Camino på vei til 1.1

Den svært populære Camino nettleseren som benytter mye av samme kode som Firefox/Mozilla, er på vei mot versjon 1.1. Utviklerene bak Camino slapp tidligere i uken den første alpha-versjonen av neste versjon av nettleseren. Hovedutvikleren bak Camino ble i sin tid hyret av Apple for å utvikle Apples egne nettleser Safari. Etter det har utviklingen av Camino gått noe tregt, men nettleseren er fortsatt en av de beste nettleserene til Mac.

Blant nye funksjoner i Camino alphaen er stavekontroll direkte i nettleseren, automatisk gjenkjennelse av sider med RSS (ikke ulikt Safari), forbedret håndtering av pop-up vinduer, flere alternativer for cookies/informasjonskapsler og muligheten til å justere størrelsen på søkefeltet.

I tillegg til disse funksjonene har Camino en nye utgave av Firefox/Mozillas renderingmotor og leser nettsider bedre enn tidligere. Alpha-versjonen er fortsatt rimelig utsabil og buggy, men gir deg en smakebit på hvor Camino-prosjektet sakte men sikkert er på vei. Mange kritikere av Camino mener dog at utviklingen går for sent og at Caminos framtid er usikker når Firefox 3, som vil være en Coccoa-applikasjon, kommer på markedet. Firefox 2 forventes å lanseres i ferdig versjon løpet av neste uke.

Camino-alphaen finner du på http://beta.caminobrowser.org/. Merk at dette er en alpha-versjon som er både ustabil og kan inneholde feil.

Thonhaugen

Holder meg til firefox jeg...

fredarn

Jaja, Opera er den klart beste nettleseren - alle jeg kjenner som har prøvd den ordentlig er ening (test den ut i en uke du og!)

http://opera.no

20" iMac (1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.7)
--> http://golfsiden.net

segrov

...og jeg har veldig god smak!

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

Baddas

Ja Camino er best, dessuten er min pappa mye sterkere en din:-)

modin

Det er litt rart at Opera er den beste nettleseren. Jeg synes Opera er tungt og tregt. Jeg har brukt opera i mange år helt til jeg etter å ha fått mac tenkte hva er vitsen, Safari er jo like bra uten å være så tungt og tregt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai