Gi en julegave til Mac1?


Mac1 og hele i1 vokser i raskt tempo og dette betyr dessverre også økte utgifter for våre nettsteder. Hos oss er brukerens opplevelse i fokus og det betyr rett og slett at vi ikke under noen omstendigheter ønsker å lesse ned sidene med reklamer slik andre norske it-nettsteder gjør. Faktum er allikevel at det koster å drive store nettsider og de reklamene vi har og de inntektene vi får, går direkte til videre utvikling av våre nettsteder - både nåværende og fremtidige. Vi kan love dere noen spennende nye i1-prosjekter i tiden som kommer og vårt nettverk utvides stadig.

I løpet av desember har vi gjort betydelige investeringer i hardware for å kunne fortsette vår vekst. Vi har gått til innkjøp av en helt ny server med svært gode spesifikasjoner og denne vil settes i drift i romjulen/nyttår. I tillegg oppgraderer vi vår backupserver som drifter både Brukt1, Bildr og Mac1Live. Disse investeringene tømmer våre oppsparte midler og vi ber derfor om en liten "julegave" i form av donasjoner til å hjelpe oss med kostnadene til å få alt dette opp å stå.

Ny hovedserver
Dell PowerEdge 2950 (2U Rack chassis med rails)
1x Quad-Core Xeon E5320 1.86GHz/2x4MB 1066FSB (fire kjerner, plass til en til)
3 x 73GB 10,000 RPM SAS disker
RAID 5 på innebygget hd controller
Riser with PCI Express Support (2x PCIe x8 slots; 1x PCIe x4 slot)
3GB RAM (donasjon på 2GB RAM mottatt fra brukeren kongen - Takk!)
Redudant powersupply
Gentoo Linux

Ny backupserver (backup + drift av Bildr, Brukt1, Mac1Live osv.)
1x AMD Athlon 64 3500+
1x 250 GB 7200RPM SATA disker
1x 1 GB DDR2 RAM
CentOS 4


Hvis du ønsker å donere kan du bruke Paypal-knappene nedenfor. Disse gjør det mulig å donere forskjellige beløp til vår drift. Du trenger IKKE en Paypal konto for å donere, kun et VISA/Mastercard kort. Alle monner drar og vi takker for bidraget! Oppgir du ditt navn/nick, vil du havne på listen over personer som har donert. Oppgir du det ikke blir det en anonym donasjon. På forhånd takk! Spørsmål, diskusjon? Ta det i forum tråden vi opprettet tidligere..

25 kroner i julegave
Gi en julegave på 25 kroner via PayPal


50 kroner i julegave
Gi en julegave på 50 kroner via PayPal


100 kroner i julegave
Gi en julegave på 100 kr via PayPal


200 kroner i julegave
Gi en julegave på 200 kr via Paypal


400 kroner i julegave
Gi en julegave på 400 kr via Paypal

olebole

mulig å få opp et kontonummer for oss som ikke har giddet sette seg inn i paypal...?

dibon

Selger meg på hva olebole sier, kjekt med et kontonr :)

illuminated

Jeg har forsøkt i et par anledninger å annonsere hos dere, men dere har ikke fulgt opp den saken så bra. Fått beskjed om at det er fult og da har jeg bedt om å bli kontaktet når det er ledig, men har ikke hørt noe fra dere.
Så jeg donerer ikke! beklager eller er alt topp her!

illuminated

Hva har dere gjort med xserven dere hadde?

DannyBoy

Hvorfor ikke alternativ for å gi mer en 200 kroner? Men iallefall Julegaven er sendt i posten :D

The software said Windows XP or better, so I got a Mac...

admins bilde

admin

illuminated :
All annonseplass er utsolgt, vi ønsker ikke å bli den neste itavisen som er mer annonser enn innhold. Som nevnt tidligere til deg har vi kun faste plasseringer, ikke salgsbaserte muligheter. All plassering på siden i dag er opptatt. Xserven har vi fortsatt :) - Les http://mac1.no/node/1851

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Bytter dere ut Dellen med en ny XServe skal jeg gledelig sende dere 200 kroner...

admins bilde

admin

Kjøpe en Xserve som yter vesentlig dårligere for å installere Linux på den? Mac OS X Server til PHP/SQL er ikke morro med tanke på ytelse.

Det hele dreier seg om å få mest mulig ytelse for pengene. Når vi får en Dell med fire kjerners prosessorer fremfor Xservens tokjerners prosessorer, raskere disker, RAID og større oppgraderingsmuligheter for vesentlig mindre penger er regnestykket rimelig enkelt. Spesielt når vi ikke akkurat vasser i penger :) Platform og merkepreferanser må settes til side.

High-performance webhosting er Linux sitt domene.

edvinpedvin

Drit i PayPal - det er bare noe træl man bruker i nødstilfeller uansett.
(Jada, jeg VET at det er utbredt, men JEG bruker det bare i nødsfall, og derfor er PP-kontoen min deaktivert nå :-)

Gi oss heller et ordentlig kontonummer!
Takk for en bra sajt;
Edv!n

admins bilde

admin

Trenger ikke noen Paypal konto for å donere :) Bare et kredittkort..

Jedi Tooka Barf

Først, har full forståelse for at dere går med den billigste løsningen.
Men - sitter med en flau smak i munnen av flere grunner.

Alle oss, inkludert administratorer
- som ler og godter oss når vi leser om Microsoft som i det stille har brukt Mac for å få enkelte jobber gjort.
- som argumenterer med at Mac er konkuransedyktig på pris.
- som ser på Mac1 som en vindusutstilling for hva Mac er.

Og nå er illusjonen ødelagt. Dette var omtrent som å få en Zune i julegave i stedet for en iPod. Å finne ut at julenissen er Bill Gates...

Dette måtte da være mulig å få skrapt sammen litt mere penger for å få kjøpt Mac utstyr i stedet? Hadde dere startet en innsamling tidligere så hadde dere sikkert vært i havn allerede.

Jeg er tvilende nå...

-----------------------------------------------------------------------
Never trust a computer you can't throw out a window.
Steve Wozniak

illuminated

Oki ser den, men det har kommet inn flere annonser etter at jeg spurte så jeg ser ikke helt gangen i det. Nå er det ikke aktuelt med annonsering uansett. Skal ikke se bort i fra at jeg spør dere igjen.

admins bilde

admin

Jedi Tooka Barf:

Igjen, hvorfor kjøpe en Xserve når den gir vesentlig dårligere ytelse?

Eneste logiske grunn til å kjøpe en Xserve er for å kjøre Mac OS X Server, ikke for ytelse. Når det er mer eller mindre innlysende at Mac OS X Server ikke er bygd for high performance web-hosting, er det rimelig idiotisk å betale mer for en servere som både hardware og softwaremessig vil yte vesentlig dårligere enn en open source Linux løsning på hardware bygd for web og databasehosting.

Apple har aldri ønsket å entre webhosting markedet og har derfor ikke noe produkt tilpasset dette markedet. Deres servere er ikke egnet for webhosting i den skalaen vi snakker om her. Ja, Apple bruker Xserve på Apple.com - men de har også fri tilgang på antall servere de ønsker å bruke og mye av deres databasestruktur er bygget på Solaris og kjører på spesialbygde bokser. Man bruker det beste verktøyet for jobben, alt annet er dumt.

Flau smak i munnen? Tror du vi har tenkt å kjøre Windows på denne serveren?

Diskusjonen kan tas i forumtråden her: http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=41580

PederB

Det hadde vært innmari greit med kontonummer slik at foretaket mitt gav gaven og ikke jeg selv ;) Men går jo selvsagt med kvittering også, men blir en del mer papirdill.

Jedi Tooka Barf

Du får lese innlegget en gang til Admin.
Jeg sa jeg hadde full forståelse for kjøpet av økonomiske grunner, ok?

Og hvis du ikke forstår hvordan mange av oss Mac brukere føler det når dere kjører PC i stedet for Mac, så blir jeg litt oppgitt. Hadde ventet mere av dere.

Og nå tar jeg diskusjonen videre i forumet her:
http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=41580

-----------------------------------------------------------------------
Never trust a computer you can't throw out a window.
Steve Wozniak

kmb

Til de som tviler på at Linux er bedre enn OS X til webhosting, les denne testen: http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2436

Gi meg meg et kontonummer =)

kolbys bilde

kolby

Husk at det er fullt mulig å donere uten en PayPal-konto. Bare trykk på det beløpet du vil donere i artikkelen, og følg instruksene.

TopDog

Da var 100,- kroner donert. God Jul, og takk for mye spennede stoff på alle i1 nettstedene i året som har vært.

PayPal er glimrende betalingsløsning synes jeg.

Keep up the good work!

viking

Hvis dere ikke har tenkt å gi penger uansett så slutt å mas, og ikke prøv å lat som det er fordi det er feil merke på serveren. Driter vel en lang i hvilket merke serveren har så lenge det funker for mac1 og at den ikke kjører windows selvfølgelig.

limbo

Hvorfor ikke velge det neste beste når det beste til å med billigere?
Men da setter vi strek.

La pengene strømme.

ZiPLe

Da er en liten julegave oversendt! Viktig at Mac1.no står rustet til det nye året. For som de fleste her vet, det kommer til å skje veldig mye spennende på Apple-fronten i 2007! :)

magnus

Det er to ting jeg ikke skjønner her.
1. Hvorfor nekter admin hardnakket å oppgi kontonummer når situasjonen er slik at mange foretrekker å bruke det?

2. Jeg forstår ikke hva det er admin fabler om som svar på Jedi Tooka Barfs flotte innlegg, som jeg syns var litt av en tankevekker. "Vi" skyter oss skikkelig i foten med dette.

Fred ut macere!

admins bilde

admin

Mangus:

1. Det er regnskapsmessige grunner til at vi ikke kan oppgi et kontonummer for folk å donere rett inn til. Vi må ha dokumentasjon på hvor pengene kommer fra og hva grunnlaget er for innbetalingen. Det får vi med Paypal, det får vi ikke hvis alle betaler direkte inn på en konto desverre. Har dog notert meg at noen gjerne vil bruke konto og vi vil arbeide med en løsning på å få til det for fremtiden. Spesielt med tanke på bedrifter som ønsker å donere større summer.

2. Jeg kan forstå argumentet om at vi bør kjøre Mac utifra et ideologisk synspunkt, men som nevnt må man sette ideologi til side og la fornuft styre når man skal gjøre såpass store investeringer. Vi hadde skutt oss i foten hvis vi hadde kjøpt en Xserve rent ytelsesmessig. Betyr det at jeg råder alle til å kjøpe en PC laptop og en Zune i morgen?

Forøvrig så tas den diskusjonen i forumet :)

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Har full forståelse for at dere er nødt til å gå for Dell da dere ønsker å få mest ut av pengene, poenget mitt var egentlig bare at jeg ikke vil finansiere Dell med noen midler overhode i hovedsak pga dårlige erfaringer.

Millemini

Takk til admin og resten av Mac1 gjengen for at den jobben dere gjør! Uten dere hadde jeg fortsatt slitt med en Windows boks!

GOD JUL!

paddes bilde

padde

Beklager å bryte alle illusjoner folk har her, men hvorfor skal noen enkeltpersoner bidra til at nettstedet holder seg som det er?

Hvis det som må til er å lesse på med mer reklame, så ser jeg ingen grunn til å gjøre nettopp dette.. At et fåtall personer skal gjøre slik at resten av gjengen får en reklamefri opplevelse er meg helt hinsides all logisk fornuft..

Kall meg gjerne kynisk, kall meg gjerne blåruss, men et nettsted som utelukkende baserer seg på donasjoner er for meg et nettsted som ser seg nødt til å tigge etter penger fordi de ikke har evnen til å generere sin egen inntekt..

--
padde,
glad i reklame..

aks bilde

ak

Tenk på TV-aksjonen, som avholdes hvert år. Der gir folk vitterlig bort hundrevis av kroner i snitt, uten å ha fått noe for disse pengene, og uten særlig håp om å få noe valuta for dem i fremtiden heller.

Heldigvis (min mening) er de fleste mennesker litt mer sofistikerte vesen enn at de kun tenker på hva de får igjen i neste øyeblikk. Dette gjelder både brukerne på Mac1 som velger/har mulighet til å donere, og det gjelder oss som moderer og drifter denne siden.

Det er ikke evnen det skotter på, det er ønsket. God jul :)

Stenger av for kommentarer, det har blitt sagt at man skal forsette diskusjonen her:
http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=41580

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai