iPhone - er det noe hold i ryktene?

Den siste uken har vi kunne se en rekke iPhone relaterte rykter bli presentert i diverse nettmedier. Ryktene har i all hovedsak gått ut på at Apple skal ha kontaktet en av deres kinesiske underleverandører for produksjon av 12 millioner iPhones. Ryktene kom som et resultat av en artikkel i det respekterte økonomimagasinet Forbes. Denne artikkelen siterte en kilde i den taiwanske avisen Commercial Times, som igjen hevdet å ha fått informasjonen fra "kilder" i industrien. Men er det virkelig noe hold i disse ryktene?

Den taiwanske avisen Commercial Times har tidligere også kommet med en rekke utsagn omkring Apples kommende produkter, men ikke alle har stemt helt overens med realitetene. Dessverre har avisen et heller frynsete rykte omkring avsløringer av Apples fremtidige produkter og har ved flere anledninger kommet med direkte gale opplysninger. Ryktet har allikevel fått en klang av troverdighet etter at det respekterte magasinet Forbes tok opp historien og publiserte den som en "faktaopplysning". Om Forbes vet noe vi ikke vet er vanskelig å si, men de har ved andre anledninger vist at de har hatt opplysninger om hva som skjer hos Apple internt.

Ryktet hevdet videre at Apple ville lansere disse iPhone-modellene sent i første kvartal eller tidlig andre kvartal 2007, men gikk ikke noe dypere inn i funksjonalitet (utover at det er en MP3-mobiltelefon). Der kunne China Times komme med flere opplysninger og hevdet at Apple ville produsere 500 - 600,000 mobiltelefoner i måneden fra Foxconns Fushikang fabrikk og at produksjonen ville begynne i februar. iPhonen skal i følge denne avisen ha et 2 megapixel kamera.

Av erfaring stiller vi oss noe tvilende til disse ryktene. Ikke fordi vi ikke tror at Apple vil lansere en iPhone, men fordi både tidsperioder, volumer og spesifikasjoner spriker enormt fra rykte til rykte. Det er ingen tvil om at Apple arbeider med en iPhone, det har vært rimelig tydelig det siste året og antall patenter som er telefonrelatert har økt kraftig. Apples iPhone kommer, om det er på Expo, etter Expo eller senere i 2007 er det som er spørsmålet.

Kanskje vi får en "sneak peak" på Expo 2007?

wigen

Fint å få klart litt opp rundt ryktene;) Spennende å se..

La forøvrig merke til at det er noe i systemet som ikke har sluttet med sommertid riktig enda. Står at denne artikkelen ble innsendt 19.09, men klokka er bare 18.16..

Matt Ideas bilde

Matt Idea

Åå digg! Denne mp jeg ha

Mac n00bs bilde

Mac n00b

Kanskje det blir lansert flere modeller samtidig?

iJakobs bilde

iJakob

Kjøpte ny telefon nettopp jeg, orka ikke å vente lenger.
Får vente å se, kanskje jeg kjøper hvis det viser seg å være bedre enn alt annet.
Kjøper den ikke bare fordi det er Apple. Er strålende fornøyd med min nye K800i uannsett.

kolbys bilde

kolby

Wigen:
Du bestemmer selv hva slags tid du vil ha her på Mac1. Se i innstillinger i brukeren din.

tommyeggens bilde

tommyeggen

Om det kommer en iPhone, håper jeg den ser sånn ut:

http://youtube.com/watch?v=-5qGn7kIkMA

Usannsynlig, men likevel

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai