iPhone bekreftet? Apple søker etter varemerkebeskyttelse

Ryktet om Apples påståtte mobiltelefon med navnet iPhone har eksistert helt siden 1999 og mange har avskrevet ryktet som direkte oppspinn. Nå kan det se ut som personene som ikke har trodd på dette ryktet må revurdere sine uttalelser. AppleInsider kan nemlig melde at Apple har søkt om varemerkebeskyttelse (trademark) for navnet "iPhone" og beskriver produktnavnet de ønsker å beskytte som en mobiltelefon og MP3-spiller.

I følge AppleInsider har Apple søkt om beskyttelse av merkenavnet iPhone i et asiatisk trademark-kontor. Apple har som vane å søke om varemerkebeskyttelse i Asiatiske land før USA og Europa, siden produktene til Apple skal produseres i Asia. Dette skal i følge analytikere gjøre det lettere å holde produktlanseringer hemmlige og samtidig sikre beskyttelse for merkevaren. I følge AppleInsider søkte Apple om varemerkebeskyttelse for det samme navnet i Sør Amerika i mars måned.

Apple skal ha søkt om varemerkebeskyttelse for navnet iPhone i midten av september og i søknaden skal Apple ha omtalt iPhone som en mobiltelefon for mottak og utførelse av telefonsamtaler, faxer, e-post og annen digital data. Videre omtalte Apple produktet som en MP3-spiller og kanskje enda mer interessant som en "spillemaskin". iPhonen skal tydeligvis også kunne spille de samme spillene som Apple nylig lanserte for de nye iPod-modellene. I tillegg til dette har Apple beskrevet funksjoner som synkronisering av e-post, kontakter og kalendere mellom iPhone, datamaskin og eksterne servere samt muligheten for videresending av e-post og annen kommunikasjonsdata.

Nettstedet og økonomimagasinet Forbes kan på sin side rapportere om troverdig informasjon som hevder at Apple vil lansere to iPhone modeller under Macworld messen i januar 2007. En av modellene skal være en tynn musikk-telefon og den andre modellen skal være en "smartphone" med støtte for WiFi og selvfølgelig musikk. Det vites fortsatt svært lite om disse telefonene vil være tilgjengelig utenfor USA og om de vil kobles opp mot et spesielt telefonnettverk. Det har tidligere vært ryktet at Cingular i USA skal få en eksklusiv avtale i de to første månedene av produktets introduksjon og at iPhonen så skal lanseres worldwide etter dette. Dette gjøres for å kunne følge produksjonskapasiteten til Apple og deres partnere.

Deutche Telekoms sjef i USA, Robert Dotson, nevnte tidlig i oktober Apples "system" i en presentasjon han holdt for aksjonærer, presse og investorer. Han omtalte Apples system for fremtiden innen trådløskommunikasjon, men gikk ikke i dypere detaljer enn det. Om han omtalte Apples iPhone vet man ikke, men ryktenes troverdighet svekkes ikke av den informasjonen.

Om Apple skulle få 1 prosent av det globale mobilmarkedet vil Apple kunne plusse 2 milliarder dollar på sin årlige omsettning. Er produktet like bra og innovativt som Apples produkter pleier å være, bør kanskje Nokia og andre mobilprodusenter være nervøse?

stefuss bilde

stefus

trademark = varemerkebeskyttelse

Overskriften skal altså være "Apple søker om varemerkebeskyttelse". Ingen grunn til å bruke engelsk når vi har så flotte norske ord :-)

Forøvrig er disse ryktene latterlig spennende. I tillegg til Cingular har det også gått rykter om at det er T-Mobile som vil få den eksklusive avtalen med Apple når iPhone introduseres.

Matt Ideas bilde

Matt Idea

Gleder meg evig vilt!!!!

May the source be with you

popxpresss bilde

popxpress

gleder meg
let's google'it

jerk

Sitat: "Er produktet like bra og innovativt som Apples produkter pleier å være, bør kanskje Nokia og andre mobilprodusenter være nervøse?"

Da tenker jeg.. pleier Apple å ha så bra produkter da? Jeg synes jeg bare har hørt om masse styr med iPodene deres? Men vi hører vel bare masse om det fordi det er solgt så mange av de.

Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

admins bilde

admin

Apple revolusjonerte PC-markedet i 1984. Apple revolusjonerte MP3-markedet i 2001. Før Apples Macintosh fantes det ikke brukervennlige datamaskiner. I dag er alle Windows PCer mer eller mindre kloner av Apples Mac. Før Apples iPod i 2001 fantes det MP3-spillere, men det var heller triste saker. I dag er alle MP3-spillere mer eller mindre kloner av Apples iPod. Apple har revolusjonert en rekke markeder med innovasjon og gode produkter. Apple har derimot ikke vært så flinke til å opprettholde sitt teknologiske fortinn med markedsandeler (iPod er det eneste unntak).

Kommer Apple til å revolusjonere mobiltelefonmarkedet i 2007? Hvem vet, men jeg håper det. Mobiltelefonprodusentene lager jo rett og slett elendige produkter. Jeg har hatt mobiler fra Nokia, Samsung og Sony Ericsson og ALLE har elendig brukervennlighet, stygt design, elendig integrason mot PC/Mac og er overlesset med unødvendige funksjoner. Jeg tror Apple kan bringe mye frisk blod til denne bransjen. Med Apples fokus på brukervennlighet og "Less is More" tror jeg "funksjonshorene" hos Nokia og Sony vil tvinges til å tenke nytt. Det er noe de ikke har gjort på mange år. Konkurranse er bra!

Daniels bilde

Daniel

Dette blir bra. Tror jeg kjøper på dagen :D

Funkaholic

Blir litt skremt av at jeg vet med meg selv at selv om mobilen blir fullstendig crap kommer jeg å kjøpe den bare fordi det er en Apple.
Ser på meg selv som relativt nøktern når det kommer til å forgude Apple, men at jeg også blir fullstendig blind når jeg ser eplet skinne mot meg, hehe.

Ogga

Min drømme iPhone:

1. Nydelig Appledesign
2. God brukervennlighet
3. Grei pris (1500-2000)
4. Ikke fordyrende ekstra funksjoner
5. MP3-spiller (med plass til en standard minnebrikke, trenger ikke å ha mye plass innebygget)
6. God batteritid (Må kunne bruke den aktivt uten å lade den hver eneste dag)

Truls Waage

Kommer ikke til å kjøpe den hvis den er crap, men det tror jeg heller ikke den blir.

SE, Nokia og Samsung har så vanvittig kjedelige mobiler, og operativsystemet er jo gammeldags. De har barre piffet opp oset litt med nye ikoner, og litt mer fancy overganger.

argelebs

Den vil nok med tid overta for iPod og iPod nano. Tror vel helst at nano ryker først og iPhone overtar alle musikk/video funksjonene og samtidig har mobilegenskaper vi er kjent med idag.

2.16GHz MacBook Pro 100GB HD @ 7200 RPM 2GB Ram

Fred

Det tar nok veldig lang tid før en iPhone kommer til Norge, hvis den i det hele tatt kommer. Så det er nok ingen grunn til å starte festen ennå.

Arne-Daniel

Hvis iPhone bare blir å finne på den amerikanske AppleStoren, vil det ikke være mulig å kjøpe den derfra uten binding? Mobilen min har for lengst kommet over sine beste dager, og jeg finner INGEN mobiler på dagens marked som jeg har spesielt lyst på. Jeg er også litt redd for at det tar noen år før iPhone lanseres i Norge :/

fredarn

Stakkars Nokia, LG osv... Jeg spår at iPhone om 3 år har tatt like mye av mobilmarkedet som iPod nå har tatt av mp3-markedet...

20" iMac (1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.7)
--> http://golfsiden.net

argelebs

iPhone kommer nok ikke til å ta så mye av mobilmarkedet som du tror fredam, men litt vil den såklart ta.

2.16GHz MacBook Pro 100GB HD @ 7200 RPM 2GB Ram

brilars bilde

brilar

IPhone blir bra tror jeg. Skal ha en sånn når den kommer her en gang (håper jeg da)

Øysteinhs bilde

Øysteinh

Jeg krysser fingrene.

--
Kanskje vi skulle hatt en emo-dag også? De er litt i samme bås som gothere og satanister, bare at de er "dypere" og ikke sinte, bare skuffa. -Nils

maccyboy

Problemet med å kjøpe fra USA, er at det ikke er så vanlig med SIM-kort der borte. Der pleier man å kjøpe telefonen fra en bestemt operatør som man selv velger. Så om man kjøper en slik fra USA, vil man mest sannsynelig få et lite problem.
________________________________________
MacBook 2 GHz, 2 GB RAM, 100 GB HD, ViewSonic 20"
PowerMac 1,6 GHz, 1 GB RAM, 160 GB HD, Viewsonic 20"

illuminated

De kommer sikkert til og selge telefonene uten abonnement på apple store.

"Vi har ansvar ikke bare for det vi gjør, men også det vi unnlater å gjøre."

Vetle

det hadde vært drit kult om det kom ut, er lei av så dorlige mp3 spillere på mobiler

Per-Kristian

"Problemet med å kjøpe fra USA, er at det ikke er så vanlig med SIM-kort der borte. Der pleier man å kjøpe telefonen fra en bestemt operatør som man selv velger. Så om man kjøper en slik fra USA, vil man mest sannsynelig få et lite problem."

Alle mobiltelefoner har da sim-kort? Jeg har ikke noe problem med å bruke mitt sim-kort på en T-Mobile Nokia jeg kjøpte i TX.

chb

Jess! Da venter jeg med å kjøpre ny telefon til den kommer! Den skal jeg ha!!

----
Kommer man noe nærmere virkeligheten enn dette?;
http://www.apple.com/getamac/ads/

Peter Ross

Apple kan ha andre grunner til å beskytte iPhone navnet enn selve produksjon/salg av sådan. iNN forbindes med Apple og siden det ikke er mulig å beskytte generiske navn kan det tenkes at Apple tar enkeltnavnene "ut av allmen sirkulasjon". Hva vet jeg.

iSoffi

Jeg tviler egentlig ganske mye på at den kommer til å bli crappy. Bare se på de andre produktene mac har. Og når Apple kommer med noe nytt pleier det som regel å være supert.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai