Guide: Video-capture direkte i Firefox.

Noen gang hatt behov for å fange en beskyttet nett-video for offline-visning? Sider som f.eks YouTube og Google-Video bruker egne video-avspillere og gir av naturlige grunner ingen mulighet til å lagre filmklippet, en løsning som er svært vanlig spesielt ved visning av flash-filmer. Men i blant kan man jo ha ærlige intensjoner og et genuint behov for å kunne se/vise filmeklippene offline, altså når man er uten nett-tilgang.

Den trolig enkleste og billigeste løsningen for Mac kommer i form av en plug-in til Firefox. Løsningen presenteres på Firefox sin egen seksjon for addons og integreres i grensesnittet til Firefox på en svært enkel og lett tilgjengelig måte. Siden er tilgjengelig i Firefox via tools->extensions->get more extensions, men denne linken tar deg direkte til pluginen. Merk at du må bruke Firefox for at installasjonen skal fungere.

Når du har installert pluginen, restartet Firefox og aktiverer funksjonen via iconet nederst i høyre hjørne, vil Firefox vise tilgjengelige videoer på siden i et eget vindu, hvor du kan velge hvilken film du vil laste ned. Legg merke til at du ofte må sette fil-endelsen manuelt, men later ikke til å være noe problem. Får du problemer, finnes det en egen diskusjons-tråd på siden.

Vær oppmerksom på at det meste av media på internet er opphavsrettbeskyttet materiale. Denne løsning, i likhet med mange andre nyttige verktøy, gjør det mulig å spre slikt materiale uten tillatelse. Slik aktivitet skader bare sidene som har gitt oss mulighete til å se filmene. Vær derfor nøye med å bruke denne og andre smarte løsninger på en klok måte!

mingebretsens bilde

mingebretsen

Bra guide.. Kanskje jeg skal bruke firefox istdet for Safari nå..hmm

Mvh Markus
www.mingebretsen.com

marduc

fikk php-error på youtube, tho.. (Fatal error: Call to undefined function: youtube_get() in /home/.decca/javimoya/videodownloader.net/vd/test.php on line 56)
funka fint på google!

macalaos bilde

macalao

Hva med denne da, for Safari. den fungerer veldig bra.

http://stinkbot.com/Tubesock

veparma

Funka ikke på youtube for meg heller, få helt lik melding som marduc. Ellers var det jo fint da. Jeg bruker nå egentlig safari, men det hadde ikke vært så mye styr å åpne firefox om jeg har lyst på en film heller.

MacBook 2Ghz, 1gb ram, iLap, 2gb iPod nano

Cryptography

Alt for å ikke bare gjøre det enkelt, å bare lime inn adressen her: http://video.qooqle.jp/dl/

Burde nok legge til den URL-en i artikkelen. :)

Conker

www.keepvid.com Så får du lastet ned filmene i flv format, så kan du konvertere dem etterpå=)

marduc

evt. bruk Tubesock..

pawlo20

hei

ikke bruker Guide: Video-capture direkte i Firefox.

det kommer Problemer på Mac. System

mingebretsens bilde

mingebretsen

Bør man slette den vis man har innstalert den?

Mvh Markus
www.mingebretsen.com

Magnuc

Dette er vel ingen for for capture. Det er kun et script som gir det direkte url til .flv fila slik at man får lastet den ned.

svenlaurens

verdiløst

Peteru

Hva i granskauen er .flv for et obskurt format? Og det som kom ut av http://video.qooqle.jp/dl/ var ganske riktig en URK, men fra den fikk man bare ubrukelige filer. Dvs. de er på et for Mac (og meg) ukjent format. QT & VLC tok dem ikke, mac foreslo Office!
Noen bedre forslag?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai