Anbefaling: Fjern oppstartslyden

Våre venner hos TUAW skrev for et par dager side om et tillegg til Systemvalg som lar deg slå av eller på oppstartslyden på Macen din. Mange Mac-brukere har irritert seg over den manglende kontrollen man har på denne lyden og det er kanskje ikke alltid like fristende å slå på Macen i situasjoner hvor man helst bør være stille.

anbefaling

Det har lenge eksistert løsninger for å fjerne lyden, men dette er så langt den beste løsningen vi har sett. Programmet gir deg enkelt og greit muligheten til å endre volumet på oppstartslyden eller fjerne den helt hvis du ønsker det. Etter installasjon av programmet finner du valgmulighetene i System Preferences/System Valg og her kan du gjøre alle innstillinger.

Programmet er gratis og kan lastes ned fra Arcana Research

Eriksson

Er jo kanskje veldig greit å ha oppstartslyden. Den er på mange måter tegnet på at maskinen din faktisk lever som den skal.

Skype text chat
Ring meg
Profil

kaospilot

Jammen oppstartslyden er jo herlig! Ingen som har sett Futurama-episoden med robotland? :D

http://www.youtube.com/watch?v=yaLMPI-srD0&mode=related&search=
Spol til 1:38

jervi

På min PowerBook kommer ikke lyden dersom jeg holder nede mute-knappen (F3) på tastaturet under oppstart. Vet ikke om dette virker på nyere utgaver, men er jo en grei løsning som ikke krever at man installerer noe.
Dessuten "husker" maskinen lydnivået da man skrudde den av sist; stod maskinen på mute da, så kommer det ingen oppstartslyd.
Men for all del, det skader jo ikke å ha et valgpanel for det, og egentlig dårlig av Apple å ikke la brukeren styre det på en lettere måte!

iJakobs bilde

iJakob

Det er greit å ha den, men gjør meg ikke noe at det går ann å justere den ned...

dusa

Mute-løsningen som jervi nevner er den mest elegante. Da har du full kontroll og kan mute den de få gangene det er behov for det :)

Å holde inne mute-knappen ved oppstart har ingen innvirkning på lydvolumet ellers. Macen husker den lyden du hadde før du tok omstarten.

kajac

Oppstartslyden på en mac er det samme som den lyden som sier biip i biosbildet på en PC. ER egentlig bra å ha den, den er da ikke så irriterende.
---
Svart MacBook 2.0 GHz CoreDuo
Noen som vil selge en billig bærbar mac? Modell er likegyldig. Send en PM hvis du vil selge.
"Lose Control. Gain Command."
// Besøk min hjemmeside //

Otsego

På min PowerBook kunne jeg enkelt bare plugge inn et headset og maskinen ville spille av oppstartslyden der. Så om jeg var plasser hvor det skal være hysj hysj var det bare å plugge inn noe. Med MacBook Proen min derimot spiller den av oppstartslyden enten jeg liker det eller ikke. Noen ganger svært høyt, andre ganger lavere og noen ganger uten lyd i det hele tatt. StartupSound.prefPane har eksistert lenge, og jeg brukte det på PowerBooken min, men nå har det også kommet ut i Universal og kan pent brukes på MacBook Proen min også.

Hilsen Christian
http://imelika.com - Otsego's Travel Blog!

tefat

Dette funker ikke på intel maskiner!!

MacMini C2D 2.0GHz,2GB Ram,60GB,BT,AP,SD,Apple Keyboard/MightyMouse,LaCie 16x DVD-RW/LaCie 52 CD-RW,2 x LaCie mini 750 GB
Mac OS X 10.5, iLife06, iWork06, Aperture 1.5, Final Cut Pro 5

DJoachim

Det fungerte på min MacBook Pro.

Blomvik

Saken med F3 funker ikke på MacBook 2GHz Core (1) Duo.

Chropss bilde

Chrops

mute funker fint lite på min 1gen MacBook 1,83GHz…

jakobls

Dette er ikke akkurat nytt. La inn dette for cirka 1 år siden.

Rolf Marvin Bøe...

Heter det kontrollpanelet virkelig «System Valg» i den norske utgava? Jeg rodde virkelig Apple hadde nok sans for kvalitet til å bruke oversettere som kunne faget sitt?

--
Rolf Lindgren
roffe@extern.uio.no

thomasbs bilde

thomasb

Det heter Systemvalg :-)

Det er fikset i artikkelen også nå.

Macinis bilde

Macini

Vet ikke om det er feil på min Intel Mac mini, men den har jeg brukt volumtastene på Appletastaturet og justerrtt ned lyden før jeg har slått av maskinen, og den husker dette volumet når jeg slår på igjen. Har ikke hatt Mac lenge nok til å vite om det skal være slik, men det virker hos meg.

Don't wait for tomorrow! There will always be something new!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai