenge kun en SE (med 1Mb ram) som jeg kjørte med en diskett (800kb) med WriteNow og AppleDraw (et lite tegneprogram) og en formeleditor jeg ikke husker hva het. (oppgraderte senere denne med 52Mb harddisk og 4Mb ram (max))

magnus

Det er det Apple vil at du skal tro, men ærlig talt må vi vel være såpass fornuftige å innse at Apple stjal denne idèen fra Konfabulator-folka. Apple hadde kanskje idèen først, men forkasta den, noen andre så muligheten og fikk til noe bra, og da er Apple med en gang på banen igjen.

Fred ut macere!

kolbys bilde

kolby

Så hvis Apple kommer med en PDA så har de bare gjort det samme som alle andre, selv om de kom med Newton for mange år siden? Synge gamle låter på nye måter, gamle idéer på nye måter.

turimblar

lenge leve Apple – de er først og best på absolutt alt...

Turimblar

qwerty

Yahoo!Widgets har ett stort fortrinn framfor dashboard. Du kan la widget'er ligge fast på skrivebordet, som en del av skrivebordsbakgrunnen. Jeg har til enhver tid dagens kalender og værmeling som en del av skrivebordet. Selv om jeg har dashboard på maskinen, ser jeg Yahoo... som et bedre alternativ.

macrules

Dashboard widgets kan også ligge fast på skrivebordet.

Xuphon

Er selvsagt en smakssak, personlig foretrekker jeg Yahoo widgets.
Selvsakt kan du ha dasboard widgets på skrivebordet, men da blir de statiske widgets. f.eks iTunes widgeten, når den liger ute på skrivebordet, så kan du ikke skifte playlists. Dashboard widgets er kun dynamiske når de er i dashboard, noe som gjør det litt meningsløst å ha dem på skrivebordet.
De valgene man har for å integrere Yahoo widgets i skrivebordet, er langt bedre enn i dashboard.

Yahoo widgets bruker en del prossesorkraft, men du kan slå av yahoo widgetes når du skal kjøre heftige programmer.
Dashboard bruker også en del prossesorkraft, uavhengig om du bruker dashboard eller ei. Dashboard kan disables via scripts.

Extra godsaker til dashboard:
http://www.mesadynamics.com/

macrules

Du har tydeligvis ikke oppdaget Amnesty....

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/26627

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai