Anbefaling: CSS-editor

Vi har tidligere omtalt CSSEdit tidligere, men vi benytter anledningen av versjotn 2 av dette programmet til å komme med nok en anbefaling. CSSEdit er et lite, raskt og svært fleksibelt program som skal hjelpe webutviklere med å skrive og lage CSS-baserte webdesign. CSSEdit tar for seg selve redigeringen av CSS (Cascading Stylesheets) og gjør dette på en meget elegant og oversiktlig måte. Mange mener at dette er det absolutt beste CSS editoren til Mac - og vi er ikke uenig. Versjon 2 av denne programvaren ble lansert i dag og det er et stort steg frem for CSS-guruer på Mac-platformen.

Med CSSEdit 2.0 er det nemlig blitt vesentlig lettere å redigere CSS på dynamiske nettsider som blogger og diverse CMS-løsninger. Man kan enkelt hente inn eksisterende CSS-designs, redigere stylesheeten uten å lagre og umiddelbart se forskjellen. Dette grunnet CSSEdits integrering av WebKit, fundamentet i Apples nettleser Safari. Gjennom denne integreringen kan designere lett se hva som skjer, mens de bygger opp selve CSS-filen.

Programmet har også fått en rekke andre oppdateringer og blitt vesentlig raskere enn tidligere. En demo kan lastes ned fra MacRabbit.com og fullversjonen koster 29$ - penger vel verdt det hvis man er en aktiv CSS-designer.

cssedit

cssedit

martins bilde

martin

Med fare for å høres gjerrig ut, synes jeg $15 til oppdateringen var drøyt.

- Mvh Martin :-)
www.macbruker.com

limbo

Den nye versjonen er UB, så vet dere det.

ash78

Er på utkikk etter en kombinert CSS, Javascript og PHP. Har prøvd Eclipse, men ikke helt fornøyd.

Noen som har noen tips?

perandre

Textwrangler...

segrov

Det er en veldig god teksteditor med autocomplete på CSS, HTML og PHP - gjerne i samme dokument.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

fmortens

Den er og blir genial :)

Magnuc

Når det gjelder CSS så er det ingen som slår CSSEdit på funksjonalitet og bruekrvennlighet. TextMate, SubethaEdit, TextWrangler, SkeEdit osv kan gå hjem og grine! (Bruker selv Textmate til alt annet enn CSS.)

Eneste problemet er at forrige versjon av CSSEdit var ekstremt ustabil.. men håper dette har blitt fikset nå!

ash78

Har også brukt textmate, men har problem med at den er veldig treig når jeg mapper opp mange filer over nettverk. Erfaring med det?

LittleBoyLost

Textmate er alene en god nok grunn til å skifte fra PC til mac. I tillegg til alle de andre, selvsagt ;)

Flaggerkatt

Ett ord, ett system, for alt, og alle behov:

emacs.

macwilliams bilde

macwilliam

Ikke så ille i pris synes jeg...

--------------
Macbook Pro

Ipod Nano

fmortens

Har ikke opplevd problemer med filer over nettverk, hvor mange filer er det snakk om?

Bruker Cyberduck sammen med Textmate

postlogic

TextMate er desidert beste for å drive med kode i forbindelse med web.

ash78

Mapper opp et prosjekt med ca 1000 filer som textmateprosjekt. Det som skjer, er at den er topp å jobbe med, men treig hver gang den får fokus. Har derfor begynt å adde en og en fil. Kjappere, men mer stress å åpne filer...

olaerik

TextMate sammen med Transmitt er en uslåelig kombo når du skal jobbe med websider. Du kan velge hvordan du vil jobbe, om du vil laste filene ned til maskinen før du gjør endringer i dem, eller om du vil jobbe rett på server. To veldig bra programmer som anbefales på det varmeste.

RedBaron

Jeg bruker idag Smultron(xhtml/css/php/javascript) sammen med Cyber Duck(FTP) funker på tilsvarende måte som olaerik never TextMate sammen med Transmitt. Disse programmene er i tillegg helt gratis i motsetning til TextMate og Transmitt

imack

JA - det finnes en haug andre textredigeringsprogrammer, mange som er gratis også, men ingen av dem er i nærheten av å være så css-programerinsvennlige som cssEdit. Jeg påstår dette etter å ha gang på gang blitt anbefalt og prøvd ymse andre programmer, men faller alltid tilbake på cssEdit. Har brukt den gamle versjonen i et par år, og cssEdit2 for fullt nå de siste dagene. Bruker du mye tid på css er dette et must-have. (Sammen med webdeveloper toolbar, html validator og firebug til Firefox, samt XyleScope).

jonello (ikke bekreftet)

Subject506
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai