Hvorfor vil så mange ha en Apple-mobil?

Macworld Expo nærmer seg med stormskritt og sjeldent har et ikke lansert Apple produkt vært så omtalt i media som en eventuell Apple-mobil. Alt fra Mac-nettsteder til den generelle dagspresse har skrevet om Apples mobiltelefon og hypen har nådd et nivå som mange ikke trodde var mulig for et produkt som ingen vet om eksisterer eller ikke. Hvorfor vil egentlig så mange mennesker ha en Apple-mobiltelefon? Det kjente bloggeren Ryan Block, fra nettstedet Engadget, har satt opp en oversikt over det han mener er hovedgrunnen til at mange mennesker ønsker seg en Apple mobil og hvorfor mange vil bli skuffet.

Noen av Ryan Blocks synspunkter på hvorfor folk ønsker en Apple-mobil:

 • Dagens telefoner er dårlige. Vi er i 2007 og fortsatt greier ikke mobilselskapene å lage en virkelig god mobiltelefon hvor funksjoner og brukervennlighet går hånd i hånd.
 • Folk er lei av Windows Mobile og Symbian i Smartphone markedet
 • Musikkintegrasjonen er fortsatt dårlig. Det finnes en masse telefoner med MP3-funksjonalitet, men ingen er i nærheten av Apples iPod når det gjelder brukervennlighet og musikk
 • Synkronisering mellom Mac/Pc og mobiltelefon er fortsatt ikke enkelt
 • Folk er interessert i å få en virkelig konkurrent til de store mobilprodusentene

Ryan Block har også noen synspunkter på hvorfor folk ikke vil ønske seg en Apple-mobil når den endelig kommer. Det vil være svært vanskelig for Apple å leve opp til ryktene som har spredd seg og med litt kjennskap til Apples design og utviklignsfilosofi, vet man at en eventuel mobiltelefon ikke vil være overlesset med funksjoner man ikke bruker.

 • Batteritiden vil bli dårlig. Mobil og MP3 krever mye batteri, selv om ryktet om to batterier skulle stemme
 • Dette er Apples første mobiltelefon og første gang de lager et OS til en mobil. Telefonen vil ha bugs.
 • Telefonen vil ikke ha alle de funksjonene folk er vant til i vanlige telefoner, Apple tror på få gode funksjoner enn mange dårlige. Less is more.
 • Den vil mest sannsynlig ikke ha 3G med det første.
 • Den vil mest sannysnlig ikke fungere med Windows umiddelbart
 • Den vil ikke være revolusjonær når det gjelder funksjoner
Tags:

kajac

Jaja.

Vi får se. Bare noen dager igjen til Keynote!
---
Svart MacBook 2.0 GHz CoreDuo
Noen som vil selge en billig bærbar mac? Modell er likegyldig. Send en PM hvis du vil selge.
"Lose Control. Gain Command."
// Besøk min hjemmeside //

dusa

Den forbrukergruppen som virkelig ville satt pris på en "Applephone" er ikke engang klar over at noe slikt er på gang. Det er derfor bemerkelsesverdig og til glede for meg spesielt at også den "hype" delen av befolkningen skriker etter mer brukervennlighet.

Det er et kjent fenomen at dagens mobilleverandører leverer mobiler med kort levetid og dårlig funksjonalitet (les alt fra små taster til overfyllt med funsjoner). Det man kan spekulere i er om de gjør dette bevisst for å selge flere telefoner.

Jeg frykter at en Applephone vil mangle den virkelige funksjonaliteten mange etterspør og at den derfor blir en nedtur, men kan det være mulig?

Nå gjenstår det jo å se om den faktisk dukker opp...

EspenIrgens

Vet ikke helt om jeg kjøper alle argumentene til Block. Min SonyEricsson telefon
1) Funker upåklagelig
2) Er veldig enkle å bruke - inkludert musikkavspilling
3) Er en drøm å synce mot Mac'en min

Jeg håper naturligvis at det kommer en ApplePhone, men det er først og fremst fordi jeg forventer at den vil se mye stiligere ut enn det som finnes på markedet. Jeg regner ikke med noen grensesprengende nye funksjoner.

provides

hadde Sony Ericsson kunne hatt eit program for overføring av musikk fra mac til mobil så hadde det vært en drømm å synce mot macen.. slik som det er no er det egentlig berre blæh...

Eirikhk

Javel? Det fungerer da som snus på min SE. Bruker vanlig filoverføring via BT.

Eirik
---------
PB 15" 1.5 GHz, PB 540C, PB 5300, SE 30...

mingebretsens bilde

mingebretsen

Ja, mulig det går greit å synce kontakter og kalender. Men, skal det gå virkelig bra skal mail, musikk, biler, kalender, kontakter og kanskje bokmerker (internet) synces, og alt hely smertefritt.

Mvh Markus
www.mingebretsen.com

jpsalvesen

Apple tenker stort, og faller av og til ganske hardt. Vi får se hvordan dette går, men de VET at de må inn på mobilmarkedet før mobilmarkedets mp3løsning blir så bra at iPod nano/shuffle dør.

For om en eller annen produsent klarer å levere en _bra_ mp3-mobil som lillesøster og mamma kan bruke til 2500 kroner, så går bunn ut av mp3-spiller-markedet. Det vet alle. Spørsmålet er bare hvem som leverer varene først!

limbo

Jeg kjenner meg igjen i det Ryan sier. Min telefon er full av bugs og den har en haug med feil. Men jeg venter til Apple avkrefter/bekrefter ryktene før jeg gjør noe med den.

Kan bli litt problematisk å synkronisere biler mingebretsen ;-) men, hvis det blir sån at du kan synkronisere den slik han forklarer det....... jeg hadde vært i lykkerus. Jeg tror kanskje det vil bli noe opplegg ala iPod, hvis det blir noe telefon.

Det at det kommer til å være mye bugs i OSet tror jeg ikke er noe problem, hvis de lanserer en mobiltelefon så tror jeg de har jobbet lenge med den og det kommer ikke til være mere bugs enn det det er nå i de andre telefonene.

Dessuten tror jeg ikke funksjoner er det folket vil ha, man sliter nok med å bruke 3G mulighetene og kamera. Hvis funksjonene funker årntli' tror jeg ikke folk vil skrike så høyt om at den ikke har hologramskjerm så er 42" stor.

xterminator

Tror ikke Apple vil lansere en telefon FULL av bugs, for da ville de ikke sluppet den. Med det oppstyret som er rundt telefonen ville de gått på en smell om den skulle vise seg å bugge helt. Noen er det sikkert, men at dette vil være et stort problem og argument for at folk ikke kjøper den tror jeg ikke noe på.

Jeg tror heller ikke telefonen vil ligne så mye på telefoner vi er kjent med i dag - på den måten at den er mer enn smartphone enn en mobil (f.eks. ipod med ringe/meldingsfunksjonalitet). Stemmer ryktene med at vi får en smartphone og en "vanlig" mobil, tror jeg (og håper) det vil bli noe sånt som dette:

"Vanlig" telefon:
Dette blir en lettvekter i prisklassen 2-3000kr.
- basic ringe/meldingsfunksjonalitet
- iPod nano funksjoner & look-alike
- 1GB minne, ikke utskiftbart
- Utskyvbart tastatur, ikke touchskjerm

Smartphone:
Tipper prisklasse 4-6000kr.
- Touchskjerm. kanskje også med tastatur som gjør det lettere å skrive.
- Ringe/meldingsfunksjonalitet, sammen med 3G/edge.
- Kamera med syncing mot iPhoto. Noen form for foto-blogg software. Som er integrert med iWeb igjen, slik at du kan oppdatere hjemmesiden din.
- Tett integrasjon med iLife. Mye ala det vi ser på iPod. Herunder filmavspilling fra iTMS.
- Safari for surfing på nettet
- Widgets kan også brukes som skjermsparere
- Mye bedre iCal integrering enn det vi ser på iPod i dag. Forhåpentligvis noe ala windows mobile hvor du kan velge å ha kalenderen i standby.
- 4GB minne, med mulighet til å sette inn mer/bytte ut

Felles for begge:
- Tett integrasjon med iLife/OSX
- Samme dockingstasjon som iPod

I tillegg håper jeg at det er:
- Mulighet for å laste ned sanger rett fra mobilen (via wlan, selv om dette er mindre sannsynlig, eller 3G/edge, mer sannsynlig). Med iTMS sin popularitet ville dette virkelig tatt av.
- WLAN, selv om dette som sagt er lite sansynlig. MEN; da kunne man ha streamet musikken til f.eks. airport express, og spilt sanger fra Macen du har i kjellern.
- Mulighet til å styre iTV fra Smartphone / mulighet til å bruke telefonen(e) som fjernkontroll for Frontrow/iTV
- Veldig lite sannsynlig, men jeg hadde likt å sett en form for Gmail sortering på SMS/MMS/mail, slik at du istedet for å ha 300 sms i innboksen, får sortert det etter emne og person som en samtale. Akkurat slik du ser på Gmail.

Arne-Daniel

Liker iTS-tanken din, xterminator. Tenk deg å kunne kjøpe sanger med iPoden mens du er på bussen! Digg!
Mac1: vil dere lage en egen "iPhone1/[Sett inn ekte navn her]"-side alla iPod1 hvis mobilen kommer?

Eriksson

Fordelen med "iPhone" med tanke på bugs er jo det at denne telefonen vil veldig ofte kobles til datamaskinen og kan derfor få uendelige mengder med oppdateringer, noe de fleste andre telefoner ikke kan..

Skype text chat
Ring meg
Profil

mingebretsens bilde

mingebretsen

Må bare legge til, hehe. Skrev litt feil over det "Men, skal det gå virkelig bra skal mail, musikk, biler, kalender, kontakter og kanskje bokmerker (internet) synces, og alt hely smertefritt.".

Er riktig no usikker på hva jeg mente:P

Mvh Markus
www.mingebretsen.com

eirikaav

Jeg har i alle år vært veldig forsiktig med å være prøvekanin på produkter. Jeg kjøper de fleste ting når de har vært på markedet en stund, men hvis Apple nå sitter med en mobiltelefon i ermet så tror jeg de har jobbet godt med denne, og bugs blir det, men i en helt annen klasse enn vi ser hos andre telefonleverandører (på min SE, når jeg blar igjennon mine godt over 400 meldinger fordi jeg ikke gidder å slette noe og telefonen henger seg opp 15 ganger før jeg kommer til den 20. meldingen i listen).

Hvis denne telefonen kommer er jeg nokså sikker på at det blir en revolusjon i mobiltelefonens verden.

mrmke

hvorfor tror dere at apple skal lage buggfri telefon på første forsøk?

SE har laget mobil os lenge

men det kommer altid nye bugs som de ikke vet om rart det der...

Be nice to the ones who smoke.. every cigarette migh be their last.

ninja5000

Hmm...noen av "ulempene" han nevner ser jeg på som fordeler - eller i det minste fullstendig irrellevante for min egen del (og smak):

Telefonen vil ikke ha alle de funksjonene folk er vant til i vanlige telefoner, Apple tror på få gode funksjoner enn mange dårlige. Less is more.

100% enig

Den vil mest sannsynlig ikke ha 3G med det første.
Den vil mest sannysnlig ikke fungere med Windows umiddelbart

Couldn't care less...

Den vil ikke være revolusjonær når det gjelder funksjoner

Trenger ingen revolusjon på funksjonssiden. Ringing/sms og deilig strømløs sync med MBPen, med iCal og Adressebok på telefonen. BT selvfølgelig. Det er alt jeg trenger. Og kanskje MMS også. Og mulighet for å synce mot en gitt playlist i iTunes kanskje. That's it. Det er vel ikke så revolusjonerende, er det det?

Polymorphs bilde

Polymorph

Jeg vil ha en iPhone fordi:

- Jeg tror Apple lager den til å vare litt lenger enn ett år
- Den vil være laget med tanke på brukeren, og vil ikke være for innviklet
- Den vil sannsynligvis se stilig ut, men det er subjektivt
- Den vil kunne brukes som modem med Mac-en min, med én enkelt modemdriver istedet for de tusen jeg har å velge mellom med Ericsson
- Den vil legge fokus på det mest vesentlige med en mobiltelefon - det å kommunisere med andre

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai