Mer om Apples telefonprosjekter

Natt til onsdag 6. desember publiserte AppleInsider nok en artikkel om Apples ulike prosjekter for mobiltelefoner. Det har vært en uvanlig stor rykteflom de siste ukene, og ryktebørsen varmer helt klart opp til Macworld i januar 2007.

AppleInsider understreker at prosjektet som omtales er et annet enn det som nylig har ført til sterke rykter om at en iPhone skal bli lansert om neste år.

Prosjektet skal ha pågått i flere år og har en svært ambisiøs liste med krav og løsninger, samtidig som Steve Jobs skal følge prosjektet personlig. Dette er den samme behandlingen iPod fikk i sin utviklingsfase. Jobs plukker ut enkelte utviklingsprosjekter han følger opp svært nøye, og på sin speiselle måte han har blitt kjent for.

Mobiltelefonprosjektet har som nevnt pågått i mange år. Listen over krav til produktet inneholder, i følge AppleInsider, blant annet:

 • Tett integrasjon med Mac OS X
 • Blåtannstyring av flere funksjoner i Mac OS X
 • Brukergrensesnitt likt FrontRow
 • Ett-klikks-tilgang til alle funksjoner
 • Tastatur
 • WiFi-mulighet
 • Integrasjon med .Mac
 • Synkronisering av kontakter, kalender og oppgaver fra telefonen til .Mac
 • Kontakten med .Mac skal kunne skje over mobilnettet som tjenester
 • Synkronisering med iTunes og iTunesStore
 • Integrasjon med iChat

Apple skal ha hatt samtaler med Google om levering av tjenester, og T-mobile virker som en mulig hovedleverandør av nettjenester. Disse er midlertidig avsluttet fordi Jobs er misfornøyd med hardware-løsningene, og har beordret et redesign.
Analytikere sitert i artikkelen påpeker at dette er en såkalt «Smart Phone», og er ikke det samme som iPhone. Det er antydet navnet «iChat Mobile». Dette kan stemme godt med tidligere rykter om at Apple kommer med to ulike mobiltelefoner.

I følge enkelte kilder er en hybrid mobiltelefon/MP3-spiller ved navnet iPhone allerede i produksjon, og blir lansert første kvartal 2007. Den avanserte Smart Phone med egenskapene nevnt ovenfor skal være på trappene i tredje kvartal 2007.
Dette føyer seg pent inn i rekken av rykter, innsiderykter og navngitte kilder i flere artikler i de siste månedene. Ryktene om Apples telefonprosjekter går mange år tilbake, og et faktisk utviklingsprosjekt kan være en god årsak.

Kilde: AppleInsider

Rory

Litt mange http i den siste linken
..............................
Rory / Georg / Doffen
MacBook Pro 15" 2.33GHz
iMac G3 233MHz

It's not a problem, it's a challenge

devo

dette virker logisk faktisk..
1. Apple har ikke all verdens markedsandel. Men Steve Jobs er tilbake. Og de har Jonathan Ive. "Sammen" lager de den første iMac'en. Revolusjon...
2. Så dukker OSX opp. Det er utviklet for fremtiden, med grafikk og medie "motorer" bygd inn i kjernen. Multimedia er stikkordet. Så ikke alt for fantastisk ut på releasen av en av betaene (video på youtube viser dock, slowmotion og all GUI'en), men blir bedre for hvert år som går. Kanskje ikke en revolusjon alene, men allikevel viktig for data-industrien.
3. iPod. Trenger ikke introduksjon, Jobs og Ive må ha hatt hele hånda si og vel så det nedi dette. Revolusjon
4. iTunes. Programmet som i realiteten var første store aktør som prøvde å snu trenden med ulovlig musikknedlastning på internett. Så si en revolusjon på sitt felt, 1-click, simpelt, osv osv..
Det eneste som mangler her for at alt dette; verdens beste design, verdens beste OS til folket og verdens beste musikkavspillere, skal integreres mot folket er den sosiale nettverks-delen. Trådløs.
Sosiale nettverk er en sareptas krukke, som stadig dukker opp over alt og ikke kommer til å gå av moten fordi det er folk som kommuniserer sammen, bare på et anna nivå. Og kommunikasjon trenger vi. Og det er her Apple kommer inn. De lanserer en dings, som har en mobil internett-tilkobling, med genialt grensesnitt, gode spesifikasjoner og godt design. Gjerne en BlackBerry fra Apple. Bare se hva den telefonen har gjort med det "amerikanske folks" epostvaner via mobil. Hvis Apple klarer å gjøre den samme genuine twisten, bare mot sosiale nettverk og resten av internett, med støtte for lydklipp, videoklipp og direkteoverføring har en slik enhet uendelig potensiell kraft faktisk.. bare se hvor mange som sjekker et opptak på youtube.. hva med direktesendte ting fra en apple-mobil?
Tror ikke navnet har så stor betydning i denne sammenheng. Det kan fort vise seg at iPhone er et for lite dekkende navn, selv om det er godt. Kanskje iBerry? :P hvem vet.. Bare tenk på hvordan Apple gang på gang har "avslørt" nye funksjoner i OSX som er geniale.. Det er mange ting som kommer i Leopard, og jeg tror ennå ikke vi har sett halvparten av potensialet til OSX ennå... Vi snakkes etter MacWorld :)

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai