VLC 0.8.6 lansert

Den populære media-avspilleren VLC er nå tilgjengelig i versjon 0.8.6 fra videolan.org. Den nye versjonen inkluderer støtte for Windows Media Video 9, i tillegg til mange nye funksjoner. For de som ikke er helt inne på hva VLC er, kan vi nevne at VLC er et program for å se i hovedsak videofiler på macen, og støtter de aller fleste avspillingsformater inkludert sonefri DVD-avspilling og nå også det proprietære video-formatet WMV 9.

I tillegg til WMV 9-støtte er også støtte for Flash-video implementert. Dekoding av h.264 og håndtering av Windows Unicode er forbedret og VLC har nå fått en kontroller i fullskjerm-modus. Flere bugs fra forrige versjon er fjernet, inkludert problemer med behandling av forskjellige typer spillelister. Grensesnittet har fått en oppussing og i Windows og Linux versjonene er grensesnittet helt nytt.

I tillegg er det flere typer nye video-filtere tilgjengelig: Adjust", "Invert" og "Distort". VLC støtter nå også Apple Remote.

TheX

Dette er et must-have program for alle som er interessert i å se film på maskinen. Den tar _alle_ formater og er helt gratis. Vår gode venn DVD-Jon har også jobbet som developer for VLC.

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

axentrix

jeg har brukt vlc siden 0.6 eller no, og aldri hatt noen problemer. Vlc er og blir overlegent til alt fra quicktime-HD, til DivX;)

jarandmi

Hva er forskjell på demmes Universal Binary og Intel package? Jeg trodde Universal Binary var for Intel prosessorene til mac?

Magnuc

Universal er for både PPC og Intel.
Intel package er kun for Intel.
PPC package er kun for PowerPC.

Ganske logisk!

jpsalvesen

Jarandmi, Universal binary betyr at programmet vil kjøre optimalt på både Intel og PowerPC. Fordi programmet inneholder støtte for begge arkitekturene, så vil det være endel større enn de andre variantene.

Intel binary vil kjøre optimalt på Intel-maskiner, men jeg er usikker på om de vil funke i det hele tatt på PowerPC-maskiner. Noen som vet om Apple har lagt inn støtte for emulering denne veien?

PowerPC binary vil kjøre optimtalt på PowerPC-maskiner, men kan kjøres litt tregere på Intel-maskiner.

Uansett - VLC er et fint program!

wonderboy

Det er ikke støtte for å kjøre intel-applikasjoner på PowerPC-mac. Programmikonene får også et parkering forbudt skilt over seg (med det orginale programmikonet i stedet for blått som bakgrunn).

Øybrator

Tenk hvis bare VLC kunne liksom "ta over" for QuickTime innimellom. Sånn at vi kan få spilt av Matroska i FrontRow og annen media center-programvare.

forbjok

jarandmi:
Tror du blander litt forskjellige ting her :)
DivX og QuickTime er videocodec'er - VLC er en mediaspiller som tar de fleste (alle?) container-formater (AVI, OGM, Matroska) og codec'er (MPEG, DivX, XviD, osv).

xGrapes bilde

xGrape

Dette var en gledelig nyhet. VLC er kongen på haugen når det gjelder video på Mac. Vet nesten ikke hva jeg skulle gjort uten. Nå er det bare å håpe på at WMV9-implementasjonen dems er raskere enn Flip4Mac... (som i og for seg sikkert er kjapp nok hvis man har en oppegående maskin)

SindreMs bilde

SindreM

VLC er bare det klart beste video programmet til både Mac og PC!

pølsas bilde

pølsa

Digger integrasjonen av apple remote

andersen

VLC er vel en av programmene jeg bruker mest på min mac. Jeg foretrekker også VLC til musikk, fremfor iTunes. Enklere og raskere syns jeg ;)

Mvh Fredrik

ameneon

Det må jeg si var litt merkelig? VLC enklere enn iTunes til musikk. La meg gjette - du organiserer mappestrukturen på musikkfilene dine selv da?

Loose Change | blog | flickr.com | last.fm | myspace

sneipen15

firefx greier ikke å vise videolan.org rart

Jan Tore T. Jensens bilde

Jan Tore T. Jensen

Skjønner ikke hvordan man får dette til.. jeg har prøvd nå og får bare til sone 2 filmer... er det noe man gjør feil da? Ellers er den jo ikke så fantastisk da, den er bare grei nok som avspiller.

bep0rz

N3oN: VLC er kanskje det beste programmet til Mac, men det finnes alternativer som er helt sinnsykt mye bedre til Windows. Hører jeg MPC + CoreAVC?
Ex-Mac.

segrov

Fatter ikke hvorfor folk liker VLC. Det er stygt og lite brukervennlig. Det finnes da flust av andre måter å spille av film på. Start med å laste ned noen codecs til Quicktime, og bruk hva som helst til å se film:)

Codecs finner dere her:
http://mac.erlang.no/doku.php?id=codec

...og så er det kun fantasien som setter grenser for hva du vil se når:)

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

frozenlime

Kan noen fortelle meg hvorfor jeg sitter med 0.9.0 av VLC? Dette vil jo i så fall bli en nedgradering.

Magnuc

forbjok:

QuickTime er IKKE en codec. Det er ett program. .mov er heller ikke en codec, men h.264 er en codec.

zapperen

Men VLC har blitt veldig fint nå. Fullskjermskontroller og greier. Det eneste jeg likte quicktime bedre med før av.
VLC har blitt vakkert, og den er genial til å spille av film ;D

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai