iPod fyller fem!

Apple iPod fyller i dag 5 år! Det er fem år siden Steve Jobs viste fram den originale iPod til pressen. Prisen var 399$, lagringskapasiteten var 5GB og den hadde både manuelt klikk-hjul og var rimelig tykk. De fleste analytikere spådde den nord og ned, men som vi alle vet ble historien litt annerledes. Apples iPod ble raskt et trend- og designikon som designbevisste artister og trendsettere presset til sitt bryst. Funksjonene, brukervennligheten og integreringen med Apples iTunes ble hyllet av forbrukerene. Resultatet fem år senere er en markedsandel på hele 75% i hjemlandet USA og en total dominans i et sterkt voksende marked.

Mektige selskaper som Sony og Phillips har alle prøvd å lansere konkurrenter til Apples iPod, men markedsandelen har forblitt mer eller mindre uendret. Konkurrentene blir stadig fler, men samtidig tyder ingenting på at Apples dominans i dette markedet er fallende. Så langt i 2006 har Apple alene solgt 39 millioner iPods, og dette er før vi i det hele tatt har kommet inn i den mest lønnsomme perioden i året - julehandelen.

iPod

De siste fem år har ikke bare vært gode nyheter for Apple og iTunes. Apple har kjempet mange rettsaker og konflikter om alt fra DRM i iTunes og batterilevetid til riper i nanoen og konflikter med forbrukerorganisasjoner i både Skandinavia og Europa. Senest i sagaen om konflikter rundt iPoden er Apples forlik med Creative om et patent omkring brukergrensesnittet til iPoden. Apple valgte å punge ut 100 millioner dollar til Creative, og samtidig startet Creative å produsere ekstrautstyr til iPoden. Totalt finnes det visst nå over 3000 tilleggsprodukter som du kan kjøpe til din iPod.

Til tross for dårlig presse har enda ingen produsenter greid å røre ved Apples popularitet. Populariteten har nå spredd seg videre til Apples hovedprodukt, Macintosh datamaskiner. Apple har ved flere annledninger kunne rapportere om 30% økning i salget av Mac-maskiner og i Norge er økningen mest sannsynlig mye høyere. Apples iPod har blitt brukt som en "brekkstang" for å fremme Apples hovedprodukter, Macintosh. Populariteten til iPoden har hjulpet Apple til å bli et av verdens mest omtalte, kjente og populære merkvarer, kun slått av Google og CocaCola i de seneste undersøkelsene.

Vi ønsker iPoden lykke til i fremtiden og gleder oss til fem nye år med gode iPod-produkter fra Apple og alle de hundre selskapene som lever å produsere ekstrautstyr til vår alles favoritt MP3-spiller!

jurgemaister

Hipphipphipp! Hurra! Hurra! Hurra!

Daniels bilde

Daniel

De har faktisk solgt over 60 mill. iPods ikke 39mill :)
Gratulerer med dagen iPod!

Dangr

Synes nå at den første iPod'n ser rimelig nydelig ut... har kanskje ikke alle de samme design fordelene som etterfølgerne, men pen er den da uansett.

limbo

Grattis Apple

magnuz

39 millioner bare i 2006 er vanvittig! Hvor mange iPoder er solgt tilsammen over disse 5 årene?

Og igjen: Gratiis Apple!

Knesarens bilde

Knesaren

Jeg har en slik enda, og bruker den.

How fortunate for leaders, that the masses do not think.
- Hitler

Maccas bilde

Macca

Min virker fortsatt. Kjøpt på AppleStore i New York den dagen den ble tilgjengelig. Batteriet er noe dårlig, varer ca. 3 timer, men ellers er denne spilleren fortsatt nydelig.

iPanda

Forbannet være den dusten som stjal min deilige 1.gen iPod fra bilen min. Den var så fin og hadde fått nytt batteri og alt. Uerstattelig!

"Thou shall not weigh more than thy refrigerator"

Ingunns bilde

Ingunn

Hurra! Jeg har en av de der. En liten FatPod. Og jeg elsker den.

macalaos bilde

macalao

Gratulerer med dagen :)

Giltvedt

MacTobbe

Grattis med dagen ;)

MacBook Pro 15.4" 2.16GHz , 2Gb ram, ATY,RadeonX1600 (256 MB) <--- "My precious"

MacMacintosh

Gratulerer.

Hoi, det er mye som skjer i dag; En venn har bursdag, FN har bursdag, Club Penguin har bursdag, og nå iPod!

Moro.

hanssmed

Selv er jeg en eier av 1G iPod, men den striket i fjor vinter. savner den...

hansingehagens bilde

hansingehagen

Jeg har 1G, 2G, 3G, 4G og 5G .. samt noen shufler og minier .... hva skal jeg med det? ... det må du lure på, men litt morro er det nå.

Mvh

- Hans I. Hagen

LONGFINGERS in motion
http://www.longfingers.com

-

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai