«Proof of concept» virus til OS X

Den 2. november kom Symantec med en melding om at et såkalt «proof of concept» virus til Mac OS X er laget. Et «proof of concept» virus er et virus som ikke er i spredning, men som er laget for å vise at det er mulig å lage virus til Mac OS X. Viruset, kalt OSX.Macarena, vil infisere alle filer i samme mappe som den selv er i. Noe stor trussel er dette foreløpig ikke, med mindre den kommer i en mappe der du har viktige filer.

Kildekoden til OSX.Macarena ligger visstnok tilgjengelig ute på nettet, så dette kan nok kanskje imidlertidig fort utvikles til et noe mer ondsinnet virus.
Selv om dette i dag ikke er noen reell trussel, annet enn mot den mappen viruset kjøres i, så åpner dette for en del muligheter for virusmakere.

Dog vil et virus av samme grad som noen av de som finnes til Windows være vanskelig å lage til OS X. Symantec anbefaler å kjøre Norton AntiVirus for å søke etter og fjerne viruset fra din Macintosh. Dog er nok muligheten for at noen som helst har blitt infisert serdeles liten.

Kilder:
OSnews.com
Symantec

chriso89

trenger vi antivirusprogram nå?

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

men klarer det spre seg selv til andre maskiner? om ikke, kan det da kalles et virus?

limbo

Jeg mente jeg hadde lest at hvis ikke det kan spre seg selv så er det ikke virus.

TorbX

De er veldig opptatt av å lage seg et marked, forstår jeg...

Macabre

Tenk hvor glad Symantec ville ha blitt hvis de fikk andelen av Mac-brukere til å bruke deres produkter :-D

jerk

Når det er Symantec selv som kommer med disse meldingene, så betyr det vel i bunn og grunn at de sliter med å få solgt lisensene sine til mac.

Virus til mac er ikke et tema. Dessuten, kan Symantec lage "Proof of Concept" så er det garantert mange rundt om i de tusen millioner hjem som kan langt mer enn Symantec. Og hvorfor har ikke de laget noe enda? De hadde jo blitt verdensberømte... tronen er ledig enda: challenge it!

----------------------
Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

fredarn

Jeg siterer "Risk Level 1: Very Low"

20" iMac (1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.7)
--> http://golfsiden.net

epifant

Og så Macarena da, av alle navn i verden ;-)

At Symantec har laget et "proof of concept"-virus tar jeg egentlig med knusende ro. Det er som sagt sannsynligvis endel flere der ute i verden som kan like mye eller mer enn Symantec, og jeg kan ikke skjønne annet enn at berømmelsen av å ha laget verdens første virus til et operativsystem som påberoper seg så mye sikkerhet som OS X vil være enorm. Men ennå har ingen gjort det. Hvorfor? Det må jo stille på linje med å bryte seg inn i Fort Knox (eller UT av Alcatraz)...

stefuss bilde

stefus

SYMC.macOSx.FUD

Åsmunds bilde

Åsmund

Vi trenger fremdeles ikke virusprogram til Mac OS X ennå. Det er viktig å huske på at hvis det blir laget et ordentlig virus til Mac, i spredning, så vil ikke virusprogrammene kjenne igjen og hindre dette før viruset blir kjennt, og virusprogrammet oppdatert. Når et slikt virus blir kjennt vil dere garantert få vite om det på Mac1, så intill det skjer er det bare å ta det med knusende ro!

kajac

hvordan skal jeg forhindre at macen blir infisert?
---
MacBook Svart 2.0 GHz Core Duo, 1 GB Minne, 80 GB Harddisk / Nec Versa M320
Sjekk ut hjemmesiden min: http://kajac.moo.no

Snarf

Eg vil stille spørsmål ved praksisen til Symantec med å først lage eit POC virus og så legge ut kjeldekoden. Dei kan like gjerne starte å lage virus til mac sjølv, verkar som det er heile forretningsmodellen deira.

Lurar på kor mykje av skiten som ligg ute som er skriven av folk som arbeidar for Symantec, McAffee osv...

Heime: MacBook(1.8Ghz-1GB)/MBOX2/Cort Bass/Les Paul Black Beauty Reissue
Jobb: - www.rabalderstudio.com -

KuaJmC

Stiller spørsmål til moralen til symantec ved å først lage en POC-virus for å så legge ut kildekoden.

epifant

Du mener de har en altså? ;-)

mrmke

hvor står det at symantec er bak poc viruset?

Be nice to the ones who smoke.. every cigarette migh be their last.

Grape

Mac har så veldig liten markedsandel ennå i verden at virus ikke blir så høyt prioritert på denne plattformen.

Daniels bilde

Daniel

Symantec vil sikkert tjene penger på enda en plattform... Sikkert de som har laget det også for alt jeg vet.

OlavF

Neei!? Virus på Mac og!? Huff og huff.

viking

Hvis informasjon i denne nyheten er riktig må jeg si at det er en råtten taktikk av symantech å lage virus, for så å prøve å få folk til å kjøpe programvaren deres til Mac. Så i tillegg legge ut kildekoden etterpå, forkastelig. Jeg vil anbefale alle til å bare ta det helt med ro, og la symantech bli et like dårlig program som mc afee.

illuminated

Det her er jo det samme som at jeg bryter meg inn i et hus for så prøve og selge de boligalarm.

Jeg skal ikke ha noe virus program på macen min. Er jo ikke noe vits heller. Bortkasta penger og ressuser.

"Vi har ansvar ikke bare for det vi gjør, men også det vi unnlater å gjøre."

pawlo20

Det Byter at Virus på Mac?

Kan dere fortelle meg. ?

hvordan kan man fjerne det?

Takk

epifant

Ta det med ro, det er ikke snakk om noe som er i spredning :-)

Kill Bill

Enda virus på Mac är om man har installert Windows. Never touch that shit!!!

mrmke

igjen... hvor står det at symantec har laget SYMC.macOSx.FUD ??

Be nice to the ones who smoke.. every cigarette migh be their last.

TorbX

Gløym da

NyZeta

Eneste grunnen til at jeg eventuelt skal ha virusprogram på macen er hvis jeg har den i nettverk med andre windowsmaskiner og mottar filer fra dem... Jeg får ikke virus, men hvis jeg senere gir filene videre til andre windowsbrukere så vil man jo være en imun host for virus.. det er jo en smule kipt.

mfn

Ok... det er ingen tvil om at OSX og andre Unix baserte system er mer sikre en Windows, ingen tvil om det i det heletatt. Men det lar seg selvfølgelig gjøre å lage Virus til OSX også. Dett finnes allerede virus til unix så hvorfor ikke Mac? Hvis det skulle komme et seriøst skummelt virus til mac så ville Apple gjort alt de kan for å dysse dette ned, dette med tanke på at de markedsførere OSX som et virusfritt system. Og som nevnt tidligere så har også dette sammenheng med antall brukere. Hadde 95% av verden brukt OSX så hadde OSX vært like utsatt som Windows er i dag. OG ehhh de fleste virusene til Windows er ikke veldig skummle de heller. Jeg har hatt PC i 13 år og aldri hatt noe virsus som har gjort noe særlig skade. Det værste med virus er ikke viruset i seg selv, men den paranoide tilstanden folk kommer i når de for vite at de har virus, og alle de pengene og tiden de bruker for å beskytte seg mot dette. Virus er meget sjelden et stort problem egentlig, selv for windows plattformen.

*************************************************
The opposite of any great truth is not a lie, just another great truth

Kill Bill

Var tvungen att ha en PC med Win. XP2 till jobbet. Fick virus direkt utan att ens ha mail installerat. Virus är ett mycket större problem än vad Windowsanvändare säger varför skulle annars Microsoft lägga ned så mycket pengar på att försöka stoppa virus?
Inte bara är Windows sämre än OS X man har också Virus som gör att man riskerar att förlorar information, tid och pengar.

arokh

Er det virkelig ingen som skjønner hva "proof of concept" vil si? Det eneste Symantec har gjort her er å vise at det _går an i teorien_ å lage virus for OSX. De sier ingenting om hvor stor faren er for at et skadelig virus vil dukke opp, men ved å vise at det er mulig vil det ha positiv virkning i og med at Apple selvsagt vil fortsette å jobbe ekstra hardt med sikkerhet. Og selvsagt er det litt god reklame for Symantec som etterhvert vil kunne selge mer anti-virus for Mac da. Alle vinner på dette, de er ikke noe "bad guys" fordi om de prøver å overleve i en nådeløs business.

Sort Macbook 2.0 GHz / 2GB Crucial PC-5300 / 100GB Seagate Momentus 7200.1

mr

Jeg kommer ikke til å installere noe Antivirus pga av dette.

Det er selvfølgelig nyttig at en svakhet belyses, men dette, altså måten "nyheten" spres og presenteres på, er ren propaganda fra et selskap som lever av å selge antivirusprogrammer. De har nå laget et "virus" (som enda ikke har angrepet noen) for å bevise at vi ikke er trygge.....er det ikke litt mistenkelig at slike selskaper i det hele tatt bruker ressurser på å LAGE virus. Hva skjer med all ondsinnet kode de konstruerer....skjer det lekasjer?

Hvis noen nå greier å spre dette som et virus og jeg blir angrepet, kommer jeg til å saksøke selskapet til %/("%#$/! Det minner uansett mistenkelig mye om annen propaganda vi har fått fra statene de siste årene....

Mvh MR
http://www.contextual.no

Arne-Daniel

1. Kan POC-viruset defineres som et virus? Kan vi i så fall si at det finnes ett virus til Mac OS nå?
2. Kommer Apples neste Mac OS-patch til å tette dette sikkerhetshullet?

Daniels bilde

Daniel

Kan ikke du forbanna idiotene som lager virus la i alle fall én plattform være i fred? Neida! Selvfølgelig ikke!
Burde vært 18 år i fengsel for virusskaping.

Einherjar

Haha, litt av en bombe. Siden Vista sannsynligvis dreper antivirus selskapene, er de vell desperate etter nye markeder :)

Åsmunds bilde

Åsmund

Dette POC-viruset er ikke definert som et virus, fordi det ikke har spredt seg - noe som er et krav.

Vi har lenge visst at det er MULIG å lage virus til Mac, vi vet også at det ikke hittil finnes noe macvirus (i spredning).

Uten kjente virus i spredning er det ingen poeng med virusprogrammer. Når noen lager det første viruset, som sprer seg med en signifikant fart, må virusprogramlagerene først lage en virusdefinisjon, og du må oppdatere virusprogrammet for at det skal ha en effekt. Virusprogrammet vil ikke ha noen effekt på Mac OS X-platformens første virus, før viruset allerede har gjort mye skade for mange mennesker.

Når dette skjer vil det være en sensasjonell Macnyhet og vil trolig dukke opp som en artikkel i all verdens medier relativt tidlig - det vil si at når det kommer et virus vil du vite om det relativt raskt, og DA kan du installere et virusprogram. :-)

mfn

Lukter jeg en smule bitterhet? skal saksøke Symmantec hvis du får virus? 18år for viruslaging? hehe dere virker vel kanskje en smule paranoide... Virus er stort sett ufarlige og de som har høyest spredning er diss spyware sjitene som sprer reklame og drit, og er ikke veldig destruktive. Husk at kun et veldig lite fåtall av de 95% som bruker windows får virus som ødelegger data, så slapp av...jeg menere det ...SLAPP AV!

*************************************************
The opposite of any great
truth is not a lie, just another great truth

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai